PayPal stapt in de cryptomarkt!

Oct 21, 2020

PayPal heeft bekend gemaakt dat in het begin van 2021 alle gebruikers Bitcoin en later ook andere digitale valuta kunnen gaan gebruiken om online te betalen op haar netwerk van 26 miljoen winkels.

paypal crypto adoptie

PayPal hoopt met deze nieuwe ondersteunde dienst om het gebruik van cryptovaluta te stimuleren en het netwerk tevens voor te bereiden voor digitale centrale bankengeld (CBDC’s) en stablecoins. In de woorden van President en CEO van PayPal, Dan Schulman:

“We are working with central banks and thinking of all forms of digital currencies and how PayPal can play a role,” .

Amerikaanse PayPal gebruikers zullen al binnen enkele weken over de mogelijkheid te beschikken om crypto te kopen, te bewaren en te verkopen met de PayPal wallet. Venmo zal in de eerste helft van 2021 ook over dezelfde crypto wallet functionaliteit beschikken.

PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers en verwerkte in het tweede kwartaal van 2020 voor zo’n $222 miljard aan betalingen. Het is verder wel van belang om te vermelden dat wanneer een PayPal gebruiker met Bitcoin betaalt bij een online winkeliers; deze winkelier niet betaald wordt in Bitcoin, maar in euro of dollar. PayPal opereert hier voor haar merchant netwerk op dezelfde manier zoals BitPay dit op het moment doet. Het is niet duidelijk of winkeliers er voor kunnen kiezen om toch in Bitcoin betaald te worden. Het lijkt erop dat alle cryptovaluta transacties op het PayPal uiteindelijk worden verwerkt in fiatvaluta voor haar winkeliers.

Verder heeft PayPal een bijzondere Bitlicense ontvangen van de financiële toezichthouder in New York en een strategische samenwerking opgezet met Paxos Trust om deze stap in de cryptoverse mogelijk te maken. PayPal zal beginnen met het aanbieden van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bcash (BCH) en Litecoin (LTC).

Voor meer informatie:

Bron: Reuters

Lees verder

Wat doet de NPEX-effectenbeurs precies?

NPEX is dé effectenbeurs in Nederland waar beleggers aandelen én obligaties kunnen kopen en/of verhandelen van Nederlandse MKB-ondernemingen. Het kan worden beschouwd als de beste Nederlandse Digital Asset Exchange voor het MKB. NPEX is de afkorting van Nederlandsche Participatie Exchange. Het is een beleggingsonderneming met een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Een MTF-vergunning wil zeggen […]

Dec 2, 2020
2 min

Niall Ferguson over Bitcoin

Niall Ferguson is een bekende Britse historicus. Hij heeft zich gespecialiseerd in financiële geschiedenis en zijn werk staat zeer hoog aangeschreven. Niall Ferguson is sinds 2004 hoogleraar aan Harvard en sinds 2011 ook hoogleraar aan de London School of Economics. Hij heeft onder meer boeken geschreven over beruchte bankiers zoals de familie Rothschild en de […]

Nov 30, 2020
3 min

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin, is dat miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat […]

Nov 10, 2020
2,5 min