Palantir accepteert Bitcoin voor haar dienstverlening

May 11, 2021

Bitcoin is een politiek neutraal publiek monetair netwerk. Iedereen kan zich aansluiten op het netwerk en bitcoin als betaal- en oppotmiddel in gebruik nemen.

Dit geldt ook voor het controversiële big data bedrijf Palantir. Dit beursgenoteerde bedrijf werkt veel samen met inlichtingendiensten (CIA, Europol, etc.) politiediensten en overheden. De dataverwerkingssoftware wordt onder meer ingezet voor het opsporen van criminelen en terroristen. Palantir levert ook software voor de financiële sector om verdachte transacties op te sporen.

Het is in deze zin opmerkelijk te noemen dat Palantir als klikkende overheidsvriend bitcoin als een betalingsmiddel accepteert; en verder ook nog eens van plan is om bitcoin op de balans te zetten als een strategische reserve. De vraag is welke overheid of inlichtingendienst werkelijk zal gaan betalen met bitcoin. Het zullen waarschijnlijk de exchanges gaan doen die moeten voldoen aan verschillende witwasregels en en verdachte transacties moeten melden.

In ieder geval, de CFO van Palantir, Dave Glazer, maakte bekend dat het bedrijf $151 miljoen ter beschikking heeft om te investeren in bitcoin. Het is nog niet bekend wanneer het beursgenoteerde bedrijf bitcoin gaat kopen. Het feit dat Palantir bitcoin adopteert is wellicht niet geheel vreemd te noemen aangezien een van de oprichters Peter Thiel is.

Peter Thiel is een bekende naam in Silicon Valley. Peter is een van de eerste investeerders in Facebook en richtte samen met Elon Musk PayPal op. PayPal, Tesla, Elon Musk zelf hebben allemaal bitcoin ingekocht. Verder heeft Mark Zuckerberg gisteren bekend gemaakt dat hij zijn geiten heeft omgedoopt naar Max en Bitcoin.

Gerelateerde artikels:

Bitvavo Beste Exchange van Nederland

– Beste handelsbeurs van Nederland met DNB-registratie
– Verzekerde opslag en laagste handelscommissies
– Beste server architectuur, geen down-time vanwege handelspieken

Bron: CNBC

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min