Nieuw Bitcoin transactierecord!

Feb 8, 2020

Meer dan 500.000.000 Bitcoin transacties zijn geregistreerd sinds de oprichting van Bitcoin. Het Bitcoin-netwerk, dat begin 2009 van start ging, heeft inmiddels meer dan 500 miljoen transacties gehaald. De mijlpaal werd geregistreerd door Blockchain.com, dat de totale transactie activiteit bijhoudt.

Aantal Bitcon transacties vergeleken met Visa en PayPal.

Maar hoe stelt het aantal zich op tot oude betaalplatforms zoals Visa? Crypto-onderzoeksbureau DataLight nam een kijkje en vergeleek BTC met de grootste spelers van april vorig jaar. Volgens het rapport haalt Bitcoin nu ongeveer 81 miljoen transacties per jaar binnen, vergeleken met de 124 miljard van Visa, 74 miljard van MasterCard en 10 miljard van PayPal.

Als het gaat om de totale waarde die via deze netwerken wordt verzonden, staat BTC ver boven de transactie gigant PayPal, waar Bitcoin 3,4 biljoen dollar per jaar oplevert in vergelijking met de 578 miljard dollar van PayPal. Visa pakt de toppositie met 11,2 biljoen dollar, gevolgd door Mastercard’s 5,9 biljoen dollar.

Bitcoin staat bovenaan als het gaat om de gemiddelde som van elke transactie. De gemiddelde transactie van Bitcoin is ongeveer 40.000 dollar waard. Dat is 450 keer groter dan de gemiddelde transactie van Visa.

Het rapport concludeert dat ongeveer tien jaar na de oprichting, de vooruitzichten van BTC goed zijn.

“Traditionele betalingssystemen hebben hun bedrijven maar liefst zestig jaar lang ontwikkeld voordat ze marktleider werden. Ze hebben zich geleidelijk ontwikkeld en veroveren regio na regio, in tegenstelling tot Bitcoin, dat onmiddellijk wereldwijd beschikbaar kwam. In slechts tien jaar tijd is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders in de betaalsysteem industrie. De ontwikkeling van Bitcoin vindt exponentieel plaats. Als het dit tempo aanhoudt, zal het in nog eens tien jaar alle concurrentie overtreffen.”

 

Voor meer informatie:

Bron: DailyHodl

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min