Noordwest-Europa wereldwijd meest actief in de crypto-economie

Sep 29, 2021

We willen onze lezers wijzen op een zeer boeiend onderzoeksrapport van ChainAnalysis over de wereldwijde beleggings- en betalingsactiviteiten in de globaal groeiende decentrale crypto-economie.

Uit dit rapport blijkt dat Noordwest Europa, met Nederland mee voorop, sinds Juli 2020 over een periode van een jaar meer dan 1 biljoen dollar aan transacties heeft verwerkt. De totale transactievolume is flink toegenomen terwijl deze flink kelderde in Oost-Azië (China). De Chinese overheid werkt al een tijdje hard aan de invoering van regels en verboden om de handel in crypto´s zo veel mogelijk te beperken voor hun inwoners.

Chain Analysis rapport

Noordwest-Europa neemt de leidende positie nu over. De adoptie van onder meer DeFi-platforms zoals Uniswap, Compound, DYDX, InstaDapp, Curve en Aave is hier heel snel gegaan. Naast Bitcoin (BTC) is vooral Ethereum (ETH) en wrapped ETH gebruikt voor transacties. Wat hierbij frappant is dat het vooral gaat om de instroom van grote institutionele transacties. Zo´n crypto-transactie heeft dan een minimale waarde van 10 miljoen dollar. Deze type transacties groeide in waarde van 1.4 miljard dollar in juni 2020 naar 46.3 miljard dollar in juli 2021 en stroomde vooral in DeFi-protocollen.

Van Ethereum DeFi naar alternatieve DeFi protocollen

Men kan dan verder postuleren dat door de oplopende kosten van het Ethereum netwerk, veel van dit kapitaal verder is gestroomd naar alternatieve blockchain-netwerken waaronder de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana die onder andere over werkende EVMs beschikken; hetgeen verder de exponentiele koersstijging van AVAX, BNB en SOL verklaart van afgelopen tijd.

Ten slotte, Nederland is de vierde belangrijkste speler hier. De Nederlandse volumes in deze regio is alleen kleiner dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De totale transactiewaarde komt neer op $101.791.515.903 (~$100 miljard) die van exchanges en brokers verder stroomt naar de DeFi-sector. Onder meer voor het behalen van hoge rendementen en passieve rentevergoedingen met onder meer USD stablecoins of crypto staking opties en diensten.

TIP: Bitvavo in Nederland biedt een uitstekend handelsplatform voor het beleggen in DeFi-tokens en beschikt over o.a. een crypto staking dienstverlening met verzekerde opslag van het onderpand. Voor meer informatie:

Voor meer informatie en het gehele rapport, lees hier verder: Chain Analysis – CNWE is World’s Biggest Cryptocurrency Economy.

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min