Samsung lanceert chip voor beveiliging van crypto’s!

Mar 6, 2020

Een belangrijke nieuwsbericht van afgelopen maand voor de adoptie en veilig gebruik van cryptovaluta is de volgende. Samsung heeft een nieuwe, ultramoderne chip geïntroduceerd die de veiligheid voor het opslaan van Bitcoin– en Ethereum private keys voor de nieuwe smartphones zal verbeteren.

Beveiliging van crypto ziet vooruitgang

Het bedrijf introduceerde een nieuwe chip en geoptimaliseerde software wat privégegevens bewaakt door ze te isoleren van andere delen van de telefoon. Deze oplossing is volgens Samsung een van de meest veilige hardware beschermingen in wat voor smartphone dan ook. Het is volledig fraudebestendig en in staat om de vertrouwelijke gegevens van gebruikers volledig gescheiden van het mobiele geheugen op te slaan, waardoor het minder gevoelig is voor misbruik.

Smartphone gerelateerde sim-hacks

Alle mensen, ongeacht hun bekwaamheid in techniek, blijven kwetsbaar voor telefoon hacks. In oktober 2019 werd de telefoon van Algo Capital’s CTO gehackt en werd bij elkaar tussen de 1 en 2 miljoen dollar aan cryptocurrencies gestolen. Onlangs dook een verhaal op over een persoon die 30 miljoen dollar aan Bitcoin Cash verloor nadat hij het slachtoffer was geworden van een SIM-hack. Hoewel de nieuwe chip dit soort hacks niet zal voorkomen, is het verbeteren van de mobiele beveiliging noodzakelijk voor het gebruik van cryptocurrency.

In een ander geval was een hacker in staat om meer dan 200 Bitcoins te stelen door gebruikers een schadelijke geüpdate versie van de Electrum wallet te laten downloaden. De app eiste op het moment van installatie een authenticatiecode bestaande uit slechts 2 factoren, wat de alarmbellen al zou moeten laten rinkelen, aangezien de authenticatiecode meestal wordt gevraagd op het moment van de transactie. De app heeft verder al de bezittingen van de persoon overgezet naar de wallet van de hacker, na het verkrijgen van toegang tot het geheugen van de telefoon en de authenticatiecode. De hack had voorkomen kunnen worden als de oorspronkelijke app de toegang voor de kwaadaardige app had ontzegd.

Samsung creëert veilige manier om crypto op te slaan

De beveiligingsoplossing stelt gebruikers in staat om hun vertrouwelijke gegevens veilig op te slaan, inclusief PIN-codes, wachtwoorden en cryptocurrency private keys. De beveiligingschip van Samsung biedt gebruikers extra maatregelen om toestellen te beschermen tegen verschillende aanvallen, waaronder reverse-engineering en laser aanvallen. Deze extra mobiele veiligheidsmaatregelen zijn van cruciaal belang wanneer er duizenden en soms miljoenen dollars aan cryptocurrency op het spel staan.

De technologie zal ook terugkerende aanvallen voorkomen en mislukte verzoeken beheren. Deze zogenaamde ‘Replay-aanvallen’ zijn erg typisch, waarbij de aanvaller (hacker) eerst gaat afluisteren om genoeg informatie te verzamelen van de hardware of het netwerk om zo de gebruiker te kunnen imiteren.

Introductie van de chip in maart 2020

De nieuwste hardware oplossing is momenteel in productie, meldde Samsung. De eerste smartphones die voorzien zijn van de geavanceerde beveiligingsoplossing zullen smartphones van de Galaxy S20-serie zijn, die in maart wereldwijd gerelanceerd zullen worden. De vorige razend populaire serie smartphones, namelijk de Galaxy S10, is al voorzien van een ingebouwde cryptocurrency wallet en geavanceerde gegevensbescherming.

Dankzij lange en bewezen ervaring in het produceren van hardware- en softwareoplossingen die een krachtige beveiliging vereisen, heeft Samsung zijn nieuwste producten ingericht om als ‘go-to’ model te worden gezien voor mensen die graag digitale activa op hun mobiele telefoon willen opslaan.

Deze toewijding aan het verbeteren van de beveiliging zal een grote bijdrage leveren aan het veiliger maken van producten met een financieel belang. Veilige crypto opslag toepassingen in mobiele telefoons zullen meer gebruikers aanmoedigen om crypto op te slaan, waardoor het onderwerp crypto wereldwijd meer geaccepteerd zal worden.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding: Cryptobriefing.com

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min