S&P Dow Jones Crypto Indices

Dec 4, 2020

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) heeft in een persbericht aangekondigd om in 2021 indices te leveren voor crypto assets. Crypto assets zijn ongereguleerde digitale activa die op een bepaalde blockchain technologie werken. Institutionele beleggers staan te popelen om de cryptomarkt te betreden. Legendarische vermogensbeheerders, waaronder Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller en George Ball hebben allemaal Bitcoin als een nieuwe activaklasse erkend.

S&P crypto indices

Zelfs de CEO van BlackRock, Larry Fink, durft nu in het bijzijn van centraal bankier Mark Carney te proclameren dat Bitcoin kan uitgroeien tot een wereldwijde activa die zelfs de positie van de dollar kan verzwakken in het buitenland. BlackRock’s CIO Rick Rieder heeft ook een uitgesproken positieve visie over Bitcoin en er wordt samen met Coinbase gewerkt aan een BlackRock Bitcoin ETF.

Echter, voor de verdere adoptie van de instituties zijn betrouwbare benchmarks en indices nodig waardoor ook de financiële autoriteiten het definitieve groene licht kunnen geven. Nu is S&P Dow Jones Indices de specialist en hofleverancier van indices voor de financiële instituties en vermogensbeheerders zoals BlackRock, Guggenheim en AllianceBernstein. Institutionele beleggers hebben toenemende interesse in het verkrijgen van een vertrouwde reguliere marktinfrastructuur met indices voor bitcoin en crypto activa. S&P Dow Jones zal deze nu gaan leveren.

De aankomende S&P Dow Jones Crypto Indices

Indices of indexes zijn niet meer dan een verzameling van crypto activa in één index. Zo zou er een top-10 S&P crypto index kunnen worden gelanceerd met een indexering van de 10 grootste cryptovaluta. Deze index kan ook per categorie worden ingedeeld. Crypto activa kunnen namelijk worden gecategoriseerd en op basis daarvan in indices worden geplaatst. De grootste index in de wereld op dit moment is de S&P 500. Hier worden Amerika’s 500 grootste bedrijven geïndexeerd. De AEX (Amsterdam Exchange Index) is een verzameling van de 25 grootste bedrijven van Nederland.

Door de introductie van S&P crypto indices zullen crypto assets waaronder natuurlijk Bitcoin beter geïntegreerd kunnen worden in het reguliere financiële systeem van de Verenigde Staten en zal de goedkeuring van een Bitcoin ETF in 2021 in het verschiet liggen. Naill Ferguson zal tevreden zijn en de legendarische vermogensbeheerders worden uiteindelijk altijd weer op hun wenken bediend.

Voor meer informatie:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min