Stock-to-Flow-maker blij met koerscorrectie Bitcoin

Apr 24, 2021

PlanB, de Nederlandse anonieme maker van het beroemde stock-to-flow-model, zegt blij te zijn met de huidige forse koerscorrectie van Bitcoin. Deze meest besproken cryptomunt zakte vrijdag 23 april onder de $50.000. Een verlies van bijna 10% in amper 16 uur tijd. In euro wist Bitcoin net boven de 40.000 te blijven om in de afgelopen 24 uur al weer 5% te stijgen naar bijna 42.000 euro.

Bitcoin zakt onder $50.000

Kijk je over de laatste 10 dagen is Bitcoin meer dan 20% gedaald. De maker van het stock-to-flow-model, PlanB, stelt opgelucht te zijn: “Bitcoin houdt zich nog steeds “als een klokje” aan de koersprognose”. Bitcoin is nu wat onder de bandbreedte van dat model gezakt terwijl het voor de koersval te hoog stond.

Niemand minder dan Saifedean Ammous, de schrijver van The Bitcoin Standard, is het roerend met PlanB eens:

Het stock-to-flow (S2F) en stock-to-flow cross-asset (S2FX) model wijzen op een BTC/USD-koers van $100.000 respectievelijk $288.000 tussen nu en 2024. Dit is de supercyclus die wordt verwacht. PlanB verwacht dat Bitcoin nog dit jaar $100.000 zal bereiken en dan geen halt zal maken.

Bitcoin podcaster Stephan Livera mengde zich ook in de discussie: “Bitcoiners zijn vaak te bullish in de bullmarkt en te bearish in de bear market! Ik denk niet dat we nu in de supercycle zitten”.

Je kon erop wachten dat de beruchte “goudkever” en cryptoscepticus Peter Schiff met flauw commentaar ging komen. En ja hoor:

Pompliano antwoordde: “Bitcoin is vorig jaar 600% gestegen. Goud is vorig jaar met 3% gestegen. Niet meer tweeten totdat goud de inflatie verslaat, Peter!” Zoonlief Spencer had de volgende suggestie aan zijn vader:

Natuurlijk buitelen de analisten over elkaar met de meest uiteenlopende verklaringen en verklaringsmodellen. Als je echter net als Michael Saylor Bitcoin als een nieuwe technologie ziet, een nieuw netwerk, zoals het stroomnetwerk of het treinspoor of het internet, dan verdwijnt de volatiliteit als sneeuw voor de ogen en zie je gewoon de gestage uitbouw van de financiële toekomst.

Crypto Fear & Greed Index

Waar het hardst gekraaid en gehuild wordt over koersbewegingen, spreekt geen passie voor dit nieuwe technologische wonder maar gewoon ordinaire gierigheid en hebzucht. Wat dat betreft is het interessant te melden dat de Crypto Fear & Greed Index vandaag is omgeslagen van gisteren nog “hebzucht” naar “angst” vandaag.

Stacking sats
HODL-ers weten hoe om te gaan met een bear market: het beste moment om meer sats te stacken!

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min