Ruffer investeert in Bitcoin!

Dec 16, 2020

De Britse vermogensbeheerder Ruffer heeft aangekondigd om 2,5% van hun beleggingsportefeuille te beleggen in Bitcoin (BTC). Ruffler heeft hiervoor haar goudpositie verminderd.

Ruffer Bitcoin

Ruffer heeft wereldwijd 6600 klanten en 330 werknemers verdeeld over een aantal kantoren in Londen, Edinburgh, Parijs, Hong Kong en Guernsey. In totaal beheert Ruffer zo’n 22 miljard euro aan vermogen.

Ruffer ziet bitcoin als een verzekeringspolis tegen de wereldwijde valuta devaluaties. Volgens Ruffer zal de huidige monetaire politiek van de centrale banken de valuta’s verzwakken. In de aankondiging staat dan ook het volgende:

“The exposure to Bitcoin is currently equivalent to around 2.5% of the portfolio. We see this as a small but potent insurance policy against the continuing devaluation of the world’s major currencies.”

Ruffer vermeldt verder dat Bitcoin een nieuwe manier is om een beleggingsportefeuille te diversifiëren. Ruffler heeft het meeste van haar vermogen in obligaties en goud geïnvesteerd. In de aankondiging staat verder:

“Bitcoin diversifies the company’s (much larger) investments in gold and inflation-linked bonds, and acts as a hedge to some of the monetary and market risks that we see,”.

Over de hele wereld beginnen vermogensbeheerders en beleggers bitcoin toe te voegen in hun beleggingsportefeuille.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min