Three Arrows Capital kocht voor 14 miljoen GBTC-aandelen!

Jan 5, 2021

Het bitcoinfonds van Grayscale Investments wordt door vele institutionele beleggers en hedgefondsen gebruikt om zonder problemen blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC). Beleggers kopen GBTC-aandelen in plaats van bitcoin die ze zelf moeten aanschaffen en bewaren.

Zo heeft op oudejaarsdag van afgelopen jaar Three Arrows Capital $14 miljoen GBTC-aandelen bijgekocht. Three Arrows Capital is een hedgefonds in Singapore die liever gebruikt maakt van de relatief dure beleggingsdienst van Grayscale Investments, dan zelf op de bitcoin markt te stappen. Three Arrows Capital is nu de eigenaar van 38.888.888 GBTC-aandelen. Dit representeert zo’n 7 % van de totaal uitstaande aandelen van het fonds. Vandaar, Three Arrows Capital is een van de belangrijkste klanten waarvoor Grayscale op de markt bitcoin inkoopt.

Grayscale pusht de koers van Bitcoin naar nieuwe hoogtes

grayscale

Grayscale is dan ook een van de belangrijkste koper op de markt die daadwerkelijk een groeiende impact heeft op de koersontwikkeling. Het is immers Grayscale Investments die op de markt voor haar klanten de benodigde bitcoins opkoopt en daarvoor de GBTC-aandelen uitgeeft. 1 GBTC aandeel staat voor 0,001 bitcoin; echter de honger naar hele bitcoins van haar klanten is niet te stillen. Grayscale Bitcoin Trust beheert ruim 572.000 BTC voor haar klanten en dat is bijna 3 % van alle bitcoins in omloop.

In de grafiek hieronder kun je zien dat er een correlatie is tussen de kooplust van Grayscale (blauwe balken) en de stijgende bitcoin koers (gele lijn).

Deze ontwikkeling geeft verder aan dat er een grote behoefte is vanuit de beleggerswereld om via een Bitcoin ETF blootstelling te kunnen krijgen tot bitcoin’s opmars. Voor maar informatie:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min