PayPal stapt in de cryptomarkt!

Oct 21, 2020

PayPal heeft bekend gemaakt dat in het begin van 2021 alle gebruikers Bitcoin en later ook andere digitale valuta kunnen gaan gebruiken om online te betalen op haar netwerk van 26 miljoen winkels.

paypal crypto adoptie

PayPal hoopt met deze nieuwe ondersteunde dienst om het gebruik van cryptovaluta te stimuleren en het netwerk tevens voor te bereiden voor digitale centrale bankengeld (CBDC’s) en stablecoins. In de woorden van President en CEO van PayPal, Dan Schulman:

“We are working with central banks and thinking of all forms of digital currencies and how PayPal can play a role,” .

Amerikaanse PayPal gebruikers zullen al binnen enkele weken over de mogelijkheid te beschikken om crypto te kopen, te bewaren en te verkopen met de PayPal wallet. Venmo zal in de eerste helft van 2021 ook over dezelfde crypto wallet functionaliteit beschikken.

PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers en verwerkte in het tweede kwartaal van 2020 voor zo’n $222 miljard aan betalingen. Het is verder wel van belang om te vermelden dat wanneer een PayPal gebruiker met Bitcoin betaalt bij een online winkeliers; deze winkelier niet betaald wordt in Bitcoin, maar in euro of dollar. PayPal opereert hier voor haar merchant netwerk op dezelfde manier zoals BitPay dit op het moment doet. Het is niet duidelijk of winkeliers er voor kunnen kiezen om toch in Bitcoin betaald te worden. Het lijkt erop dat alle cryptovaluta transacties op het PayPal uiteindelijk worden verwerkt in fiatvaluta voor haar winkeliers.

Verder heeft PayPal een bijzondere Bitlicense ontvangen van de financiële toezichthouder in New York en een strategische samenwerking opgezet met Paxos Trust om deze stap in de cryptoverse mogelijk te maken. PayPal zal beginnen met het aanbieden van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bcash (BCH) en Litecoin (LTC).

Voor meer informatie:

Bron: Reuters

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min