Nieuw Bitcoin transactierecord!

Feb 8, 2020

Meer dan 500.000.000 Bitcoin transacties zijn geregistreerd sinds de oprichting van Bitcoin. Het Bitcoin-netwerk, dat begin 2009 van start ging, heeft inmiddels meer dan 500 miljoen transacties gehaald. De mijlpaal werd geregistreerd door Blockchain.com, dat de totale transactie activiteit bijhoudt.

Aantal Bitcon transacties vergeleken met Visa en PayPal.

Maar hoe stelt het aantal zich op tot oude betaalplatforms zoals Visa? Crypto-onderzoeksbureau DataLight nam een kijkje en vergeleek BTC met de grootste spelers van april vorig jaar. Volgens het rapport haalt Bitcoin nu ongeveer 81 miljoen transacties per jaar binnen, vergeleken met de 124 miljard van Visa, 74 miljard van MasterCard en 10 miljard van PayPal.

Als het gaat om de totale waarde die via deze netwerken wordt verzonden, staat BTC ver boven de transactie gigant PayPal, waar Bitcoin 3,4 biljoen dollar per jaar oplevert in vergelijking met de 578 miljard dollar van PayPal. Visa pakt de toppositie met 11,2 biljoen dollar, gevolgd door Mastercard’s 5,9 biljoen dollar.

Bitcoin staat bovenaan als het gaat om de gemiddelde som van elke transactie. De gemiddelde transactie van Bitcoin is ongeveer 40.000 dollar waard. Dat is 450 keer groter dan de gemiddelde transactie van Visa.

Het rapport concludeert dat ongeveer tien jaar na de oprichting, de vooruitzichten van BTC goed zijn.

“Traditionele betalingssystemen hebben hun bedrijven maar liefst zestig jaar lang ontwikkeld voordat ze marktleider werden. Ze hebben zich geleidelijk ontwikkeld en veroveren regio na regio, in tegenstelling tot Bitcoin, dat onmiddellijk wereldwijd beschikbaar kwam. In slechts tien jaar tijd is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders in de betaalsysteem industrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt exponentieel plaats. Als het dit tempo aanhoudt, zal het in nog eens tien jaar alle concurrentie overtreffen.”

 

Voor meer informatie:

Bron: DailyHodl

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min