Three Arrows Capital kocht voor 14 miljoen GBTC-aandelen!

Jan 5, 2021

Het bitcoinfonds van Grayscale Investments wordt door vele institutionele beleggers en hedgefondsen gebruikt om zonder problemen blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC). Beleggers kopen GBTC-aandelen in plaats van bitcoin die ze zelf moeten aanschaffen en bewaren.

Zo heeft op oudejaarsdag van afgelopen jaar Three Arrows Capital $14 miljoen GBTC-aandelen bijgekocht. Three Arrows Capital is een hedgefonds in Singapore die liever gebruikt maakt van de relatief dure beleggingsdienst van Grayscale Investments, dan zelf op de bitcoin markt te stappen. Three Arrows Capital is nu de eigenaar van 38.888.888 GBTC-aandelen. Dit representeert zo’n 7 % van de totaal uitstaande aandelen van het fonds. Vandaar, Three Arrows Capital is een van de belangrijkste klanten waarvoor Grayscale op de markt bitcoin inkoopt.

Grayscale pusht de koers van Bitcoin naar nieuwe hoogtes

grayscale

Grayscale is dan ook een van de belangrijkste koper op de markt die daadwerkelijk een groeiende impact heeft op de koersontwikkeling. Het is immers Grayscale Investments die op de markt voor haar klanten de benodigde bitcoins opkoopt en daarvoor de GBTC-aandelen uitgeeft. 1 GBTC aandeel staat voor 0,001 bitcoin; echter de honger naar hele bitcoins van haar klanten is niet te stillen. Grayscale Bitcoin Trust beheert ruim 572.000 BTC voor haar klanten en dat is bijna 3 % van alle bitcoins in omloop.

In de grafiek hieronder kun je zien dat er een correlatie is tussen de kooplust van Grayscale (blauwe balken) en de stijgende bitcoin koers (gele lijn).

Deze ontwikkeling geeft verder aan dat er een grote behoefte is vanuit de beleggerswereld om via een Bitcoin ETF blootstelling te kunnen krijgen tot bitcoin’s opmars. Voor maar informatie:

Lees verder

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin?

Waarom kopen de grote investeerders enkel Bitcoin? In een interview met beincrypto.com geeft blockchain ondernemer Dan Truque de simpele en eenvoudige reden dat institutionele beleggers uitsluitend voor bitcoin kopen: “Institutionele beleggers kunnen niet in altcoins investeren, omdat die met hun geringe marktkapitalisatie anders te fors in prijs zouden variëren. En verder zijn alle altcoins toch […]

Jan 24, 2021
1 min

IMF roept overheden op om meer te besteden!

Op het jaarlijkse economische forum van Gaidar in Rusland, heeft Kristalina Georgieva, de directeur van het IMF, overheden opgeroepen om meer fiat-geld uit te geven om de economieën overeind te houden. Kristalina Georgieva zei volgens het Reuter artikel onder meer het volgende: “Geef zoveel mogelijk geld uit, en dan nog net iets meer dan dat.” […]

Jan 19, 2021
2,5 min

Mattias Desmet over masavorming, totalitarisme en wetenschappelijke objectiviteit

We willen onze lezers attenderen op een zeer goed gesprek tussen Marlies Dekkers en klinisch psycholoog Mattias Desmet over de cijfers omtrent virusbesmettingen, ziekenhuisopnames en (over)sterfte. Sommigen, zoals de WEF zien deze gezondheidscrisis als een historische kans om onder meer een grote reset te bewerkstelligen, zo vertelt Desmet. Dit zou het moment zijn waarop we […]

Jan 17, 2021
2 min