De nieuwe Cambridge (CCAF) study over de globale cryptoasset industrie!

Oct 5, 2020

De Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) verbonden aan de Judge Business School van de University of Cambridge heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht: 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study.

University of Cambridge 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study

De CCAF volgt al jarenlang de ontwikkeling van de globale cryptoasset industrie en publiceerde voor het laatst haar tweede onderzoeksrapport in december 2018 onder de titel 2nd Global Cryptoasset Benchmarking Study. Sinds deze tijd heeft de globale cryptoasset industrie grote veranderingen ondergaan met grotere wereldwijde adoptie.

Er wordt ingeschat dat er wereldwijd nu zo’n 101 miljoen gebruikers zijn van crypto’s en stablecoins. De groei van het aantal en het gebruik van stablecoins valt goed op. Meer en meer bedrijven ondersteunen Tether en andere stablecoins. Tether’s adoptie en ondersteuning groeide van 4% tot 32% tussen 2018 en 2020, de adoptie van andere USD stablecoins groeide van 11% tot 55% tussen 2018 en 2020.

Verder is er een duidelijke trend dat er wordt gewerkt aan beter toezicht en duidelijke regulering. De meeste crypto exchanges volgen de KYC-richtlijnen (AMLD5) en identificeren hun gebruikers. Verder gaat steeds meer geld en energie naar het verbeteren van de ICT-veiligheid. Er is een duidelijke trend dat de professionele exchanges taken splitsen en een verzekering hebben of zullen gaan afsluiten. Zo kan een exchange gebruik maken van een externe bewaardienst (custodian) voor de veilige offline opslag van de digitale activa, het definitief afwikkelen van transacties en het verzekeren van de klantentegoeden. In Nederland hebben we deze trend duidelijk gezien met de manier waarop Bitvavo haar dienst heeft verder ontwikkeld door de digitale activa veilig en verzekerd op te slaan bij de Coinbase Custody bewaardienst .

Goede crypto exchanges, bewaardiensten en transactieverwerkers werken steeds meer op de vertrouwde, gereguleerde manier waarop de traditionele financiële marktinfrastructuur werkt.

Voor meer informatie en het uitgebreide rapport:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min