Stock-to-Flow-maker blij met koerscorrectie Bitcoin

Apr 24, 2021

PlanB, de Nederlandse anonieme maker van het beroemde stock-to-flow-model, zegt blij te zijn met de huidige forse koerscorrectie van Bitcoin. Deze meest besproken cryptomunt zakte vrijdag 23 april onder de $50.000. Een verlies van bijna 10% in amper 16 uur tijd. In euro wist Bitcoin net boven de 40.000 te blijven om in de afgelopen 24 uur al weer 5% te stijgen naar bijna 42.000 euro.

Bitcoin zakt onder $50.000

Kijk je over de laatste 10 dagen is Bitcoin meer dan 20% gedaald. De maker van het stock-to-flow-model, PlanB, stelt opgelucht te zijn: “Bitcoin houdt zich nog steeds “als een klokje” aan de koersprognose”. Bitcoin is nu wat onder de bandbreedte van dat model gezakt terwijl het voor de koersval te hoog stond.

Niemand minder dan Saifedean Ammous, de schrijver van The Bitcoin Standard, is het roerend met PlanB eens:

Het stock-to-flow (S2F) en stock-to-flow cross-asset (S2FX) model wijzen op een BTC/USD-koers van $100.000 respectievelijk $288.000 tussen nu en 2024. Dit is de supercyclus die wordt verwacht. PlanB verwacht dat Bitcoin nog dit jaar $100.000 zal bereiken en dan geen halt zal maken.

Bitcoin podcaster Stephan Livera mengde zich ook in de discussie: “Bitcoiners zijn vaak te bullish in de bullmarkt en te bearish in de bear market! Ik denk niet dat we nu in de supercycle zitten”.

Je kon erop wachten dat de beruchte “goudkever” en cryptoscepticus Peter Schiff met flauw commentaar ging komen. En ja hoor:

Pompliano antwoordde: “Bitcoin is vorig jaar 600% gestegen. Goud is vorig jaar met 3% gestegen. Niet meer tweeten totdat goud de inflatie verslaat, Peter!” Zoonlief Spencer had de volgende suggestie aan zijn vader:

Natuurlijk buitelen de analisten over elkaar met de meest uiteenlopende verklaringen en verklaringsmodellen. Als je echter net als Michael Saylor Bitcoin als een nieuwe technologie ziet, een nieuw netwerk, zoals het stroomnetwerk of het treinspoor of het internet, dan verdwijnt de volatiliteit als sneeuw voor de ogen en zie je gewoon de gestage uitbouw van de financiële toekomst.

Crypto Fear & Greed Index

Waar het hardst gekraaid en gehuild wordt over koersbewegingen, spreekt geen passie voor dit nieuwe technologische wonder maar gewoon ordinaire gierigheid en hebzucht. Wat dat betreft is het interessant te melden dat de Crypto Fear & Greed Index vandaag is omgeslagen van gisteren nog “hebzucht” naar “angst” vandaag.

Stacking sats
HODL-ers weten hoe om te gaan met een bear market: het beste moment om meer sats te stacken!

Lees verder

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min

Duitsland pro Bitcoin: 4.000 Duitse Spezialfonds mogen vanaf 1 juli 20% cryptovaluta aanhouden

Belangrijk nieuws uit Duitsland. Vanaf 1 juli kan maximaal een vijfde van in totaal 1,8 biljoen euro aan beheerd vermogen van 4.000 Duitse “Spezialfonds” overvloeien naar de nieuwe bitcoin/crypto-activaklasse. Afgelopen donderdag keurde de Bondsdag een nieuw Fondsstandortgesetz goed, dat deze Spezialfonds voortaan toestaat tot 20 % van het beheerde vermogen in bitcoin en crypto te […]

Apr 29, 2021
4,5 min