Rabobank verlaagt de rente verder! Zijn er spaaralternatieven?

Apr 28, 2021

De Rabobank volgt andere Nederlandse banken in de verlaging van de rente. Bij ING, Triodos en Volksbank (SNS, ASN) wordt er een 0.5% negatieve rente op spaartegoeden van 100.000 euro en meer gerekend. Bij de ABN Amro is dit nog 150.000 euro. De wijziging zal vanaf 1 juli 2021 worden doorgevoerd. Op dit moment geld de negatieve rente bij de Rabobank alleen voor spaartegoeden die boven de 250.000 euro bedragen.

De negatieve rente wordt berekend per rekening, niet per klant. Klanten die nog meer dan 250.000 euro in spaartegoeden op 1 rekening hebben staan bij de Rabobank, zullen 2 extra rekeningen moeten openen om het spaargeld hierover te verdelen. Als een alternatief kan het spaargeld worden verhuisd naar een Knab spaarrekening waar de negatieve spaarrente pas over een bedrag van 250.000 euro in spaartegoed wordt berekend. Zijn er geen betere spaaralternatieven? Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Hoelang zal het nog duren voordat Rabobank, ABN AMRO en ING bitcoin en andere digitale valuta opnemen als een alternatief? Er zijn al bitcoin spaarrekeningen beschikbaar waarover bitcoin houders automatisch rente verdienen. Bij de Nederlandse Bitvavo exchange wordt al automatisch rente verdient door staking van onder meer Amerikaanse dollars (USDC) en natuurlijk bitcoin.

Nexo en BlockFi van zijn twee specialisten en bieden een hogere spaarrente aan over bitcoin en andere digitale activa zoals stablecoins. Het is te verwachten dat steeds meer klanten euro’s gaan omwisselen voor bitcoin, maar ook digitale dollars in de vorm van USD stablecoins om daarover rente te verdienen. Wanneer je traditioneel en conservatief wilt sparen kun je ook goud kopen (Paxos Gold) bij onder meer Bitcoin Meester en daarover een mooie rente krijgen op een bitcoin kredietmarktplaats.

Door verdere financiële repressie zal steeds meer geld verhuizen van het traditionele bankroete financiële systeem naar het nieuwe digitale gedistribueerde financiële systeem met bitcoin als het nieuwe digitale goud. Mensen hebben uiteindelijk ook geen keuze, de langetermijn gevolgen van negatieve rente zijn rampzalig voor de economie en welvaart:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min