Polkastarter lanceert de Polkacover verzekeringsmarkt!

Jan 4, 2021

De ontwikkelingen binnen de DeFi-sector staan niet stil wanneer Bitcoin nieuwe hoogtes zoekt. Polkastarter is een belangrijke decentrale beurs (DEX) voor het Polkadot ecosysteem en kan worden beschouwd als een concurrent voor Uniswap. Uniswap speelt een belangrijke rol binnen het Ethereum-ecosysteem. Om de concurrentie met Ethereum en Uniswap verder aan te gaan is het bieden van verzekeringsproducten van cruciaal belang.

Polkacover lancering op Polkastarter

polka

Polkastarter zal een eigen verzekeringsdekking krijgen met Polkacover. Om het Polkacover project verder te financieren zal er op 21 januari een fondsenwerving op Polkastarter worden gehouden. Dit wordt anno 2021 geen ICO, maar een IDO (Initial Dex Offering) genoemd. Beleggers krijgen voor hun DOT-inleg CVR-tokens terug.

Polkacover is al sinds 2019 onder ontwikkeling. Het team werkt aan een marktplaats voor verzekeringsproducten voor de cryptomarkten en DeFi-applicaties. Polkacover zal gebruikers en verzekeringsmaatschappijen in verbinding brengen voor het afsluiten van een reeks verzekeringsproducten.

Vooral binnen de DeFi-sector is er een behoefte aan verzekeringsproducten. Er zijn vele onvoorziene risico’s bij de ontwikkeling van een nieuwe decentrale financiële wereld binnen het internet op blockchain technologie. In 2020 zijn er al verschillende oplichtingspraktijken en hacks geweest waardoor gebruikers veel geld hebben verloren. Polkacover zal aan deze vraag tegemoet komen met passende verzekeringen. Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van een decentrale markplaats voor wereldwijde verzekeringsproducten waaronder ook gezondheids-, levens-, onderwijs- en gezinsverzekeringen.

Polkacover is trouwens niet de eerste decentrale marktplaats voor verzekeringsproducten. Nexus Mutual is al een tijdje actief en gebouwd op Ethereum. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Voor meer informatie:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min