Simon Dixon en Raoul Pal in gesprek over Bitcoin’s waardepropositie

Aug 24, 2020

We willen onze lezers een gesprek aanraden om te bekijken. Het gaat om een gesprek tussen Simon Dixon, de directeur van bnktothefuture.com, en Raoul Pal, Directeur van Real Vision. Ze bespreken de ontwikkeling van Bitcoin’s waardepropositie en de industrie daaromheen. Hij bespreekt hoe bitcoinbedrijven, zoals Bitcoin exchanges en miners, financiering hebben kunnen verkrijgen. Simon Dixon is een van de sleutelpersonen geweest voor de ontwikkeling van de Bitcoin economie en is een aandeelhouder van verschillende bitcoinbedrijven waaronder Kraken en Bitfinex.

bitcoin deelbaar

Simon en Raoul bespreken verder de tekortkomingen in het huidige bancaire systeem, de rol van goud en vooral de aankomende ontwikkelingen op het gebied van centrale bankengeld. Elke centrale bank zal met een CBDC (Central Bank Digital Currency) uitkomen en daarmee in principe een nieuw schuldvrij fiat monetair systeem kunnen uitrollen zonder traditionele banken, maar met fintech partners. Banken kunnen bankroet worden verklaard en klantentegoeden worden gecompenseerd met digitaal centrale bankengeld.

Er kleven voordelen, maar vooral ook veel nadelen aan dit nieuwe monetaire systeem waar de centrale bank de volledige controle heeft over in feite maar een geldsoort/stroom en monetaire basis. In dit systeem is Bitcoin uitermate belangrijk als een veilige haven waar financiële privacy en soevereiniteit voor de burgers kan worden gehandhaafd. Bitcoin zal in deze context een belangrijke geopolitieke rol krijgen binnen een nieuw hervormd geldstelsel. Het gesprek is gefilmd op 17 juli 2020 en is zeer leerzaam:

Raoul Pal is de laatste tijd steeds meer enthousiast geworden over Bitcoin als nieuwe activaklasse en heeft al aangegeven onverantwoord long te zijn. Hij stelde onlangs in een aantal Tweets van 6 Augustus zelfs dat het volgens hem “mogelijk niet eens waard is om voor de lange termijn in een andere activaklasse te zitten:

In fact, only one asset has offset the growth of the G4 balance sheet. Its not stocks, not bonds, not commodities, not credit, not precious metals, not miners. Only one asset massively outperformed over almost any time horizon. Yup. Bitcoin. My conviction levels in bitcoin rise every day. Im already irresponsibly long. I am now thinking it may not be even worth owning any other asset as a long-term asset allocation, but that’s a story for another day (I’m still thinking through this).

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min