Nieuw Bitcoin transactierecord!

Feb 8, 2020

Meer dan 500.000.000 Bitcoin transacties zijn geregistreerd sinds de oprichting van Bitcoin. Het Bitcoin-netwerk, dat begin 2009 van start ging, heeft inmiddels meer dan 500 miljoen transacties gehaald. De mijlpaal werd geregistreerd door Blockchain.com, dat de totale transactie activiteit bijhoudt.

Aantal Bitcon transacties vergeleken met Visa en PayPal.

Maar hoe stelt het aantal zich op tot oude betaalplatforms zoals Visa? Crypto-onderzoeksbureau DataLight nam een kijkje en vergeleek BTC met de grootste spelers van april vorig jaar. Volgens het rapport haalt Bitcoin nu ongeveer 81 miljoen transacties per jaar binnen, vergeleken met de 124 miljard van Visa, 74 miljard van MasterCard en 10 miljard van PayPal.

Als het gaat om de totale waarde die via deze netwerken wordt verzonden, staat BTC ver boven de transactie gigant PayPal, waar Bitcoin 3,4 biljoen dollar per jaar oplevert in vergelijking met de 578 miljard dollar van PayPal. Visa pakt de toppositie met 11,2 biljoen dollar, gevolgd door Mastercard’s 5,9 biljoen dollar.

Bitcoin staat bovenaan als het gaat om de gemiddelde som van elke transactie. De gemiddelde transactie van Bitcoin is ongeveer 40.000 dollar waard. Dat is 450 keer groter dan de gemiddelde transactie van Visa.

Het rapport concludeert dat ongeveer tien jaar na de oprichting, de vooruitzichten van BTC goed zijn.

“Traditionele betalingssystemen hebben hun bedrijven maar liefst zestig jaar lang ontwikkeld voordat ze marktleider werden. Ze hebben zich geleidelijk ontwikkeld en veroveren regio na regio, in tegenstelling tot Bitcoin, dat onmiddellijk wereldwijd beschikbaar kwam. In slechts tien jaar tijd is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders in de betaalsysteem industrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt exponentieel plaats. Als het dit tempo aanhoudt, zal het in nog eens tien jaar alle concurrentie overtreffen.”

 

Voor meer informatie:

Bron: DailyHodl

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min