State Street werkt nu samen met het VanEck Bitcoin ETF initiatief

Mar 3, 2021

De voorbereidingen voor de goedkeuring van een eerste Amerikaanse Bitcoin- ETF te verwezenlijken zijn in volle gang. De vermogensbeheerder VanEck wil graag een Bitcoin-ETF lanceren op de Amerikaanse markt en diende in december 2020 de laatste aanvraag in bij de toezichthouder. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund. Deze worden in Nederland ook wel trackers genoemd.

Deze aanvraag maakt nu meer kans om te worden goedgekeurd dankzij een een belangrijke nieuwe samenwerking die VanEck is aangegaan met State Street Corporation (NYSE: STT)

Strate Steet is een van de belangrijkste financiële dienstverlener ter wereld voor institutionele beleggers. Het bedrijf beheert en administreert $38.8 biljoen in activa. Het bedrijf is actief over meer dan 100 geografische locaties en beschikt over 39.000 medewerkers. State Street heeft in een persbericht aangekondigd dat ze VanEck gaan ondersteunen met het verwezenlijken van een Bitcoin ETF. State Street zal optreden als een administrative fondsbeheerder en tranfseragent voor VanEck.

Cboe bereidt zich al voor

Verder heeft de Chicago Board Options Exchange (Cboe) afgelopen maandag een aanvraag ingediend bij de SEC om een Bitcoin-ETF te mogen noteren aan de beurs. Cboe is de belangrijkste effectenbeurs in de Verenigde Staten voor de optiehandel. Inderdaad, het lijkt erop dat de Cboe graag de VanEck Bitcoin-ETF wil noteren.

Mogelijke goedkeuring al in 20201?

Het is deze driehoek samenwerking tussen deze partijen dat een Bitcoin-ETF meer kans maakt om in 2021 te worden goedgekeurd, vooral ook doordat de huidige voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uiterst geïnformeerd en positief ingesteld is ten aanzien van bitcoin en crypto adoptie in haar algemeenheid.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min