Ruffer investeert in Bitcoin!

Dec 16, 2020

De Britse vermogensbeheerder Ruffer heeft aangekondigd om 2,5% van hun beleggingsportefeuille te beleggen in Bitcoin (BTC). Ruffler heeft hiervoor haar goudpositie verminderd.

Ruffer Bitcoin

Ruffer heeft wereldwijd 6600 klanten en 330 werknemers verdeeld over een aantal kantoren in Londen, Edinburgh, Parijs, Hong Kong en Guernsey. In totaal beheert Ruffer zo’n 22 miljard euro aan vermogen.

Ruffer ziet bitcoin als een verzekeringspolis tegen de wereldwijde valuta devaluaties. Volgens Ruffer zal de huidige monetaire politiek van de centrale banken de valuta’s verzwakken. In de aankondiging staat dan ook het volgende:

“The exposure to Bitcoin is currently equivalent to around 2.5% of the portfolio. We see this as a small but potent insurance policy against the continuing devaluation of the world’s major currencies.”

Ruffer vermeldt verder dat Bitcoin een nieuwe manier is om een beleggingsportefeuille te diversifiëren. Ruffler heeft het meeste van haar vermogen in obligaties en goud geïnvesteerd. In de aankondiging staat verder:

“Bitcoin diversifies the company’s (much larger) investments in gold and inflation-linked bonds, and acts as a hedge to some of the monetary and market risks that we see,”.

Over de hele wereld beginnen vermogensbeheerders en beleggers bitcoin toe te voegen in hun beleggingsportefeuille.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min