De nieuwe Cambridge (CCAF) study over de globale cryptoasset industrie!

Oct 5, 2020

De Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) verbonden aan de Judge Business School van de University of Cambridge heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht: 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study.

University of Cambridge 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study

De CCAF volgt al jarenlang de ontwikkeling van de globale cryptoasset industrie en publiceerde voor het laatst haar tweede onderzoeksrapport in december 2018 onder de titel 2nd Global Cryptoasset Benchmarking Study. Sinds deze tijd heeft de globale cryptoasset industrie grote veranderingen ondergaan met grotere wereldwijde adoptie.

Er wordt ingeschat dat er wereldwijd nu zo’n 101 miljoen gebruikers zijn van crypto’s en stablecoins. De groei van het aantal en het gebruik van stablecoins valt goed op. Meer en meer bedrijven ondersteunen Tether en andere stablecoins. Tether’s adoptie en ondersteuning groeide van 4% tot 32% tussen 2018 en 2020, de adoptie van andere USD stablecoins groeide van 11% tot 55% tussen 2018 en 2020.

Verder is er een duidelijke trend dat er wordt gewerkt aan beter toezicht en duidelijke regulering. De meeste crypto exchanges volgen de KYC-richtlijnen (AMLD5) en identificeren hun gebruikers. Verder gaat steeds meer geld en energie naar het verbeteren van de ICT-veiligheid. Er is een duidelijke trend dat de professionele exchanges taken splitsen en een verzekering hebben of zullen gaan afsluiten. Zo kan een exchange gebruik maken van een externe bewaardienst (custodian) voor de veilige offline opslag van de digitale activa, het definitief afwikkelen van transacties en het verzekeren van de klantentegoeden. In Nederland hebben we deze trend duidelijk gezien met de manier waarop Bitvavo haar dienst heeft verder ontwikkeld door de digitale activa veilig en verzekerd op te slaan bij de Coinbase Custody bewaardienst .

Goede crypto exchanges, bewaardiensten en transactieverwerkers werken steeds meer op de vertrouwde, gereguleerde manier waarop de traditionele financiële marktinfrastructuur werkt.

Voor meer informatie en het uitgebreide rapport:

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min