Slechte PlusToken Bitcoin Dump Timing

Mar 9, 2020

Het afgelopen weekend hebben de Plus Token oplichters 13.000 bitcoin (BTC) schoon gewassen van sporen. De Plus Token oplichters beschikken nog steeds over een flinke hoeveelheid en proberen door mixing de ontvangstadressen en de uiteindelijke ontvangers verborgen te houden.

Volgens de bekende Bitcoin blockchain analist Ergo hebben de oplichters waarschijnlijk zo’n 13.000 BTC kunnen dumpen op verschillende exchanges. De timing van de dump kon niet op een slechter moment plaatsvinden!

Oliecrisis

Saoedi-Arabië is met Rusland in een conflict geraakt met Rusland. Ze hebben geen overeenstemming bereikt over de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft daarom op eigen houtje besloten om de oliekraan open te draaien om zo Rusland te straffen. De olieprijs is nog nooit zo snel gekelderd. De koers viel met 30 %. Een vat ruwe olie kostte kort na het opengaan van de Aziatische beurzen maar iets meer dan 30 dollar (26 euro). Niet alleen Rusland wordt hierdoor gestraft, maar ook de verlieslijdende schalieolie-sector. Voeg daar het coronavirus aan toe en zo hebben we nu te maken met een nieuwe rode maandag voor de financiële markten.

Europese aandelenmarkten weer flink in het rood!

De Amsterdamse AEX-index kelderde vandaag (maandag 9 maart) met ruim 7 procent. De andere Europese beurzen liepen vertraging door de grote stroom van verkooporders en tonen diepe rode cijfers. Een crisis in de oliesector heeft niemand nodig wanneer de meeste beleggers inzien dat de negatieve impact van het coronavirus een recessie zal veroorzaken. Bovendien, de crisis in de oliesector kan een behoorlijke staart krijgen voor de status van de petrodollar.

Vandaar, timing van de Plus Token BTC dump kon niet slechter zijn. De Bitcoin koers was dan ook flink gekelderd dit weekend en nerveuze beleggers kijken nu weer gespannen naar de koers. In feite, kijken nu alle beleggers nerveus naar de koersen. Iedereen dumpt activa en effecten voor het verkrijgen van liquiditeit. Om wat perspectief te krijgen, kun je de volgende analyse zien van DataDash over waarom deze situatie op de effectenbeurzen in feite een Bitcoin Storm aankondigt:

Het is voor Bitcoiners die geloven in de lange termijn vooruitzichten en de waardepropositie van Bitcoin een goed moment om via een persoonlijke DCA-strategie weer nieuwe inkoopmomenten te vinden om zoveel mogelijk sats te stacken of te hodl’en.

Waarom zou ik bitcoins kopen?

Lees alles over de waardepropositie van Bitcoin (BTC):

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min