There will be bail-ins?

Jul 2, 2020

Een nieuwe kijk- en luistertip voor onze lezers over de bail-in problematiek. James Corbett van de Corbett Report kreeg een kijkersvraag over de mogelijkheid dat we tijdens de volgende financiële crisis te maken krijgen met naast bailouts ook bail-ins.

wat is een bail-in

Bankrekeninghouders zijn feitelijk onverzekerde kredietgevers aan de bank. Giraal geld komt in aanspraak om banken te herfinancieren. Er is alleen een gebrekkige bankgarantiestelsel dat tot een bepaald bedrag de rekeninghouder compenseert in geval van een bankencrisis.

James Corbett bespreekt hieronder de huidige bankwetgeving waaronder Basel III van de BIS, IMF bepalingen en G20 afspraken. Volgens James zit de mogelijkheid dat we tijdens de volgende crisis te maken zullen krijgen met bail-ins er volledig ingebakken.

Centrale Banken centraliseren verder hun macht tijdens de volgende crisis?

Hoewel bail-ins nu tot de mogelijkheid behoren, is er sinds kort een nieuwe mogelijkheid opgedaagd die door Simon Dixon wordt besproken. Volgens Simon Dixon zullen centrale banken hun eigen digitale centralebankengeld (CBDC) gaan uitgeven die het girale geld van de bank kan vervangen tijdens een nieuwe crisis.

De centrale bank zou bepaalde banken bankroet kunnen laten gaan. Er zal in dat geval geen bailout of bail-in plaatsvinden. De bankrekening wordt vervangen door een online wallet of wallet-app voor de smartphone waar de Centrale Bank de rekeninghouder kan compenseren in een Euro of Dollar CBDC‘s. Volgens Simon Dixon zal er een oorlog over de controle van het geld en de komende monetaire reset plaatsvinden waarin het goed mogelijk is dat alleen bepaalde systeembanken onder leiding van de centrale bank overeind zullen blijven. De implementatie van een nieuw totalitair digitaal financieel geldstelsel onder leiding van de centrale bank (ECB) en de overheid (Brussel) is het gevolg.

Professor Richard Werner gaat ook van dit scenario uit. Centrale Banken hebben een beleid om de creatie van megabanken te stimuleren en kleine gemeenschapsbanken tegen te werken. Depositobanken worden afgeschaft en, zoals in Nederland, niet meer toegelaten. Kleine gemeenschapsbanken worden opgegeten of worden uiteindelijk bankroet verklaard. Hieronder kun je goed zien hoe het Amerikaanse bankenbeleid heeft gezorgd voor Too Big To Fail banks.

bail ins

De recente aankondiging van de BIS om strategisch te gaan samen te werken met de Federal Reserve is verder een teken aan de wand dat we een nieuwe geldstelsel zullen krijgen gebaseerd op vers getypte Central Bank Digital Currencies.

Gelukkig hebben we nu Bitcoin als een antwoord op een aanstaande toekomst van de implementatie van een dystopisch financieel totalitair centralebankengeldstelsel als oplossing voor de volgende globale schuldencrisis.

De meeste complete Bitcoin gids!

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min