Standard Chartered bank gaat crypto exchange opzetten!

Jun 2, 2021

Hoewel Barclays, Monzo, HSBC en Starling in het Verenigd Koninkrijk stortingen van klanten op crypto exchanges blokkeren, komt daarentegen vandaag de Standard Chartered bank met het nieuwsbericht naar buiten dat ze een crypto exchange en brokerage platform gaan opzetten.

De bank zal verwezenlijken via een joint venture tussen SC Ventures, de innovatie dochteronderneming van de bank, en de BC Technology Group (0863.HK) die verantwoordelijk is voor de operatie van de Hong Kong OSL exchange.

De nieuwe crypto exchange van Standard Chartered zal de Europese markt bedienen en hoopt vooral de institutionele beleggers en handelaren te kunnen aantrekken. Het is nog niet duidelijk welke naam deze nieuwe exchange zal krijgen.

Deze zet staat in strek contrast met de belangrijkste concurrent van Standard Chartered, namelijk HSBC. HSBC is een zeer crypto onvriendelijke bank en heeft recentelijk nog aangegeven niet van plan te zijn om crypto gerelateerde diensten te gaan ontwikkelen.

We zien een duidelijke trend waarbij enerzijds banken zich aanpassen en anderzijds banken zich verzetten tegen de groeiende populariteit van bitcoin en andere crypto activa. Banken die bitcoin en crypto activa omarmen door het aanbieden van een bitcoin rekening of wisseldienst, zullen lucratiever worden en sterker staan in een mogelijke aankomende strijd tegen de opkomst van CBDC’s.

Gerelateerde artikels en nieuwsberichten:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min