Slechte PlusToken Bitcoin Dump Timing

Mar 9, 2020

Het afgelopen weekend hebben de Plus Token oplichters 13.000 bitcoin (BTC) schoon gewassen van sporen. De Plus Token oplichters beschikken nog steeds over een flinke hoeveelheid en proberen door mixing de ontvangstadressen en de uiteindelijke ontvangers verborgen te houden.

Volgens de bekende Bitcoin blockchain analist Ergo hebben de oplichters waarschijnlijk zo’n 13.000 BTC kunnen dumpen op verschillende exchanges. De timing van de dump kon niet op een slechter moment plaatsvinden!

Oliecrisis

Saoedi-Arabië is met Rusland in een conflict geraakt met Rusland. Ze hebben geen overeenstemming bereikt over de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft daarom op eigen houtje besloten om de oliekraan open te draaien om zo Rusland te straffen. De olieprijs is nog nooit zo snel gekelderd. De koers viel met 30 %. Een vat ruwe olie kostte kort na het opengaan van de Aziatische beurzen maar iets meer dan 30 dollar (26 euro). Niet alleen Rusland wordt hierdoor gestraft, maar ook de verlieslijdende schalieolie-sector. Voeg daar het coronavirus aan toe en zo hebben we nu te maken met een nieuwe rode maandag voor de financiële markten.

Europese aandelenmarkten weer flink in het rood!

De Amsterdamse AEX-index kelderde vandaag (maandag 9 maart) met ruim 7 procent. De andere Europese beurzen liepen vertraging door de grote stroom van verkooporders en tonen diepe rode cijfers. Een crisis in de oliesector heeft niemand nodig wanneer de meeste beleggers inzien dat de negatieve impact van het coronavirus een recessie zal veroorzaken. Bovendien, de crisis in de oliesector kan een behoorlijke staart krijgen voor de status van de petrodollar.

Vandaar, timing van de Plus Token BTC dump kon niet slechter zijn. De Bitcoin koers was dan ook flink gekelderd dit weekend en nerveuze beleggers kijken nu weer gespannen naar de koers. In feite, kijken nu alle beleggers nerveus naar de koersen. Iedereen dumpt activa en effecten voor het verkrijgen van liquiditeit. Om wat perspectief te krijgen, kun je de volgende analyse zien van DataDash over waarom deze situatie op de effectenbeurzen in feite een Bitcoin Storm aankondigt:

Het is voor Bitcoiners die geloven in de lange termijn vooruitzichten en de waardepropositie van Bitcoin een goed moment om via een persoonlijke DCA-strategie weer nieuwe inkoopmomenten te vinden om zoveel mogelijk sats te stacken of te hodl’en.

Waarom zou ik bitcoins kopen?

Lees alles over de waardepropositie van Bitcoin (BTC):

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min