Palantir accepteert Bitcoin voor haar dienstverlening

May 11, 2021

Bitcoin is een politiek neutraal publiek monetair netwerk. Iedereen kan zich aansluiten op het netwerk en bitcoin als betaal- en oppotmiddel in gebruik nemen.

Dit geldt ook voor het controversiële big data bedrijf Palantir. Dit beursgenoteerde bedrijf werkt veel samen met inlichtingendiensten (CIA, Europol, etc.) politiediensten en overheden. De dataverwerkingssoftware wordt onder meer ingezet voor het opsporen van criminelen en terroristen. Palantir levert ook software voor de financiële sector om verdachte transacties op te sporen.

Het is in deze zin opmerkelijk te noemen dat Palantir als klikkende overheidsvriend bitcoin als een betalingsmiddel accepteert; en verder ook nog eens van plan is om bitcoin op de balans te zetten als een strategische reserve. De vraag is welke overheid of inlichtingendienst werkelijk zal gaan betalen met bitcoin. Het zullen waarschijnlijk de exchanges gaan doen die moeten voldoen aan verschillende witwasregels en en verdachte transacties moeten melden.

In ieder geval, de CFO van Palantir, Dave Glazer, maakte bekend dat het bedrijf $151 miljoen ter beschikking heeft om te investeren in bitcoin. Het is nog niet bekend wanneer het beursgenoteerde bedrijf bitcoin gaat kopen. Het feit dat Palantir bitcoin adopteert is wellicht niet geheel vreemd te noemen aangezien een van de oprichters Peter Thiel is.

Peter Thiel is een bekende naam in Silicon Valley. Peter is een van de eerste investeerders in Facebook en richtte samen met Elon Musk PayPal op. PayPal, Tesla, Elon Musk zelf hebben allemaal bitcoin ingekocht. Verder heeft Mark Zuckerberg gisteren bekend gemaakt dat hij zijn geiten heeft omgedoopt naar Max en Bitcoin.

Gerelateerde artikels:

Bitvavo Beste Exchange van Nederland

– Beste handelsbeurs van Nederland met DNB-registratie
– Verzekerde opslag en laagste handelscommissies
– Beste server architectuur, geen down-time vanwege handelspieken

Bron: CNBC

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min