Noordwest-Europa wereldwijd meest actief in de crypto-economie

Sep 29, 2021

We willen onze lezers wijzen op een zeer boeiend onderzoeksrapport van ChainAnalysis over de wereldwijde beleggings- en betalingsactiviteiten in de globaal groeiende decentrale crypto-economie.

Uit dit rapport blijkt dat Noordwest Europa, met Nederland mee voorop, sinds Juli 2020 over een periode van een jaar meer dan 1 biljoen dollar aan transacties heeft verwerkt. De totale transactievolume is flink toegenomen terwijl deze flink kelderde in Oost-Azië (China). De Chinese overheid werkt al een tijdje hard aan de invoering van regels en verboden om de handel in crypto´s zo veel mogelijk te beperken voor hun inwoners.

Chain Analysis rapport

Noordwest-Europa neemt de leidende positie nu over. De adoptie van onder meer DeFi-platforms zoals Uniswap, Compound, DYDX, InstaDapp, Curve en Aave is hier heel snel gegaan. Naast Bitcoin (BTC) is vooral Ethereum (ETH) en wrapped ETH gebruikt voor transacties. Wat hierbij frappant is dat het vooral gaat om de instroom van grote institutionele transacties. Zo´n crypto-transactie heeft dan een minimale waarde van 10 miljoen dollar. Deze type transacties groeide in waarde van 1.4 miljard dollar in juni 2020 naar 46.3 miljard dollar in juli 2021 en stroomde vooral in DeFi-protocollen.

Van Ethereum DeFi naar alternatieve DeFi protocollen

Men kan dan verder postuleren dat door de oplopende kosten van het Ethereum netwerk, veel van dit kapitaal verder is gestroomd naar alternatieve blockchain-netwerken waaronder de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana die onder andere over werkende EVMs beschikken; hetgeen verder de exponentiele koersstijging van AVAX, BNB en SOL verklaart van afgelopen tijd.

Ten slotte, Nederland is de vierde belangrijkste speler hier. De Nederlandse volumes in deze regio is alleen kleiner dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De totale transactiewaarde komt neer op $101.791.515.903 (~$100 miljard) die van exchanges en brokers verder stroomt naar de DeFi-sector. Onder meer voor het behalen van hoge rendementen en passieve rentevergoedingen met onder meer USD stablecoins of crypto staking opties en diensten.

TIP: Bitvavo in Nederland biedt een uitstekend handelsplatform voor het beleggen in DeFi-tokens en beschikt over o.a. een crypto staking dienstverlening met verzekerde opslag van het onderpand. Voor meer informatie:

Voor meer informatie en het gehele rapport, lees hier verder: Chain Analysis – CNWE is World’s Biggest Cryptocurrency Economy.

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min