Nieuw Bitcoin transactierecord!

Feb 8, 2020

Meer dan 500.000.000 Bitcoin transacties zijn geregistreerd sinds de oprichting van Bitcoin. Het Bitcoin-netwerk, dat begin 2009 van start ging, heeft inmiddels meer dan 500 miljoen transacties gehaald. De mijlpaal werd geregistreerd door Blockchain.com, dat de totale transactie activiteit bijhoudt.

Aantal Bitcon transacties vergeleken met Visa en PayPal.

Maar hoe stelt het aantal zich op tot oude betaalplatforms zoals Visa? Crypto-onderzoeksbureau DataLight nam een kijkje en vergeleek BTC met de grootste spelers van april vorig jaar. Volgens het rapport haalt Bitcoin nu ongeveer 81 miljoen transacties per jaar binnen, vergeleken met de 124 miljard van Visa, 74 miljard van MasterCard en 10 miljard van PayPal.

Als het gaat om de totale waarde die via deze netwerken wordt verzonden, staat BTC ver boven de transactie gigant PayPal, waar Bitcoin 3,4 biljoen dollar per jaar oplevert in vergelijking met de 578 miljard dollar van PayPal. Visa pakt de toppositie met 11,2 biljoen dollar, gevolgd door Mastercard’s 5,9 biljoen dollar.

Bitcoin staat bovenaan als het gaat om de gemiddelde som van elke transactie. De gemiddelde transactie van Bitcoin is ongeveer 40.000 dollar waard. Dat is 450 keer groter dan de gemiddelde transactie van Visa.

Het rapport concludeert dat ongeveer tien jaar na de oprichting, de vooruitzichten van BTC goed zijn.

“Traditionele betalingssystemen hebben hun bedrijven maar liefst zestig jaar lang ontwikkeld voordat ze marktleider werden. Ze hebben zich geleidelijk ontwikkeld en veroveren regio na regio, in tegenstelling tot Bitcoin, dat onmiddellijk wereldwijd beschikbaar kwam. In slechts tien jaar tijd is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders in de betaalsysteem industrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt exponentieel plaats. Als het dit tempo aanhoudt, zal het in nog eens tien jaar alle concurrentie overtreffen.”

 

Voor meer informatie:

Bron: DailyHodl

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min