De nieuwe Cambridge (CCAF) study over de globale cryptoasset industrie!

Oct 5, 2020

De Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) verbonden aan de Judge Business School van de University of Cambridge heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht: 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study.

University of Cambridge 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study

De CCAF volgt al jarenlang de ontwikkeling van de globale cryptoasset industrie en publiceerde voor het laatst haar tweede onderzoeksrapport in december 2018 onder de titel 2nd Global Cryptoasset Benchmarking Study. Sinds deze tijd heeft de globale cryptoasset industrie grote veranderingen ondergaan met grotere wereldwijde adoptie.

Er wordt ingeschat dat er wereldwijd nu zo’n 101 miljoen gebruikers zijn van crypto’s en stablecoins. De groei van het aantal en het gebruik van stablecoins valt goed op. Meer en meer bedrijven ondersteunen Tether en andere stablecoins. Tether’s adoptie en ondersteuning groeide van 4% tot 32% tussen 2018 en 2020, de adoptie van andere USD stablecoins groeide van 11% tot 55% tussen 2018 en 2020.

Verder is er een duidelijke trend dat er wordt gewerkt aan beter toezicht en duidelijke regulering. De meeste crypto exchanges volgen de KYC-richtlijnen (AMLD5) en identificeren hun gebruikers. Verder gaat steeds meer geld en energie naar het verbeteren van de ICT-veiligheid. Er is een duidelijke trend dat de professionele exchanges taken splitsen en een verzekering hebben of zullen gaan afsluiten. Zo kan een exchange gebruik maken van een externe bewaardienst (custodian) voor de veilige offline opslag van de digitale activa, het definitief afwikkelen van transacties en het verzekeren van de klantentegoeden. In Nederland hebben we deze trend duidelijk gezien met de manier waarop Bitvavo haar dienst heeft verder ontwikkeld door de digitale activa veilig en verzekerd op te slaan bij de Coinbase Custody bewaardienst .

Goede crypto exchanges, bewaardiensten en transactieverwerkers werken steeds meer op de vertrouwde, gereguleerde manier waarop de traditionele financiële marktinfrastructuur werkt.

Voor meer informatie en het uitgebreide rapport:

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min