State Street werkt nu samen met het VanEck Bitcoin ETF initiatief

Mar 3, 2021

De voorbereidingen voor de goedkeuring van een eerste Amerikaanse Bitcoin- ETF te verwezenlijken zijn in volle gang. De vermogensbeheerder VanEck wil graag een Bitcoin-ETF lanceren op de Amerikaanse markt en diende in december 2020 de laatste aanvraag in bij de toezichthouder. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund. Deze worden in Nederland ook wel trackers genoemd.

Deze aanvraag maakt nu meer kans om te worden goedgekeurd dankzij een een belangrijke nieuwe samenwerking die VanEck is aangegaan met State Street Corporation (NYSE: STT)

Strate Steet is een van de belangrijkste financiële dienstverlener ter wereld voor institutionele beleggers. Het bedrijf beheert en administreert $38.8 biljoen in activa. Het bedrijf is actief over meer dan 100 geografische locaties en beschikt over 39.000 medewerkers. State Street heeft in een persbericht aangekondigd dat ze VanEck gaan ondersteunen met het verwezenlijken van een Bitcoin ETF. State Street zal optreden als een administrative fondsbeheerder en tranfseragent voor VanEck.

Cboe bereidt zich al voor

Verder heeft de Chicago Board Options Exchange (Cboe) afgelopen maandag een aanvraag ingediend bij de SEC om een Bitcoin-ETF te mogen noteren aan de beurs. Cboe is de belangrijkste effectenbeurs in de Verenigde Staten voor de optiehandel. Inderdaad, het lijkt erop dat de Cboe graag de VanEck Bitcoin-ETF wil noteren.

Mogelijke goedkeuring al in 20201?

Het is deze driehoek samenwerking tussen deze partijen dat een Bitcoin-ETF meer kans maakt om in 2021 te worden goedgekeurd, vooral ook doordat de huidige voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uiterst geïnformeerd en positief ingesteld is ten aanzien van bitcoin en crypto adoptie in haar algemeenheid.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min