MoneyGram gaat de digitale dollar (USDC) ondersteunen

Oct 7, 2021

MoneyGram een van de bekendste geldtransferdienstverleners in de wereld. Echter, het bedrijfsmodel staat onder druk. De gehele geldtransferwereld staat op het punt om volledig overbodig te worden door de komst van Bitcoin, het Lightning Network en andere crypto netwerkwerken met natuurlijk de USD stablecoin familie daar bovenop.

Vooral in het buitenland, in landen met zwakke valuta´s, is er een behoorlijke vraag naar Amerikaanse dollars. El Salvador heeft met de adoptie van Bitcoin als een wettig betaalmiddel aangetoond de rentmeesters op de geldtransfermarkt te kunnen omzeilen. Hiermee wordt er jaarlijks voor miljarden in overboekingskosten bespaard door vooral de arme bevolking die niet over een bankrekening beschikt.

MoneyGram probeert zich nu snel in dit speelveld aan te passen door de adoptie van de USDC. De USDC als een digitale dollar kan onmiddellijk super goedkoop over het Stellar crypto netwerk worden verzonden naar onder meer MoneyGram agentschappen. Hiermee kunnen kosten worden gedrukt en commissies worden verlaagd voor de eindklant.

Om dit goed te verwezenlijken heeft MoneyGram nu een officiële samenwerking tussen Circle (verantwoordelijk voor het beheer van de USDC) en de Stellar Foundation. De United Texas Bank wordt ingeschakeld als de bank om het transferproces binnen het correcte regelgevingskader af te wikkelen. Als het goed is zal in de loop van 2022 de USDC gebruikt kunnen worden voor internationale overboekingen met MoneyGram.

Is de adoptie van een USD stablecoin door MoneyGram wel genoeg?

Echter, de vraag is of het oude regelgevingskader niet als een belemmering werkt om daadwerkelijk als financiële dienstverlener te concurreren met prijsdrukkers zoals Strike Global. Verdere integratie met P2P-blockchain netwerken zou een mogelijkheid kunnen inhouden om onder meer te kunnen concurreren met Twitter. Twitter is door de integratie met het Lighting Network van Bitcoin en de Strike API naast een sociaal media netwerk ook een monetair netwerk geworden.

De uitrol is nu bezig. Twitter kan nu ook steeds meer gebruikt worden voor het maken van gratis internationale overboekingen in Amerikaanse Dollars over het Bitcoin netwerk.

Zal MoneyGram uiteindelijk als misschien een DAO op het Stellar Netwerk (en wellicht andere crypto netwerken) het toch kunnen overleven als een legacy geldtransferdienst? Hier kun je de volledige aankondiging lezen.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min