Slechte PlusToken Bitcoin Dump Timing

Mar 9, 2020

Het afgelopen weekend hebben de Plus Token oplichters 13.000 bitcoin (BTC) schoon gewassen van sporen. De Plus Token oplichters beschikken nog steeds over een flinke hoeveelheid en proberen door mixing de ontvangstadressen en de uiteindelijke ontvangers verborgen te houden.

Volgens de bekende Bitcoin blockchain analist Ergo hebben de oplichters waarschijnlijk zo’n 13.000 BTC kunnen dumpen op verschillende exchanges. De timing van de dump kon niet op een slechter moment plaatsvinden!

Oliecrisis

Saoedi-Arabië is met Rusland in een conflict geraakt met Rusland. Ze hebben geen overeenstemming bereikt over de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft daarom op eigen houtje besloten om de oliekraan open te draaien om zo Rusland te straffen. De olieprijs is nog nooit zo snel gekelderd. De koers viel met 30 %. Een vat ruwe olie kostte kort na het opengaan van de Aziatische beurzen maar iets meer dan 30 dollar (26 euro). Niet alleen Rusland wordt hierdoor gestraft, maar ook de verlieslijdende schalieolie-sector. Voeg daar het coronavirus aan toe en zo hebben we nu te maken met een nieuwe rode maandag voor de financiële markten.

Europese aandelenmarkten weer flink in het rood!

De Amsterdamse AEX-index kelderde vandaag (maandag 9 maart) met ruim 7 procent. De andere Europese beurzen liepen vertraging door de grote stroom van verkooporders en tonen diepe rode cijfers. Een crisis in de oliesector heeft niemand nodig wanneer de meeste beleggers inzien dat de negatieve impact van het coronavirus een recessie zal veroorzaken. Bovendien, de crisis in de oliesector kan een behoorlijke staart krijgen voor de status van de petrodollar.

Vandaar, timing van de Plus Token BTC dump kon niet slechter zijn. De Bitcoin koers was dan ook flink gekelderd dit weekend en nerveuze beleggers kijken nu weer gespannen naar de koers. In feite, kijken nu alle beleggers nerveus naar de koersen. Iedereen dumpt activa en effecten voor het verkrijgen van liquiditeit. Om wat perspectief te krijgen, kun je de volgende analyse zien van DataDash over waarom deze situatie op de effectenbeurzen in feite een Bitcoin Storm aankondigt:

Het is voor Bitcoiners die geloven in de lange termijn vooruitzichten en de waardepropositie van Bitcoin een goed moment om via een persoonlijke DCA-strategie weer nieuwe inkoopmomenten te vinden om zoveel mogelijk sats te stacken of te hodl’en.

Waarom zou ik bitcoins kopen?

Lees alles over de waardepropositie van Bitcoin (BTC):

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min