Simon Dixon en Raoul Pal in gesprek over Bitcoin’s waardepropositie

Aug 24, 2020

We willen onze lezers een gesprek aanraden om te bekijken. Het gaat om een gesprek tussen Simon Dixon, de directeur van bnktothefuture.com, en Raoul Pal, Directeur van Real Vision. Ze bespreken de ontwikkeling van Bitcoin’s waardepropositie en de industrie daaromheen. Hij bespreekt hoe bitcoinbedrijven, zoals Bitcoin exchanges en miners, financiering hebben kunnen verkrijgen. Simon Dixon is een van de sleutelpersonen geweest voor de ontwikkeling van de Bitcoin economie en is een aandeelhouder van verschillende bitcoinbedrijven waaronder Kraken en Bitfinex.

bitcoin deelbaar

Simon en Raoul bespreken verder de tekortkomingen in het huidige bancaire systeem, de rol van goud en vooral de aankomende ontwikkelingen op het gebied van centrale bankengeld. Elke centrale bank zal met een CBDC (Central Bank Digital Currency) uitkomen en daarmee in principe een nieuw schuldvrij fiat monetair systeem kunnen uitrollen zonder traditionele banken, maar met fintech partners. Banken kunnen bankroet worden verklaard en klantentegoeden worden gecompenseerd met digitaal centrale bankengeld.

Er kleven voordelen, maar vooral ook veel nadelen aan dit nieuwe monetaire systeem waar de centrale bank de volledige controle heeft over in feite maar een geldsoort/stroom en monetaire basis. In dit systeem is Bitcoin uitermate belangrijk als een veilige haven waar financiële privacy en soevereiniteit voor de burgers kan worden gehandhaafd. Bitcoin zal in deze context een belangrijke geopolitieke rol krijgen binnen een nieuw hervormd geldstelsel. Het gesprek is gefilmd op 17 juli 2020 en is zeer leerzaam:

Raoul Pal is de laatste tijd steeds meer enthousiast geworden over Bitcoin als nieuwe activaklasse en heeft al aangegeven onverantwoord long te zijn. Hij stelde onlangs in een aantal Tweets van 6 Augustus zelfs dat het volgens hem “mogelijk niet eens waard is om voor de lange termijn in een andere activaklasse te zitten:

In fact, only one asset has offset the growth of the G4 balance sheet. Its not stocks, not bonds, not commodities, not credit, not precious metals, not miners. Only one asset massively outperformed over almost any time horizon. Yup. Bitcoin. My conviction levels in bitcoin rise every day. Im already irresponsibly long. I am now thinking it may not be even worth owning any other asset as a long-term asset allocation, but that’s a story for another day (I’m still thinking through this).

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min