S&P Dow Jones Crypto Indices

Dec 4, 2020

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) heeft in een persbericht aangekondigd om in 2021 indices te leveren voor crypto assets. Crypto assets zijn ongereguleerde digitale activa die op een bepaalde blockchain technologie werken. Institutionele beleggers staan te popelen om de cryptomarkt te betreden. Legendarische vermogensbeheerders, waaronder Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller en George Ball hebben allemaal Bitcoin als een nieuwe activaklasse erkend.

S&P crypto indices

Zelfs de CEO van BlackRock, Larry Fink, durft nu in het bijzijn van centraal bankier Mark Carney te proclameren dat Bitcoin kan uitgroeien tot een wereldwijde activa die zelfs de positie van de dollar kan verzwakken in het buitenland. BlackRock’s CIO Rick Rieder heeft ook een uitgesproken positieve visie over Bitcoin en er wordt samen met Coinbase gewerkt aan een BlackRock Bitcoin ETF.

Echter, voor de verdere adoptie van de instituties zijn betrouwbare benchmarks en indices nodig waardoor ook de financiële autoriteiten het definitieve groene licht kunnen geven. Nu is S&P Dow Jones Indices de specialist en hofleverancier van indices voor de financiële instituties en vermogensbeheerders zoals BlackRock, Guggenheim en AllianceBernstein. Institutionele beleggers hebben toenemende interesse in het verkrijgen van een vertrouwde reguliere marktinfrastructuur met indices voor bitcoin en crypto activa. S&P Dow Jones zal deze nu gaan leveren.

De aankomende S&P Dow Jones Crypto Indices

Indices of indexes zijn niet meer dan een verzameling van crypto activa in één index. Zo zou er een top-10 S&P crypto index kunnen worden gelanceerd met een indexering van de 10 grootste cryptovaluta. Deze index kan ook per categorie worden ingedeeld. Crypto activa kunnen namelijk worden gecategoriseerd en op basis daarvan in indices worden geplaatst. De grootste index in de wereld op dit moment is de S&P 500. Hier worden Amerika’s 500 grootste bedrijven geïndexeerd. De AEX (Amsterdam Exchange Index) is een verzameling van de 25 grootste bedrijven van Nederland.

Door de introductie van S&P crypto indices zullen crypto assets waaronder natuurlijk Bitcoin beter geïntegreerd kunnen worden in het reguliere financiële systeem van de Verenigde Staten en zal de goedkeuring van een Bitcoin ETF in 2021 in het verschiet liggen. Naill Ferguson zal tevreden zijn en de legendarische vermogensbeheerders worden uiteindelijk altijd weer op hun wenken bediend.

Voor meer informatie:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min