SushiSwap DEX onder controle van FTX-beurs

Sep 6, 2020

SushiSwap is een decentrale beurs voor het verruilen van Ethereum ERC20 tokens. Het is door een anonieme ontwikkelaar opgezet: Chef Nomi. Chef Nomi zag hoeveel werd verdiend met Uniswap en besloot de broncode over te nemen om volgens de chef kok een beter Uniswap alternatief te maken: SushiSwap. Hij implementeerde in deze DEX een verbeterde dynamische Auto Market Maker algoritme, een beter beloningsmechanisme voor de gebruikers en een token-fonds voor het financieren van beveiligingsaudits.

sushiswap

Aangezien de praktijk van Token Yield Farming ongekend populair is, trok SushiSwap binnen enkele dagen een miljard dollar in kapitaal naar zich toe. De Shushi token schoot binnen enkele dagen naar een koers van $10. Chef Nomi besloot daarop om al zijn tokens te verkopen. Hij verkocht 2.5 miljoen SUSHI van de DEX in ruil voor 18,000 ETH met een waarde van ongeveer $6 miljoen. Vervolgens nam hij ook 20,000 ETH uit het zelfde fonds. Een nieuw schandaal en al weer een nieuwe exit scam via een shitcoin/token voor de verrijking van de oprichter(s).

Chef Nomi ontkende dat het om oplichting gaat, dat hij aan het project zou blijven werken en dat hij het voor de Sushi gemeenschap deed. De SUSHI koers crashte ongekend hard op weg naar $0, maar herstelde nadat het bekend werd dat Chef Nomi het project zou verlaten en de sleutels had overgedragen aan Sam Bankman-Friedde, de CEO van de FTX-beurs en oprichter van de Serum DEX.

ftx

Sam Bankman-Friedde bevestigde de overname en gaf aan om de controle over SushiSwap te decentraliseren met behulp van een multisig-structuur. De gemeenschap van SushiSwap gebruikers waren opgelucht met de overname en het zal interessant om de verdere ontwikkeling van SushiSwap te volgen.

We raden onze lezers aan om geen gebruik te maken van deze cryptobeurs. Verder willen we onze lezers waarschuwen over de verschillende kopieën die al gemaakt zijn van SushiSwap en onder alle mogelijke namen van voedselwaren kunnen opereren.

Gerelateerde artikels:

Bron: Decrypt

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min