State Street werkt nu samen met het VanEck Bitcoin ETF initiatief

Mar 3, 2021

De voorbereidingen voor de goedkeuring van een eerste Amerikaanse Bitcoin- ETF te verwezenlijken zijn in volle gang. De vermogensbeheerder VanEck wil graag een Bitcoin-ETF lanceren op de Amerikaanse markt en diende in december 2020 de laatste aanvraag in bij de toezichthouder. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund. Deze worden in Nederland ook wel trackers genoemd.

Deze aanvraag maakt nu meer kans om te worden goedgekeurd dankzij een een belangrijke nieuwe samenwerking die VanEck is aangegaan met State Street Corporation (NYSE: STT)

Strate Steet is een van de belangrijkste financiële dienstverlener ter wereld voor institutionele beleggers. Het bedrijf beheert en administreert $38.8 biljoen in activa. Het bedrijf is actief over meer dan 100 geografische locaties en beschikt over 39.000 medewerkers. State Street heeft in een persbericht aangekondigd dat ze VanEck gaan ondersteunen met het verwezenlijken van een Bitcoin ETF. State Street zal optreden als een administrative fondsbeheerder en tranfseragent voor VanEck.

Cboe bereidt zich al voor

Verder heeft de Chicago Board Options Exchange (Cboe) afgelopen maandag een aanvraag ingediend bij de SEC om een Bitcoin-ETF te mogen noteren aan de beurs. Cboe is de belangrijkste effectenbeurs in de Verenigde Staten voor de optiehandel. Inderdaad, het lijkt erop dat de Cboe graag de VanEck Bitcoin-ETF wil noteren.

Mogelijke goedkeuring al in 20201?

Het is deze driehoek samenwerking tussen deze partijen dat een Bitcoin-ETF meer kans maakt om in 2021 te worden goedgekeurd, vooral ook doordat de huidige voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uiterst geïnformeerd en positief ingesteld is ten aanzien van bitcoin en crypto adoptie in haar algemeenheid.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min