MoneyGram gaat de digitale dollar (USDC) ondersteunen

Oct 7, 2021

MoneyGram een van de bekendste geldtransferdienstverleners in de wereld. Echter, het bedrijfsmodel staat onder druk. De gehele geldtransferwereld staat op het punt om volledig overbodig te worden door de komst van Bitcoin, het Lightning Network en andere crypto netwerkwerken met natuurlijk de USD stablecoin familie daar bovenop.

Vooral in het buitenland, in landen met zwakke valuta´s, is er een behoorlijke vraag naar Amerikaanse dollars. El Salvador heeft met de adoptie van Bitcoin als een wettig betaalmiddel aangetoond de rentmeesters op de geldtransfermarkt te kunnen omzeilen. Hiermee wordt er jaarlijks voor miljarden in overboekingskosten bespaard door vooral de arme bevolking die niet over een bankrekening beschikt.

MoneyGram probeert zich nu snel in dit speelveld aan te passen door de adoptie van de USDC. De USDC als een digitale dollar kan onmiddellijk super goedkoop over het Stellar crypto netwerk worden verzonden naar onder meer MoneyGram agentschappen. Hiermee kunnen kosten worden gedrukt en commissies worden verlaagd voor de eindklant.

Om dit goed te verwezenlijken heeft MoneyGram nu een officiële samenwerking tussen Circle (verantwoordelijk voor het beheer van de USDC) en de Stellar Foundation. De United Texas Bank wordt ingeschakeld als de bank om het transferproces binnen het correcte regelgevingskader af te wikkelen. Als het goed is zal in de loop van 2022 de USDC gebruikt kunnen worden voor internationale overboekingen met MoneyGram.

Is de adoptie van een USD stablecoin door MoneyGram wel genoeg?

Echter, de vraag is of het oude regelgevingskader niet als een belemmering werkt om daadwerkelijk als financiële dienstverlener te concurreren met prijsdrukkers zoals Strike Global. Verdere integratie met P2P-blockchain netwerken zou een mogelijkheid kunnen inhouden om onder meer te kunnen concurreren met Twitter. Twitter is door de integratie met het Lighting Network van Bitcoin en de Strike API naast een sociaal media netwerk ook een monetair netwerk geworden.

De uitrol is nu bezig. Twitter kan nu ook steeds meer gebruikt worden voor het maken van gratis internationale overboekingen in Amerikaanse Dollars over het Bitcoin netwerk.

Zal MoneyGram uiteindelijk als misschien een DAO op het Stellar Netwerk (en wellicht andere crypto netwerken) het toch kunnen overleven als een legacy geldtransferdienst? Hier kun je de volledige aankondiging lezen.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Opmerkelijke opmars Shiba Inu in Venezuela

Als iets leuk is aan crypto is dat het letterlijk een never ending story is. Denk je net dat met de doorbraak van Bitcoin in El Salvador het niet anders meer kan of de Satoshi over Lightning wordt het betaalmiddel van de toekomst. Enter Venezuela: met een weifelende overheid hier breekt juist Shiba Inu Coin […]

Dec 7, 2021
4,5 min

Bitcoin crash: El Salvador koopt de dip

De CEO van El Salvador heeft op 4 december in de flinke dip van Bitcoin toegeslagen als de beste walvis op aarde. En hij tweet erover als een surfdude. Sinds Jack Dorsey weg is bij Twitter weten we dat de punks en surfdudes de planeet gaan overnemen. Want hetzelfde Geenstijl-artikel dat ons attent maakte op […]

Dec 5, 2021
5,5 min

Jack Dorsey gaat 100% Bitcoin met Block en Spiral

Ons eerste artikel over het vertrek van Jack Dorsey bij Twitter kreeg de titel: “Gaat Jack Dorsey na Twitter Bitcoin boosten“. Een dag later al kwam bevestiging voor onze voorzichtige hypothese dat de 45-jarige Jack Dorsey in een midlife crisis zit en dat hij de tweede helft van zijn leven zich wil richten op het […]

Dec 3, 2021
4 min