There will be bail-ins?

Jul 2, 2020

Een nieuwe kijk- en luistertip voor onze lezers over de bail-in problematiek. James Corbett van de Corbett Report kreeg een kijkersvraag over de mogelijkheid dat we tijdens de volgende financiële crisis te maken krijgen met naast bailouts ook bail-ins.

wat is een bail-in

Bankrekeninghouders zijn feitelijk onverzekerde kredietgevers aan de bank. Giraal geld komt in aanspraak om banken te herfinancieren. Er is alleen een gebrekkige bankgarantiestelsel dat tot een bepaald bedrag de rekeninghouder compenseert in geval van een bankencrisis.

James Corbett bespreekt hieronder de huidige bankwetgeving waaronder Basel III van de BIS, IMF bepalingen en G20 afspraken. Volgens James zit de mogelijkheid dat we tijdens de volgende crisis te maken zullen krijgen met bail-ins er volledig ingebakken.

Centrale Banken centraliseren verder hun macht tijdens de volgende crisis?

Hoewel bail-ins nu tot de mogelijkheid behoren, is er sinds kort een nieuwe mogelijkheid opgedaagd die door Simon Dixon wordt besproken. Volgens Simon Dixon zullen centrale banken hun eigen digitale centralebankengeld (CBDC) gaan uitgeven die het girale geld van de bank kan vervangen tijdens een nieuwe crisis.

De centrale bank zou bepaalde banken bankroet kunnen laten gaan. Er zal in dat geval geen bailout of bail-in plaatsvinden. De bankrekening wordt vervangen door een online wallet of wallet-app voor de smartphone waar de Centrale Bank de rekeninghouder kan compenseren in een Euro of Dollar CBDC‘s. Volgens Simon Dixon zal er een oorlog over de controle van het geld en de komende monetaire reset plaatsvinden waarin het goed mogelijk is dat alleen bepaalde systeembanken onder leiding van de centrale bank overeind zullen blijven. De implementatie van een nieuw totalitair digitaal financieel geldstelsel onder leiding van de centrale bank (ECB) en de overheid (Brussel) is het gevolg.

Professor Richard Werner gaat ook van dit scenario uit. Centrale Banken hebben een beleid om de creatie van megabanken te stimuleren en kleine gemeenschapsbanken tegen te werken. Depositobanken worden afgeschaft en, zoals in Nederland, niet meer toegelaten. Kleine gemeenschapsbanken worden opgegeten of worden uiteindelijk bankroet verklaard. Hieronder kun je goed zien hoe het Amerikaanse bankenbeleid heeft gezorgd voor Too Big To Fail banks.

bail ins

De recente aankondiging van de BIS om strategisch te gaan samen te werken met de Federal Reserve is verder een teken aan de wand dat we een nieuwe geldstelsel zullen krijgen gebaseerd op vers getypte Central Bank Digital Currencies.

Gelukkig hebben we nu Bitcoin als een antwoord op een aanstaande toekomst van de implementatie van een dystopisch financieel totalitair centralebankengeldstelsel als oplossing voor de volgende globale schuldencrisis.

De meeste complete Bitcoin gids!

Lees verder

De meesters en slaven van geld

Zoals we allemaal weten, heeft een munt twee zijden. Datzelfde principe geldt ook voor geld. Geld wordt vaak gezien als de bron van al het kwaad, en als geld op de verkeerde wijze beheerd en gebruikt wordt, is dat ook correct. Maar gezond geld is ook de perfecte manier om de tijd en energie te […]

Aug 4, 2020
6 min

Brzeziński’s Strategic Vision en de huidige politiek van de angst!

We kunnen onze lezers aanbevelen om het onderstaande gesprek te bekijken tussen Kees van der Pijl en Ramon Brill. Het gesprek gaat over de huidige staatsterreur en de gevoerde politiek van de angst om de bevolking in het gareel te houden. De inhoud van het gesprek is onder meer gebaseerd op het werk van Zbigniew […]

Aug 4, 2020
3 min

De globale Gold Rush van 2020 en de ineenstorting van de papieren goudmarkt!

We kunnen spreken van een nieuwe globale Gold Rush in 2020. De vraag naar fysiek goud is wereldwijd de afgelopen maanden significant toegenomen. Belangrijk hierbij is dat er normaliter in de derivatenhandel er bijna nooit gevraagd wordt naar de daadwerkelijke levering van het onderpand: de fysieke goudbaren. Dit is nu niet meer het geval zoals […]

Jul 31, 2020
3,5 min