Rabobank verlaagt de rente verder! Zijn er spaaralternatieven?

Apr 28, 2021

De Rabobank volgt andere Nederlandse banken in de verlaging van de rente. Bij ING, Triodos en Volksbank (SNS, ASN) wordt er een 0.5% negatieve rente op spaartegoeden van 100.000 euro en meer gerekend. Bij de ABN Amro is dit nog 150.000 euro. De wijziging zal vanaf 1 juli 2021 worden doorgevoerd. Op dit moment geld de negatieve rente bij de Rabobank alleen voor spaartegoeden die boven de 250.000 euro bedragen.

De negatieve rente wordt berekend per rekening, niet per klant. Klanten die nog meer dan 250.000 euro in spaartegoeden op 1 rekening hebben staan bij de Rabobank, zullen 2 extra rekeningen moeten openen om het spaargeld hierover te verdelen. Als een alternatief kan het spaargeld worden verhuisd naar een Knab spaarrekening waar de negatieve spaarrente pas over een bedrag van 250.000 euro in spaartegoed wordt berekend. Zijn er geen betere spaaralternatieven? Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Hoelang zal het nog duren voordat Rabobank, ABN AMRO en ING bitcoin en andere digitale valuta opnemen als een alternatief? Er zijn al bitcoin spaarrekeningen beschikbaar waarover bitcoin houders automatisch rente verdienen. Bij de Nederlandse Bitvavo exchange wordt al automatisch rente verdient door staking van onder meer Amerikaanse dollars (USDC) en natuurlijk bitcoin.

Nexo en BlockFi van zijn twee specialisten en bieden een hogere spaarrente aan over bitcoin en andere digitale activa zoals stablecoins. Het is te verwachten dat steeds meer klanten euro’s gaan omwisselen voor bitcoin, maar ook digitale dollars in de vorm van USD stablecoins om daarover rente te verdienen. Wanneer je traditioneel en conservatief wilt sparen kun je ook goud kopen (Paxos Gold) bij onder meer Bitcoin Meester en daarover een mooie rente krijgen op een bitcoin kredietmarktplaats.

Door verdere financiële repressie zal steeds meer geld verhuizen van het traditionele bankroete financiële systeem naar het nieuwe digitale gedistribueerde financiële systeem met bitcoin als het nieuwe digitale goud. Mensen hebben uiteindelijk ook geen keuze, de langetermijn gevolgen van negatieve rente zijn rampzalig voor de economie en welvaart:

Lees verder

Elon Musk geeft Dogecoin voor moederdag

Elon Musk was gisteren op de vooravond van moederdag de host van Saturday Night Live. Natuurlijk kwam crypto en Dogecoin aan bod. Meteen al in de zeer grappige openingsmonoloog, maar dan pas op het moment dat zijn moeder naast hem gaat staan en moederdag aanstipt: “Ik hoop niet dat ik Dogecoin krijg”. Antwoord: “Jawel!” Nou […]

May 9, 2021
2 min

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min