Slechte PlusToken Bitcoin Dump Timing

Mar 9, 2020

Het afgelopen weekend hebben de Plus Token oplichters 13.000 bitcoin (BTC) schoon gewassen van sporen. De Plus Token oplichters beschikken nog steeds over een flinke hoeveelheid en proberen door mixing de ontvangstadressen en de uiteindelijke ontvangers verborgen te houden.

Volgens de bekende Bitcoin blockchain analist Ergo hebben de oplichters waarschijnlijk zo’n 13.000 BTC kunnen dumpen op verschillende exchanges. De timing van de dump kon niet op een slechter moment plaatsvinden!

Oliecrisis

Saoedi-Arabië is met Rusland in een conflict geraakt met Rusland. Ze hebben geen overeenstemming bereikt over de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft daarom op eigen houtje besloten om de oliekraan open te draaien om zo Rusland te straffen. De olieprijs is nog nooit zo snel gekelderd. De koers viel met 30 %. Een vat ruwe olie kostte kort na het opengaan van de Aziatische beurzen maar iets meer dan 30 dollar (26 euro). Niet alleen Rusland wordt hierdoor gestraft, maar ook de verlieslijdende schalieolie-sector. Voeg daar het coronavirus aan toe en zo hebben we nu te maken met een nieuwe rode maandag voor de financiële markten.

Europese aandelenmarkten weer flink in het rood!

De Amsterdamse AEX-index kelderde vandaag (maandag 9 maart) met ruim 7 procent. De andere Europese beurzen liepen vertraging door de grote stroom van verkooporders en tonen diepe rode cijfers. Een crisis in de oliesector heeft niemand nodig wanneer de meeste beleggers inzien dat de negatieve impact van het coronavirus een recessie zal veroorzaken. Bovendien, de crisis in de oliesector kan een behoorlijke staart krijgen voor de status van de petrodollar.

Vandaar, timing van de Plus Token BTC dump kon niet slechter zijn. De Bitcoin koers was dan ook flink gekelderd dit weekend en nerveuze beleggers kijken nu weer gespannen naar de koers. In feite, kijken nu alle beleggers nerveus naar de koersen. Iedereen dumpt activa en effecten voor het verkrijgen van liquiditeit. Om wat perspectief te krijgen, kun je de volgende analyse zien van DataDash over waarom deze situatie op de effectenbeurzen in feite een Bitcoin Storm aankondigt:

Het is voor Bitcoiners die geloven in de lange termijn vooruitzichten en de waardepropositie van Bitcoin een goed moment om via een persoonlijke DCA-strategie weer nieuwe inkoopmomenten te vinden om zoveel mogelijk sats te stacken of te hodl’en.

Waarom zou ik bitcoins kopen?

Lees alles over de waardepropositie van Bitcoin (BTC):

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min