SushiSwap DEX onder controle van FTX-beurs

Sep 6, 2020

SushiSwap is een decentrale beurs voor het verruilen van Ethereum ERC20 tokens. Het is door een anonieme ontwikkelaar opgezet: Chef Nomi. Chef Nomi zag hoeveel werd verdiend met Uniswap en besloot de broncode over te nemen om volgens de chef kok een beter Uniswap alternatief te maken: SushiSwap. Hij implementeerde in deze DEX een verbeterde dynamische Auto Market Maker algoritme, een beter beloningsmechanisme voor de gebruikers en een token-fonds voor het financieren van beveiligingsaudits.

sushiswap

Aangezien de praktijk van Token Yield Farming ongekend populair is, trok SushiSwap binnen enkele dagen een miljard dollar in kapitaal naar zich toe. De Shushi token schoot binnen enkele dagen naar een koers van $10. Chef Nomi besloot daarop om al zijn tokens te verkopen. Hij verkocht 2.5 miljoen SUSHI van de DEX in ruil voor 18,000 ETH met een waarde van ongeveer $6 miljoen. Vervolgens nam hij ook 20,000 ETH uit het zelfde fonds. Een nieuw schandaal en al weer een nieuwe exit scam via een shitcoin/token voor de verrijking van de oprichter(s).

Chef Nomi ontkende dat het om oplichting gaat, dat hij aan het project zou blijven werken en dat hij het voor de Sushi gemeenschap deed. De SUSHI koers crashte ongekend hard op weg naar $0, maar herstelde nadat het bekend werd dat Chef Nomi het project zou verlaten en de sleutels had overgedragen aan Sam Bankman-Friedde, de CEO van de FTX-beurs en oprichter van de Serum DEX.

ftx

Sam Bankman-Friedde bevestigde de overname en gaf aan om de controle over SushiSwap te decentraliseren met behulp van een multisig-structuur. De gemeenschap van SushiSwap gebruikers waren opgelucht met de overname en het zal interessant om de verdere ontwikkeling van SushiSwap te volgen.

We raden onze lezers aan om geen gebruik te maken van deze cryptobeurs. Verder willen we onze lezers waarschuwen over de verschillende kopieën die al gemaakt zijn van SushiSwap en onder alle mogelijke namen van voedselwaren kunnen opereren.

Gerelateerde artikels:

Bron: Decrypt

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min