Standard Chartered bank gaat crypto exchange opzetten!

Jun 2, 2021

Hoewel Barclays, Monzo, HSBC en Starling in het Verenigd Koninkrijk stortingen van klanten op crypto exchanges blokkeren, komt daarentegen vandaag de Standard Chartered bank met het nieuwsbericht naar buiten dat ze een crypto exchange en brokerage platform gaan opzetten.

De bank zal verwezenlijken via een joint venture tussen SC Ventures, de innovatie dochteronderneming van de bank, en de BC Technology Group (0863.HK) die verantwoordelijk is voor de operatie van de Hong Kong OSL exchange.

De nieuwe crypto exchange van Standard Chartered zal de Europese markt bedienen en hoopt vooral de institutionele beleggers en handelaren te kunnen aantrekken. Het is nog niet duidelijk welke naam deze nieuwe exchange zal krijgen.

Deze zet staat in strek contrast met de belangrijkste concurrent van Standard Chartered, namelijk HSBC. HSBC is een zeer crypto onvriendelijke bank en heeft recentelijk nog aangegeven niet van plan te zijn om crypto gerelateerde diensten te gaan ontwikkelen.

We zien een duidelijke trend waarbij enerzijds banken zich aanpassen en anderzijds banken zich verzetten tegen de groeiende populariteit van bitcoin en andere crypto activa. Banken die bitcoin en crypto activa omarmen door het aanbieden van een bitcoin rekening of wisseldienst, zullen lucratiever worden en sterker staan in een mogelijke aankomende strijd tegen de opkomst van CBDC’s.

Gerelateerde artikels en nieuwsberichten:

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min