Rabobank verlaagt de rente verder! Zijn er spaaralternatieven?

Apr 28, 2021

De Rabobank volgt andere Nederlandse banken in de verlaging van de rente. Bij ING, Triodos en Volksbank (SNS, ASN) wordt er een 0.5% negatieve rente op spaartegoeden van 100.000 euro en meer gerekend. Bij de ABN Amro is dit nog 150.000 euro. De wijziging zal vanaf 1 juli 2021 worden doorgevoerd. Op dit moment geld de negatieve rente bij de Rabobank alleen voor spaartegoeden die boven de 250.000 euro bedragen.

De negatieve rente wordt berekend per rekening, niet per klant. Klanten die nog meer dan 250.000 euro in spaartegoeden op 1 rekening hebben staan bij de Rabobank, zullen 2 extra rekeningen moeten openen om het spaargeld hierover te verdelen. Als een alternatief kan het spaargeld worden verhuisd naar een Knab spaarrekening waar de negatieve spaarrente pas over een bedrag van 250.000 euro in spaartegoed wordt berekend. Zijn er geen betere spaaralternatieven? Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Waar kan ik nog spaarrente krijgen?

Hoelang zal het nog duren voordat Rabobank, ABN AMRO en ING bitcoin en andere digitale valuta opnemen als een alternatief? Er zijn al bitcoin spaarrekeningen beschikbaar waarover bitcoin houders automatisch rente verdienen. Bij de Nederlandse Bitvavo exchange wordt al automatisch rente verdient door staking van onder meer Amerikaanse dollars (USDC) en natuurlijk bitcoin.

Nexo en BlockFi van zijn twee specialisten en bieden een hogere spaarrente aan over bitcoin en andere digitale activa zoals stablecoins. Het is te verwachten dat steeds meer klanten euro’s gaan omwisselen voor bitcoin, maar ook digitale dollars in de vorm van USD stablecoins om daarover rente te verdienen. Wanneer je traditioneel en conservatief wilt sparen kun je ook goud kopen (Paxos Gold) bij onder meer Bitcoin Meester en daarover een mooie rente krijgen op een bitcoin kredietmarktplaats.

Door verdere financiële repressie zal steeds meer geld verhuizen van het traditionele bankroete financiële systeem naar het nieuwe digitale gedistribueerde financiële systeem met bitcoin als het nieuwe digitale goud. Mensen hebben uiteindelijk ook geen keuze, de langetermijn gevolgen van negatieve rente zijn rampzalig voor de economie en welvaart:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min