De nieuwe Cambridge (CCAF) study over de globale cryptoasset industrie!

Oct 5, 2020

De Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) verbonden aan de Judge Business School van de University of Cambridge heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht: 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study.

University of Cambridge 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study

De CCAF volgt al jarenlang de ontwikkeling van de globale cryptoasset industrie en publiceerde voor het laatst haar tweede onderzoeksrapport in december 2018 onder de titel 2nd Global Cryptoasset Benchmarking Study. Sinds deze tijd heeft de globale cryptoasset industrie grote veranderingen ondergaan met grotere wereldwijde adoptie.

Er wordt ingeschat dat er wereldwijd nu zo’n 101 miljoen gebruikers zijn van crypto’s en stablecoins. De groei van het aantal en het gebruik van stablecoins valt goed op. Meer en meer bedrijven ondersteunen Tether en andere stablecoins. Tether’s adoptie en ondersteuning groeide van 4% tot 32% tussen 2018 en 2020, de adoptie van andere USD stablecoins groeide van 11% tot 55% tussen 2018 en 2020.

Verder is er een duidelijke trend dat er wordt gewerkt aan beter toezicht en duidelijke regulering. De meeste crypto exchanges volgen de KYC-richtlijnen (AMLD5) en identificeren hun gebruikers. Verder gaat steeds meer geld en energie naar het verbeteren van de ICT-veiligheid. Er is een duidelijke trend dat de professionele exchanges taken splitsen en een verzekering hebben of zullen gaan afsluiten. Zo kan een exchange gebruik maken van een externe bewaardienst (custodian) voor de veilige offline opslag van de digitale activa, het definitief afwikkelen van transacties en het verzekeren van de klantentegoeden. In Nederland hebben we deze trend duidelijk gezien met de manier waarop Bitvavo haar dienst heeft verder ontwikkeld door de digitale activa veilig en verzekerd op te slaan bij de Coinbase Custody bewaardienst .

Goede crypto exchanges, bewaardiensten en transactieverwerkers werken steeds meer op de vertrouwde, gereguleerde manier waarop de traditionele financiële marktinfrastructuur werkt.

Voor meer informatie en het uitgebreide rapport:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min