Polkastarter lanceert de Polkacover verzekeringsmarkt!

Jan 4, 2021

De ontwikkelingen binnen de DeFi-sector staan niet stil wanneer Bitcoin nieuwe hoogtes zoekt. Polkastarter is een belangrijke decentrale beurs (DEX) voor het Polkadot ecosysteem en kan worden beschouwd als een concurrent voor Uniswap. Uniswap speelt een belangrijke rol binnen het Ethereum-ecosysteem. Om de concurrentie met Ethereum en Uniswap verder aan te gaan is het bieden van verzekeringsproducten van cruciaal belang.

Polkacover lancering op Polkastarter

polka

Polkastarter zal een eigen verzekeringsdekking krijgen met Polkacover. Om het Polkacover project verder te financieren zal er op 21 januari een fondsenwerving op Polkastarter worden gehouden. Dit wordt anno 2021 geen ICO, maar een IDO (Initial Dex Offering) genoemd. Beleggers krijgen voor hun DOT-inleg CVR-tokens terug.

Polkacover is al sinds 2019 onder ontwikkeling. Het team werkt aan een marktplaats voor verzekeringsproducten voor de cryptomarkten en DeFi-applicaties. Polkacover zal gebruikers en verzekeringsmaatschappijen in verbinding brengen voor het afsluiten van een reeks verzekeringsproducten.

Vooral binnen de DeFi-sector is er een behoefte aan verzekeringsproducten. Er zijn vele onvoorziene risico’s bij de ontwikkeling van een nieuwe decentrale financiële wereld binnen het internet op blockchain technologie. In 2020 zijn er al verschillende oplichtingspraktijken en hacks geweest waardoor gebruikers veel geld hebben verloren. Polkacover zal aan deze vraag tegemoet komen met passende verzekeringen. Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van een decentrale markplaats voor wereldwijde verzekeringsproducten waaronder ook gezondheids-, levens-, onderwijs- en gezinsverzekeringen.

Polkacover is trouwens niet de eerste decentrale marktplaats voor verzekeringsproducten. Nexus Mutual is al een tijdje actief en gebouwd op Ethereum. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Voor meer informatie:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min