Wekelijks record: 3,3 miljoen aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS!

Mar 26, 2020

Het gedeeltelijk stilleggen van de Amerikaanse economie voor het bestrijden van de coronapandemie komt met een duur prijskaartje. De Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat er afgelopen week 3,3 miljoen Amerikaanse burgers een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Veel bedrijven hebben door het land massaal werknemers ontslagen om kosten te besparen.

Deze explosieve stijging heeft nog nooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten plaatsgevonden. Niettemin, volgens de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zijn deze cijfers niet relevant en de Amerikaanse effectenhandel veerde op 26 maart 2020 mooi op. Het geeft verder aan dat er iets grondig mis is en dat waarschijnlijk de Federal Reserve als de buyer of last resort het opkoopprogramma heeft opgestart om de effectenbeurzen kunstmatig hoog te houden. De vraag is hoelang het houdbaar is?

Corporate Socialism, witte zwanen en overheidsfalen

Volgens Nassim Taleb is het een vorm van corporate socialism en is de uitbraak van het coronavirus geen zwarte zwaan, maar een witte zwaan. Het was een kwestie van tijd dat een pandemie weer eens zou toeslaan en hebben overheden geen goede voorbereidingen getroffen. Dit ondanks het feit dat een pandemie scenario een jaar van te voren was ingeoefend. In samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation, World Economic Forum en John Hopkins – Bloomberg School of Public Health werd op 18 oktober 2019 tijdens Event 201 een wereldwijde pandemie gesimuleerd.

Een menselijke tragedie

Het is te hopen dat de spreiding van het coronavirus kan worden beperkt. Echter is de Amerikaanse overheid veel te laat met ingrijpen en verliezen werknemers niet alleen hun baan, maar vaak ook hun gezondheidszorgverzekering. Het is een menselijke tragedie die de verspreiding van de coronapandemie kan versterken in de Verenigde Staten. Verder kunnen hierdoor miljoenen Amerikanen wellicht niet meer snel terug naar hun werk gaan. Ze kunnen mogelijk afhankelijk blijven van een universele inkomensbijdrage van $1200 per maand op basis van de nieuwe digitale dollar.

Deze bijdrage zal aan iedere Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 per jaar worden uitgekeerd. Het maakt deel uit van een omvangrijk steunpakket die vooral de Amerikaanse elite helpt. Volgens de Bank of America zullen de komende weken miljoenen meer Amerikanen hun werk verliezen.

Hier is een commentaar van Bruce Fenton over de huidige situatie:

We zullen de ontwikkelingen volgen.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min