Three Arrows Capital kocht voor 14 miljoen GBTC-aandelen!

Jan 5, 2021

Het bitcoinfonds van Grayscale Investments wordt door vele institutionele beleggers en hedgefondsen gebruikt om zonder problemen blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC). Beleggers kopen GBTC-aandelen in plaats van bitcoin die ze zelf moeten aanschaffen en bewaren.

Zo heeft op oudejaarsdag van afgelopen jaar Three Arrows Capital $14 miljoen GBTC-aandelen bijgekocht. Three Arrows Capital is een hedgefonds in Singapore die liever gebruikt maakt van de relatief dure beleggingsdienst van Grayscale Investments, dan zelf op de bitcoin markt te stappen. Three Arrows Capital is nu de eigenaar van 38.888.888 GBTC-aandelen. Dit representeert zo’n 7 % van de totaal uitstaande aandelen van het fonds. Vandaar, Three Arrows Capital is een van de belangrijkste klanten waarvoor Grayscale op de markt bitcoin inkoopt.

Grayscale pusht de koers van Bitcoin naar nieuwe hoogtes

grayscale

Grayscale is dan ook een van de belangrijkste koper op de markt die daadwerkelijk een groeiende impact heeft op de koersontwikkeling. Het is immers Grayscale Investments die op de markt voor haar klanten de benodigde bitcoins opkoopt en daarvoor de GBTC-aandelen uitgeeft. 1 GBTC aandeel staat voor 0,001 bitcoin; echter de honger naar hele bitcoins van haar klanten is niet te stillen. Grayscale Bitcoin Trust beheert ruim 572.000 BTC voor haar klanten en dat is bijna 3 % van alle bitcoins in omloop.

In de grafiek hieronder kun je zien dat er een correlatie is tussen de kooplust van Grayscale (blauwe balken) en de stijgende bitcoin koers (gele lijn).

Deze ontwikkeling geeft verder aan dat er een grote behoefte is vanuit de beleggerswereld om via een Bitcoin ETF blootstelling te kunnen krijgen tot bitcoin’s opmars. Voor maar informatie:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min