Standard Chartered bank gaat crypto exchange opzetten!

2 jun. 2021

Hoewel Barclays, Monzo, HSBC en Starling in het Verenigd Koninkrijk stortingen van klanten op crypto exchanges blokkeren, komt daarentegen vandaag de Standard Chartered bank met het nieuwsbericht naar buiten dat ze een crypto exchange en brokerage platform gaan opzetten.

De bank zal verwezenlijken via een joint venture tussen SC Ventures, de innovatie dochteronderneming van de bank, en de BC Technology Group (0863.HK) die verantwoordelijk is voor de operatie van de Hong Kong OSL exchange.

De nieuwe crypto exchange van Standard Chartered zal de Europese markt bedienen en hoopt vooral de institutionele beleggers en handelaren te kunnen aantrekken. Het is nog niet duidelijk welke naam deze nieuwe exchange zal krijgen.

Deze zet staat in strek contrast met de belangrijkste concurrent van Standard Chartered, namelijk HSBC. HSBC is een zeer crypto onvriendelijke bank en heeft recentelijk nog aangegeven niet van plan te zijn om crypto gerelateerde diensten te gaan ontwikkelen.

We zien een duidelijke trend waarbij enerzijds banken zich aanpassen en anderzijds banken zich verzetten tegen de groeiende populariteit van bitcoin en andere crypto activa. Banken die bitcoin en crypto activa omarmen door het aanbieden van een bitcoin rekening of wisseldienst, zullen lucratiever worden en sterker staan in een mogelijke aankomende strijd tegen de opkomst van CBDC’s.

Gerelateerde artikels en nieuwsberichten:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min