SushiSwap DEX onder controle van FTX-beurs

Sep 6, 2020

SushiSwap is een decentrale beurs voor het verruilen van Ethereum ERC20 tokens. Het is door een anonieme ontwikkelaar opgezet: Chef Nomi. Chef Nomi zag hoeveel werd verdiend met Uniswap en besloot de broncode over te nemen om volgens de chef kok een beter Uniswap alternatief te maken: SushiSwap. Hij implementeerde in deze DEX een verbeterde dynamische Auto Market Maker algoritme, een beter beloningsmechanisme voor de gebruikers en een token-fonds voor het financieren van beveiligingsaudits.

sushiswap

Aangezien de praktijk van Token Yield Farming ongekend populair is, trok SushiSwap binnen enkele dagen een miljard dollar in kapitaal naar zich toe. De Shushi token schoot binnen enkele dagen naar een koers van $10. Chef Nomi besloot daarop om al zijn tokens te verkopen. Hij verkocht 2.5 miljoen SUSHI van de DEX in ruil voor 18,000 ETH met een waarde van ongeveer $6 miljoen. Vervolgens nam hij ook 20,000 ETH uit het zelfde fonds. Een nieuw schandaal en al weer een nieuwe exit scam via een shitcoin/token voor de verrijking van de oprichter(s).

Chef Nomi ontkende dat het om oplichting gaat, dat hij aan het project zou blijven werken en dat hij het voor de Sushi gemeenschap deed. De SUSHI koers crashte ongekend hard op weg naar $0, maar herstelde nadat het bekend werd dat Chef Nomi het project zou verlaten en de sleutels had overgedragen aan Sam Bankman-Friedde, de CEO van de FTX-beurs en oprichter van de Serum DEX.

ftx

Sam Bankman-Friedde bevestigde de overname en gaf aan om de controle over SushiSwap te decentraliseren met behulp van een multisig-structuur. De gemeenschap van SushiSwap gebruikers waren opgelucht met de overname en het zal interessant om de verdere ontwikkeling van SushiSwap te volgen.

We raden onze lezers aan om geen gebruik te maken van deze cryptobeurs. Verder willen we onze lezers waarschuwen over de verschillende kopieën die al gemaakt zijn van SushiSwap en onder alle mogelijke namen van voedselwaren kunnen opereren.

Gerelateerde artikels:

Bron: Decrypt

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min