Simon Dixon en Raoul Pal in gesprek over Bitcoin’s waardepropositie

Aug 24, 2020

We willen onze lezers een gesprek aanraden om te bekijken. Het gaat om een gesprek tussen Simon Dixon, de directeur van bnktothefuture.com, en Raoul Pal, Directeur van Real Vision. Ze bespreken de ontwikkeling van Bitcoin’s waardepropositie en de industrie daaromheen. Hij bespreekt hoe bitcoinbedrijven, zoals Bitcoin exchanges en miners, financiering hebben kunnen verkrijgen. Simon Dixon is een van de sleutelpersonen geweest voor de ontwikkeling van de Bitcoin economie en is een aandeelhouder van verschillende bitcoinbedrijven waaronder Kraken en Bitfinex.

bitcoin deelbaar

Simon en Raoul bespreken verder de tekortkomingen in het huidige bancaire systeem, de rol van goud en vooral de aankomende ontwikkelingen op het gebied van centrale bankengeld. Elke centrale bank zal met een CBDC (Central Bank Digital Currency) uitkomen en daarmee in principe een nieuw schuldvrij fiat monetair systeem kunnen uitrollen zonder traditionele banken, maar met fintech partners. Banken kunnen bankroet worden verklaard en klantentegoeden worden gecompenseerd met digitaal centrale bankengeld.

Er kleven voordelen, maar vooral ook veel nadelen aan dit nieuwe monetaire systeem waar de centrale bank de volledige controle heeft over in feite maar een geldsoort/stroom en monetaire basis. In dit systeem is Bitcoin uitermate belangrijk als een veilige haven waar financiële privacy en soevereiniteit voor de burgers kan worden gehandhaafd. Bitcoin zal in deze context een belangrijke geopolitieke rol krijgen binnen een nieuw hervormd geldstelsel. Het gesprek is gefilmd op 17 juli 2020 en is zeer leerzaam:

Raoul Pal is de laatste tijd steeds meer enthousiast geworden over Bitcoin als nieuwe activaklasse en heeft al aangegeven onverantwoord long te zijn. Hij stelde onlangs in een aantal Tweets van 6 Augustus zelfs dat het volgens hem “mogelijk niet eens waard is om voor de lange termijn in een andere activaklasse te zitten:

In fact, only one asset has offset the growth of the G4 balance sheet. Its not stocks, not bonds, not commodities, not credit, not precious metals, not miners. Only one asset massively outperformed over almost any time horizon. Yup. Bitcoin. My conviction levels in bitcoin rise every day. Im already irresponsibly long. I am now thinking it may not be even worth owning any other asset as a long-term asset allocation, but that’s a story for another day (I’m still thinking through this).

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min