There will be bail-ins?

Jul 2, 2020

Een nieuwe kijk- en luistertip voor onze lezers over de bail-in problematiek. James Corbett van de Corbett Report kreeg een kijkersvraag over de mogelijkheid dat we tijdens de volgende financiële crisis te maken krijgen met naast bailouts ook bail-ins.

wat is een bail-in

Bankrekeninghouders zijn feitelijk onverzekerde kredietgevers aan de bank. Giraal geld komt in aanspraak om banken te herfinancieren. Er is alleen een gebrekkige bankgarantiestelsel dat tot een bepaald bedrag de rekeninghouder compenseert in geval van een bankencrisis.

James Corbett bespreekt hieronder de huidige bankwetgeving waaronder Basel III van de BIS, IMF bepalingen en G20 afspraken. Volgens James zit de mogelijkheid dat we tijdens de volgende crisis te maken zullen krijgen met bail-ins er volledig ingebakken.

Centrale Banken centraliseren verder hun macht tijdens de volgende crisis?

Hoewel bail-ins nu tot de mogelijkheid behoren, is er sinds kort een nieuwe mogelijkheid opgedaagd die door Simon Dixon wordt besproken. Volgens Simon Dixon zullen centrale banken hun eigen digitale centralebankengeld (CBDC) gaan uitgeven die het girale geld van de bank kan vervangen tijdens een nieuwe crisis.

De centrale bank zou bepaalde banken bankroet kunnen laten gaan. Er zal in dat geval geen bailout of bail-in plaatsvinden. De bankrekening wordt vervangen door een online wallet of wallet-app voor de smartphone waar de Centrale Bank de rekeninghouder kan compenseren in een Euro of Dollar CBDC‘s. Volgens Simon Dixon zal er een oorlog over de controle van het geld en de komende monetaire reset plaatsvinden waarin het goed mogelijk is dat alleen bepaalde systeembanken onder leiding van de centrale bank overeind zullen blijven. De implementatie van een nieuw totalitair digitaal financieel geldstelsel onder leiding van de centrale bank (ECB) en de overheid (Brussel) is het gevolg.

Professor Richard Werner gaat ook van dit scenario uit. Centrale Banken hebben een beleid om de creatie van megabanken te stimuleren en kleine gemeenschapsbanken tegen te werken. Depositobanken worden afgeschaft en, zoals in Nederland, niet meer toegelaten. Kleine gemeenschapsbanken worden opgegeten of worden uiteindelijk bankroet verklaard. Hieronder kun je goed zien hoe het Amerikaanse bankenbeleid heeft gezorgd voor Too Big To Fail banks.

bail ins

De recente aankondiging van de BIS om strategisch te gaan samen te werken met de Federal Reserve is verder een teken aan de wand dat we een nieuwe geldstelsel zullen krijgen gebaseerd op vers getypte Central Bank Digital Currencies.

Gelukkig hebben we nu Bitcoin als een antwoord op een aanstaande toekomst van de implementatie van een dystopisch financieel totalitair centralebankengeldstelsel als oplossing voor de volgende globale schuldencrisis.

De meeste complete Bitcoin gids!

Lees verder

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft het bedrijf $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta […]

Sep 18, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min

Rente verdienen over goud?

Een belegging in goud werd door Warren Buffet afgeschreven als niet productief aangezien het geen inkomen genereert. Inderdaad, vele beleggers laten nog steeds goud links liggen omdat het geen inkomen genereert. Deze tijden zijn voorbij met de opkomst van de decentrale financieringssector en digitale activa die op een blokchain worden uitgeven. De Paxos Trust Company […]

Sep 4, 2020
1,5 min