Wekelijks record: 3,3 miljoen aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS!

Mar 26, 2020

Het gedeeltelijk stilleggen van de Amerikaanse economie voor het bestrijden van de coronapandemie komt met een duur prijskaartje. De Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat er afgelopen week 3,3 miljoen Amerikaanse burgers een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Veel bedrijven hebben door het land massaal werknemers ontslagen om kosten te besparen.

Deze explosieve stijging heeft nog nooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten plaatsgevonden. Niettemin, volgens de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zijn deze cijfers niet relevant en de Amerikaanse effectenhandel veerde op 26 maart 2020 mooi op. Het geeft verder aan dat er iets grondig mis is en dat waarschijnlijk de Federal Reserve als de buyer of last resort het opkoopprogramma heeft opgestart om de effectenbeurzen kunstmatig hoog te houden. De vraag is hoelang het houdbaar is?

Corporate Socialism, witte zwanen en overheidsfalen

Volgens Nassim Taleb is het een vorm van corporate socialism en is de uitbraak van het coronavirus geen zwarte zwaan, maar een witte zwaan. Het was een kwestie van tijd dat een pandemie weer eens zou toeslaan en hebben overheden geen goede voorbereidingen getroffen. Dit ondanks het feit dat een pandemie scenario een jaar van te voren was ingeoefend. In samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation, World Economic Forum en John Hopkins – Bloomberg School of Public Health werd op 18 oktober 2019 tijdens Event 201 een wereldwijde pandemie gesimuleerd.

Een menselijke tragedie

Het is te hopen dat de spreiding van het coronavirus kan worden beperkt. Echter is de Amerikaanse overheid veel te laat met ingrijpen en verliezen werknemers niet alleen hun baan, maar vaak ook hun gezondheidszorgverzekering. Het is een menselijke tragedie die de verspreiding van de coronapandemie kan versterken in de Verenigde Staten. Verder kunnen hierdoor miljoenen Amerikanen wellicht niet meer snel terug naar hun werk gaan. Ze kunnen mogelijk afhankelijk blijven van een universele inkomensbijdrage van $1200 per maand op basis van de nieuwe digitale dollar.

Deze bijdrage zal aan iedere Amerikaan met een inkomen onder de $75.000 per jaar worden uitgekeerd. Het maakt deel uit van een omvangrijk steunpakket die vooral de Amerikaanse elite helpt. Volgens de Bank of America zullen de komende weken miljoenen meer Amerikanen hun werk verliezen.

Hier is een commentaar van Bruce Fenton over de huidige situatie:

We zullen de ontwikkelingen volgen.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jun 22, 2020
3,5 min

Waarom kan Bitcoin niet verboden worden?

Het is de grootste nachtmerrie van velen: dat overheden besluiten Bitcoin te verbieden. Kunnen overheden Bitcoin verbieden? Als overheden over zouden gaan op dit besluit, zouden ze daarmee toegeven dat Bitcoin inzetbaar is als een alternatieve monetaire eenheid. Bovendien is de architectuur van Bitcoin zo opgezet dat het vrijwel ontastbaar is voor pogingen door overheden […]

Jun 11, 2020
3,5 min

Ayn Rand over geld, kapitalisme en collectivisme

Ayn Rand, geboren als Alisa Zinovjevna Rosenbaum in Rusland (Sint-Petersburg, 2 februari 1905 – New York, 6 maart 1982) was een Russisch-Amerikaans romanschrijfster en filosofe. Ze was de grondlegster van het objectivisme, een filosofische stroming die veel weerklank kreeg in de Verenigde Staten. Vooral haar boeken Atlas Shrugged (1957) en The Fountainhead (1943) zijn nog steeds […]

Jun 10, 2020
5,5 min