Polkastarter lanceert de Polkacover verzekeringsmarkt!

Jan 4, 2021

De ontwikkelingen binnen de DeFi-sector staan niet stil wanneer Bitcoin nieuwe hoogtes zoekt. Polkastarter is een belangrijke decentrale beurs (DEX) voor het Polkadot ecosysteem en kan worden beschouwd als een concurrent voor Uniswap. Uniswap speelt een belangrijke rol binnen het Ethereum-ecosysteem. Om de concurrentie met Ethereum en Uniswap verder aan te gaan is het bieden van verzekeringsproducten van cruciaal belang.

Polkacover lancering op Polkastarter

polka

Polkastarter zal een eigen verzekeringsdekking krijgen met Polkacover. Om het Polkacover project verder te financieren zal er op 21 januari een fondsenwerving op Polkastarter worden gehouden. Dit wordt anno 2021 geen ICO, maar een IDO (Initial Dex Offering) genoemd. Beleggers krijgen voor hun DOT-inleg CVR-tokens terug.

Polkacover is al sinds 2019 onder ontwikkeling. Het team werkt aan een marktplaats voor verzekeringsproducten voor de cryptomarkten en DeFi-applicaties. Polkacover zal gebruikers en verzekeringsmaatschappijen in verbinding brengen voor het afsluiten van een reeks verzekeringsproducten.

Vooral binnen de DeFi-sector is er een behoefte aan verzekeringsproducten. Er zijn vele onvoorziene risico’s bij de ontwikkeling van een nieuwe decentrale financiële wereld binnen het internet op blockchain technologie. In 2020 zijn er al verschillende oplichtingspraktijken en hacks geweest waardoor gebruikers veel geld hebben verloren. Polkacover zal aan deze vraag tegemoet komen met passende verzekeringen. Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van een decentrale markplaats voor wereldwijde verzekeringsproducten waaronder ook gezondheids-, levens-, onderwijs- en gezinsverzekeringen.

Polkacover is trouwens niet de eerste decentrale marktplaats voor verzekeringsproducten. Nexus Mutual is al een tijdje actief en gebouwd op Ethereum. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Voor meer informatie:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min