Wekelijks record: 3,3 miljoen aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS!

Mar 26, 2020

Het gedeeltelijk stilleggen van de Amerikaanse economie voor het bestrijden van de coronapandemie komt met een duur prijskaartje. De Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat er afgelopen week 3,3 miljoen Amerikaanse burgers een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Veel bedrijven hebben door het land massaal werknemers ontslagen om kosten te besparen.

Deze explosieve stijging heeft nog nooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten plaatsgevonden. Niettemin, volgens de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zijn deze cijfers niet relevant en de Amerikaanse effectenhandel veerde op 26 maart 2020 mooi op. Het geeft verder aan dat er iets grondig mis is en dat waarschijnlijk de Federal Reserve als de buyer of last resort het opkoopprogramma heeft opgestart om de effectenbeurzen kunstmatig hoog te houden. De vraag is hoelang het houdbaar is?

Corporate Socialism, witte zwanen en overheidsfalen

Volgens Nassim Taleb is het een vorm van corporate socialism en is de uitbraak van het coronavirus geen zwarte zwaan, maar een witte zwaan. Het was een kwestie van tijd dat een pandemie weer eens zou toeslaan en hebben overheden geen goede voorbereidingen getroffen. Dit ondanks het feit dat een pandemie scenario een jaar van te voren was ingeoefend. In samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation, World Economic Forum en John Hopkins – Bloomberg School of Public Health werd op 18 oktober 2019 tijdens Event 201 een wereldwijde pandemie gesimuleerd.

Een menselijke tragedie

Het is te hopen dat de spreiding van het coronavirus kan worden beperkt. Echter is de Amerikaanse overheid veel te laat met ingrijpen en verliezen werknemers niet alleen hun baan, maar vaak ook hun gezondheidszorgverzekering. Het is een menselijke tragedie die de verspreiding van de coronapandemie kan versterken in de Verenigde Staten. Verder kunnen hierdoor miljoenen Amerikanen wellicht niet meer snel terug naar hun werk gaan. Ze kunnen mogelijk afhankelijk blijven van een universele inkomensbijdrage van $1200 per maand op basis van de nieuwe digitale dollar.

Deze bijdrage zal aan iedere Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 per jaar worden uitgekeerd. Het maakt deel uit van een omvangrijk steunpakket die vooral de Amerikaanse elite helpt. Volgens de Bank of America zullen de komende weken miljoenen meer Amerikanen hun werk verliezen.

Hier is een commentaar van Bruce Fenton over de huidige situatie:

We zullen de ontwikkelingen volgen.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min