The Case for 500k Bitcoin

Aug 28, 2020

De Winklevoss tweelingbroers en de eigenaars van de Gemini Exchange hebben een goed investeringsrapport opgesteld voor Bitcoin in het licht van de huidige financiële problemen van vooral de Verenigde Staten.

Het verval van de Amerikaanse dollar

The Case for 500k Bitcoin

Voor 75 jaar heeft de Amerikaanse dollar gediend als een betrouwbaar middel voor waardeopslag. Dit was het resultaat van een sterke Amerikaanse economie, een relatief goed beleid van de Federal Reserve alsmede het petrodollar systeem waarmee de dollar als wereldreservemunt werd gehandhaafd. Echter de Amerikaanse Dollar, olie en ook goud hebben fundamentele problemen.

gold backed tokens

De Amerikaanse economische productie is verzwakt, het bedrijfsleven en de overheid kampt met enorme schulden en een begrotingstekort. Het agressieve monetaire geldverruimingsbeleid van de Federal Reserve zal de dollar verder verzwakken en op termijn hogere inflatie en zelfs hyperinflatie kunnen veroorzaken aangezien nieuwe liquiditeit direct in de Amerikaanse economie zal worden geïnjecteerd. Hoe het ook zij, de Amerikaanse dollar zal geen goed middel meer zijn voor waardeopslag. Dit geldt ook voor olie, terwijl goud competitie zal krijgen van Bitcoin.

Bitcoin als superieure monetaire software zal goud op eten.

bitcoin

Bitcoin is vanuit monetair invalshoek nieuwe superieure vorm van geld die het beste past in dit globale internet tijdperk. De Winklevoss broeders verwachten dan ook dat Bitcoin steeds meer marktkapitalisatie van de goud markt zal afsnoepen aangezien steeds meer particulieren en bedrijven bitcoin zullen kiezen als een alternatieve veilige haven voor hun spaargeld. In het rapport bespreken ze de relatieve voordelen van bitcoin versus goud. Op lange termijn zal Bitcoin’s superioriteit overal worden herkend en de beste bescherming tegen inflatie bieden waardoor Bitcoin dezelfde marktkapitalisatie als goud zal verwerven.1 Bitcoin zal dan $500.000 waard zijn.

Het grootkapitaal komt eraan!

De institutionele beleggers maken zich klaar om een bitcoin allocatie te verzekeren in hun portefeuille met behulp van onder meer Fidelity’s Bitcoin fonds of Grayscale’s Bitcoin aandelen. Grayscale is nu een van de belangrijkste kopers van Bitcoin. Bedrijven (MicroStrategy) zijn al publiek uitgekomen dat ze een bitcoin als een strategische reserve hebben opgenomen en legendarische beleggers zoals Paul Tudor Jones en George Ball hebben hun opvatting over bitcoin veranderd. Inderdaad, zelfs Warren Buffet investeert in goudproducten. Het spook van inflatie is in de lucht en beleggers zullen vluchten naar niet alleen de traditionele, maar ook Bitcoin als een nieuwe veilige haven. Voor meer informatie:

Hieronder kun je het gehele rapport lezen:

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min