Palantir accepteert Bitcoin voor haar dienstverlening

May 11, 2021

Bitcoin is een politiek neutraal publiek monetair netwerk. Iedereen kan zich aansluiten op het netwerk en bitcoin als betaal- en oppotmiddel in gebruik nemen.

Dit geldt ook voor het controversiële big data bedrijf Palantir. Dit beursgenoteerde bedrijf werkt veel samen met inlichtingendiensten (CIA, Europol, etc.) politiediensten en overheden. De dataverwerkingssoftware wordt onder meer ingezet voor het opsporen van criminelen en terroristen. Palantir levert ook software voor de financiële sector om verdachte transacties op te sporen.

Het is in deze zin opmerkelijk te noemen dat Palantir als klikkende overheidsvriend bitcoin als een betalingsmiddel accepteert; en verder ook nog eens van plan is om bitcoin op de balans te zetten als een strategische reserve. De vraag is welke overheid of inlichtingendienst werkelijk zal gaan betalen met bitcoin. Het zullen waarschijnlijk de exchanges gaan doen die moeten voldoen aan verschillende witwasregels en en verdachte transacties moeten melden.

In ieder geval, de CFO van Palantir, Dave Glazer, maakte bekend dat het bedrijf $151 miljoen ter beschikking heeft om te investeren in bitcoin. Het is nog niet bekend wanneer het beursgenoteerde bedrijf bitcoin gaat kopen. Het feit dat Palantir bitcoin adopteert is wellicht niet geheel vreemd te noemen aangezien een van de oprichters Peter Thiel is.

Peter Thiel is een bekende naam in Silicon Valley. Peter is een van de eerste investeerders in Facebook en richtte samen met Elon Musk PayPal op. PayPal, Tesla, Elon Musk zelf hebben allemaal bitcoin ingekocht. Verder heeft Mark Zuckerberg gisteren bekend gemaakt dat hij zijn geiten heeft omgedoopt naar Max en Bitcoin.

Gerelateerde artikels:

Bitvavo Beste Exchange van Nederland

– Beste handelsbeurs van Nederland met DNB-registratie
– Verzekerde opslag en laagste handelscommissies
– Beste server architectuur, geen down-time vanwege handelspieken

Bron: CNBC

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min