Ruffer investeert in Bitcoin!

Dec 16, 2020

De Britse vermogensbeheerder Ruffer heeft aangekondigd om 2,5% van hun beleggingsportefeuille te beleggen in Bitcoin (BTC). Ruffler heeft hiervoor haar goudpositie verminderd.

Ruffer Bitcoin

Ruffer heeft wereldwijd 6600 klanten en 330 werknemers verdeeld over een aantal kantoren in Londen, Edinburgh, Parijs, Hong Kong en Guernsey. In totaal beheert Ruffer zo’n 22 miljard euro aan vermogen.

Ruffer ziet bitcoin als een verzekeringspolis tegen de wereldwijde valuta devaluaties. Volgens Ruffer zal de huidige monetaire politiek van de centrale banken de valuta’s verzwakken. In de aankondiging staat dan ook het volgende:

“The exposure to Bitcoin is currently equivalent to around 2.5% of the portfolio. We see this as a small but potent insurance policy against the continuing devaluation of the world’s major currencies.”

Ruffer vermeldt verder dat Bitcoin een nieuwe manier is om een beleggingsportefeuille te diversifiëren. Ruffler heeft het meeste van haar vermogen in obligaties en goud geïnvesteerd. In de aankondiging staat verder:

“Bitcoin diversifies the company’s (much larger) investments in gold and inflation-linked bonds, and acts as a hedge to some of the monetary and market risks that we see,”.

Over de hele wereld beginnen vermogensbeheerders en beleggers bitcoin toe te voegen in hun beleggingsportefeuille.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min