PayPal stapt in de cryptomarkt!

Oct 21, 2020

PayPal heeft bekend gemaakt dat in het begin van 2021 alle gebruikers Bitcoin en later ook andere digitale valuta kunnen gaan gebruiken om online te betalen op haar netwerk van 26 miljoen winkels.

paypal crypto adoptie

PayPal hoopt met deze nieuwe ondersteunde dienst om het gebruik van cryptovaluta te stimuleren en het netwerk tevens voor te bereiden voor digitale centrale bankengeld (CBDC’s) en stablecoins. In de woorden van President en CEO van PayPal, Dan Schulman:

“We are working with central banks and thinking of all forms of digital currencies and how PayPal can play a role,” .

Amerikaanse PayPal gebruikers zullen al binnen enkele weken over de mogelijkheid te beschikken om crypto te kopen, te bewaren en te verkopen met de PayPal wallet. Venmo zal in de eerste helft van 2021 ook over dezelfde crypto wallet functionaliteit beschikken.

PayPal beschikt wereldwijd over zo’n 346 miljoen gebruikers en verwerkte in het tweede kwartaal van 2020 voor zo’n $222 miljard aan betalingen. Het is verder wel van belang om te vermelden dat wanneer een PayPal gebruiker met Bitcoin betaalt bij een online winkeliers; deze winkelier niet betaald wordt in Bitcoin, maar in euro of dollar. PayPal opereert hier voor haar merchant netwerk op dezelfde manier zoals BitPay dit op het moment doet. Het is niet duidelijk of winkeliers er voor kunnen kiezen om toch in Bitcoin betaald te worden. Het lijkt erop dat alle cryptovaluta transacties op het PayPal uiteindelijk worden verwerkt in fiatvaluta voor haar winkeliers.

Verder heeft PayPal een bijzondere Bitlicense ontvangen van de financiële toezichthouder in New York en een strategische samenwerking opgezet met Paxos Trust om deze stap in de cryptoverse mogelijk te maken. PayPal zal beginnen met het aanbieden van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bcash (BCH) en Litecoin (LTC).

Voor meer informatie:

Bron: Reuters

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min