SushiSwap DEX onder controle van FTX-beurs

Sep 6, 2020

SushiSwap is een decentrale beurs voor het verruilen van Ethereum ERC20 tokens. Het is door een anonieme ontwikkelaar opgezet: Chef Nomi. Chef Nomi zag hoeveel werd verdiend met Uniswap en besloot de broncode over te nemen om volgens de chef kok een beter Uniswap alternatief te maken: SushiSwap. Hij implementeerde in deze DEX een verbeterde dynamische Auto Market Maker algoritme, een beter beloningsmechanisme voor de gebruikers en een token-fonds voor het financieren van beveiligingsaudits.

sushiswap

Aangezien de praktijk van Token Yield Farming ongekend populair is, trok SushiSwap binnen enkele dagen een miljard dollar in kapitaal naar zich toe. De Shushi token schoot binnen enkele dagen naar een koers van $10. Chef Nomi besloot daarop om al zijn tokens te verkopen. Hij verkocht 2.5 miljoen SUSHI van de DEX in ruil voor 18,000 ETH met een waarde van ongeveer $6 miljoen. Vervolgens nam hij ook 20,000 ETH uit het zelfde fonds. Een nieuw schandaal en al weer een nieuwe exit scam via een shitcoin/token voor de verrijking van de oprichter(s).

Chef Nomi ontkende dat het om oplichting gaat, dat hij aan het project zou blijven werken en dat hij het voor de Sushi gemeenschap deed. De SUSHI koers crashte ongekend hard op weg naar $0, maar herstelde nadat het bekend werd dat Chef Nomi het project zou verlaten en de sleutels had overgedragen aan Sam Bankman-Friedde, de CEO van de FTX-beurs en oprichter van de Serum DEX.

ftx

Sam Bankman-Friedde bevestigde de overname en gaf aan om de controle over SushiSwap te decentraliseren met behulp van een multisig-structuur. De gemeenschap van SushiSwap gebruikers waren opgelucht met de overname en het zal interessant om de verdere ontwikkeling van SushiSwap te volgen.

We raden onze lezers aan om geen gebruik te maken van deze cryptobeurs. Verder willen we onze lezers waarschuwen over de verschillende kopieën die al gemaakt zijn van SushiSwap en onder alle mogelijke namen van voedselwaren kunnen opereren.

Gerelateerde artikels:

Bron: Decrypt

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min