The Case for 500k Bitcoin

Aug 28, 2020

De Winklevoss tweelingbroers en de eigenaars van de Gemini Exchange hebben een goed investeringsrapport opgesteld voor Bitcoin in het licht van de huidige financiële problemen van vooral de Verenigde Staten.

Het verval van de Amerikaanse dollar

The Case for 500k Bitcoin

Voor 75 jaar heeft de Amerikaanse dollar gediend als een betrouwbaar middel voor waardeopslag. Dit was het resultaat van een sterke Amerikaanse economie, een relatief goed beleid van de Federal Reserve alsmede het petrodollar systeem waarmee de dollar als wereldreservemunt werd gehandhaafd. Echter de Amerikaanse Dollar, olie en ook goud hebben fundamentele problemen.

gold backed tokens

De Amerikaanse economische productie is verzwakt, het bedrijfsleven en de overheid kampt met enorme schulden en een begrotingstekort. Het agressieve monetaire geldverruimingsbeleid van de Federal Reserve zal de dollar verder verzwakken en op termijn hogere inflatie en zelfs hyperinflatie kunnen veroorzaken aangezien nieuwe liquiditeit direct in de Amerikaanse economie zal worden geïnjecteerd. Hoe het ook zij, de Amerikaanse dollar zal geen goed middel meer zijn voor waardeopslag. Dit geldt ook voor olie, terwijl goud competitie zal krijgen van Bitcoin.

Bitcoin als superieure monetaire software zal goud op eten.

bitcoin

Bitcoin is vanuit monetair invalshoek nieuwe superieure vorm van geld die het beste past in dit globale internet tijdperk. De Winklevoss broeders verwachten dan ook dat Bitcoin steeds meer marktkapitalisatie van de goud markt zal afsnoepen aangezien steeds meer particulieren en bedrijven bitcoin zullen kiezen als een alternatieve veilige haven voor hun spaargeld. In het rapport bespreken ze de relatieve voordelen van bitcoin versus goud. Op lange termijn zal Bitcoin’s superioriteit overal worden herkend en de beste bescherming tegen inflatie bieden waardoor Bitcoin dezelfde marktkapitalisatie als goud zal verwerven.1 Bitcoin zal dan $500.000 waard zijn.

Het grootkapitaal komt eraan!

De institutionele beleggers maken zich klaar om een bitcoin allocatie te verzekeren in hun portefeuille met behulp van onder meer Fidelity’s Bitcoin fonds of Grayscale’s Bitcoin aandelen. Grayscale is nu een van de belangrijkste kopers van Bitcoin. Bedrijven (MicroStrategy) zijn al publiek uitgekomen dat ze een bitcoin als een strategische reserve hebben opgenomen en legendarische beleggers zoals Paul Tudor Jones en George Ball hebben hun opvatting over bitcoin veranderd. Inderdaad, zelfs Warren Buffet investeert in goudproducten. Het spook van inflatie is in de lucht en beleggers zullen vluchten naar niet alleen de traditionele, maar ook Bitcoin als een nieuwe veilige haven. Voor meer informatie:

Hieronder kun je het gehele rapport lezen:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min