S&P Dow Jones Crypto Indices

Dec 4, 2020

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI) heeft in een persbericht aangekondigd om in 2021 indices te leveren voor crypto assets. Crypto assets zijn ongereguleerde digitale activa die op een bepaalde blockchain technologie werken. Institutionele beleggers staan te popelen om de cryptomarkt te betreden. Legendarische vermogensbeheerders, waaronder Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller en George Ball hebben allemaal Bitcoin als een nieuwe activaklasse erkend.

S&P crypto indices

Zelfs de CEO van BlackRock, Larry Fink, durft nu in het bijzijn van centraal bankier Mark Carney te proclameren dat Bitcoin kan uitgroeien tot een wereldwijde activa die zelfs de positie van de dollar kan verzwakken in het buitenland. BlackRock’s CIO Rick Rieder heeft ook een uitgesproken positieve visie over Bitcoin en er wordt samen met Coinbase gewerkt aan een BlackRock Bitcoin ETF.

Echter, voor de verdere adoptie van de instituties zijn betrouwbare benchmarks en indices nodig waardoor ook de financiële autoriteiten het definitieve groene licht kunnen geven. Nu is S&P Dow Jones Indices de specialist en hofleverancier van indices voor de financiële instituties en vermogensbeheerders zoals BlackRock, Guggenheim en AllianceBernstein. Institutionele beleggers hebben toenemende interesse in het verkrijgen van een vertrouwde reguliere marktinfrastructuur met indices voor bitcoin en crypto activa. S&P Dow Jones zal deze nu gaan leveren.

De aankomende S&P Dow Jones Crypto Indices

Indices of indexes zijn niet meer dan een verzameling van crypto activa in één index. Zo zou er een top-10 S&P crypto index kunnen worden gelanceerd met een indexering van de 10 grootste cryptovaluta. Deze index kan ook per categorie worden ingedeeld. Crypto activa kunnen namelijk worden gecategoriseerd en op basis daarvan in indices worden geplaatst. De grootste index in de wereld op dit moment is de S&P 500. Hier worden Amerika’s 500 grootste bedrijven geïndexeerd. De AEX (Amsterdam Exchange Index) is een verzameling van de 25 grootste bedrijven van Nederland.

Door de introductie van S&P crypto indices zullen crypto assets waaronder natuurlijk Bitcoin beter geïntegreerd kunnen worden in het reguliere financiële systeem van de Verenigde Staten en zal de goedkeuring van een Bitcoin ETF in 2021 in het verschiet liggen. Naill Ferguson zal tevreden zijn en de legendarische vermogensbeheerders worden uiteindelijk altijd weer op hun wenken bediend.

Voor meer informatie:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min