Stock-to-Flow-maker blij met koerscorrectie Bitcoin

Apr 24, 2021

PlanB, de Nederlandse anonieme maker van het beroemde stock-to-flow-model, zegt blij te zijn met de huidige forse koerscorrectie van Bitcoin. Deze meest besproken cryptomunt zakte vrijdag 23 april onder de $50.000. Een verlies van bijna 10% in amper 16 uur tijd. In euro wist Bitcoin net boven de 40.000 te blijven om in de afgelopen 24 uur al weer 5% te stijgen naar bijna 42.000 euro.

Bitcoin zakt onder $50.000

Kijk je over de laatste 10 dagen is Bitcoin meer dan 20% gedaald. De maker van het stock-to-flow-model, PlanB, stelt opgelucht te zijn: “Bitcoin houdt zich nog steeds “als een klokje” aan de koersprognose”. Bitcoin is nu wat onder de bandbreedte van dat model gezakt terwijl het voor de koersval te hoog stond.

Niemand minder dan Saifedean Ammous, de schrijver van The Bitcoin Standard, is het roerend met PlanB eens:

Het stock-to-flow (S2F) en stock-to-flow cross-asset (S2FX) model wijzen op een BTC/USD-koers van $100.000 respectievelijk $288.000 tussen nu en 2024. Dit is de supercyclus die wordt verwacht. PlanB verwacht dat Bitcoin nog dit jaar $100.000 zal bereiken en dan geen halt zal maken.

Bitcoin podcaster Stephan Livera mengde zich ook in de discussie: “Bitcoiners zijn vaak te bullish in de bullmarkt en te bearish in de bear market! Ik denk niet dat we nu in de supercycle zitten”.

Je kon erop wachten dat de beruchte “goudkever” en cryptoscepticus Peter Schiff met flauw commentaar ging komen. En ja hoor:

Pompliano antwoordde: “Bitcoin is vorig jaar 600% gestegen. Goud is vorig jaar met 3% gestegen. Niet meer tweeten totdat goud de inflatie verslaat, Peter!” Zoonlief Spencer had de volgende suggestie aan zijn vader:

Natuurlijk buitelen de analisten over elkaar met de meest uiteenlopende verklaringen en verklaringsmodellen. Als je echter net als Michael Saylor Bitcoin als een nieuwe technologie ziet, een nieuw netwerk, zoals het stroomnetwerk of het treinspoor of het internet, dan verdwijnt de volatiliteit als sneeuw voor de ogen en zie je gewoon de gestage uitbouw van de financiële toekomst.

Crypto Fear & Greed Index

Waar het hardst gekraaid en gehuild wordt over koersbewegingen, spreekt geen passie voor dit nieuwe technologische wonder maar gewoon ordinaire gierigheid en hebzucht. Wat dat betreft is het interessant te melden dat de Crypto Fear & Greed Index vandaag is omgeslagen van gisteren nog “hebzucht” naar “angst” vandaag.

Stacking sats
HODL-ers weten hoe om te gaan met een bear market: het beste moment om meer sats te stacken!

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min