The Case for 500k Bitcoin

Aug 28, 2020

De Winklevoss tweelingbroers en de eigenaars van de Gemini Exchange hebben een goed investeringsrapport opgesteld voor Bitcoin in het licht van de huidige financiële problemen van vooral de Verenigde Staten.

Het verval van de Amerikaanse dollar

The Case for 500k Bitcoin

Voor 75 jaar heeft de Amerikaanse dollar gediend als een betrouwbaar middel voor waardeopslag. Dit was het resultaat van een sterke Amerikaanse economie, een relatief goed beleid van de Federal Reserve alsmede het petrodollar systeem waarmee de dollar als wereldreservemunt werd gehandhaafd. Echter de Amerikaanse Dollar, olie en ook goud hebben fundamentele problemen.

gold backed tokens

De Amerikaanse economische productie is verzwakt, het bedrijfsleven en de overheid kampt met enorme schulden en een begrotingstekort. Het agressieve monetaire geldverruimingsbeleid van de Federal Reserve zal de dollar verder verzwakken en op termijn hogere inflatie en zelfs hyperinflatie kunnen veroorzaken aangezien nieuwe liquiditeit direct in de Amerikaanse economie zal worden geïnjecteerd. Hoe het ook zij, de Amerikaanse dollar zal geen goed middel meer zijn voor waardeopslag. Dit geldt ook voor olie, terwijl goud competitie zal krijgen van Bitcoin.

Bitcoin als superieure monetaire software zal goud op eten.

bitcoin

Bitcoin is vanuit monetair invalshoek nieuwe superieure vorm van geld die het beste past in dit globale internet tijdperk. De Winklevoss broeders verwachten dan ook dat Bitcoin steeds meer marktkapitalisatie van de goud markt zal afsnoepen aangezien steeds meer particulieren en bedrijven bitcoin zullen kiezen als een alternatieve veilige haven voor hun spaargeld. In het rapport bespreken ze de relatieve voordelen van bitcoin versus goud. Op lange termijn zal Bitcoin’s superioriteit overal worden herkend en de beste bescherming tegen inflatie bieden waardoor Bitcoin dezelfde marktkapitalisatie als goud zal verwerven.1 Bitcoin zal dan $500.000 waard zijn.

Het grootkapitaal komt eraan!

De institutionele beleggers maken zich klaar om een bitcoin allocatie te verzekeren in hun portefeuille met behulp van onder meer Fidelity’s Bitcoin fonds of Grayscale’s Bitcoin aandelen. Grayscale is nu een van de belangrijkste kopers van Bitcoin. Bedrijven (MicroStrategy) zijn al publiek uitgekomen dat ze een bitcoin als een strategische reserve hebben opgenomen en legendarische beleggers zoals Paul Tudor Jones en George Ball hebben hun opvatting over bitcoin veranderd. Inderdaad, zelfs Warren Buffet investeert in goudproducten. Het spook van inflatie is in de lucht en beleggers zullen vluchten naar niet alleen de traditionele, maar ook Bitcoin als een nieuwe veilige haven. Voor meer informatie:

Hieronder kun je het gehele rapport lezen:

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min