Three Arrows Capital kocht voor 14 miljoen GBTC-aandelen!

Jan 5, 2021

Het bitcoinfonds van Grayscale Investments wordt door vele institutionele beleggers en hedgefondsen gebruikt om zonder problemen blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC). Beleggers kopen GBTC-aandelen in plaats van bitcoin die ze zelf moeten aanschaffen en bewaren.

Zo heeft op oudejaarsdag van afgelopen jaar Three Arrows Capital $14 miljoen GBTC-aandelen bijgekocht. Three Arrows Capital is een hedgefonds in Singapore die liever gebruikt maakt van de relatief dure beleggingsdienst van Grayscale Investments, dan zelf op de bitcoin markt te stappen. Three Arrows Capital is nu de eigenaar van 38.888.888 GBTC-aandelen. Dit representeert zo’n 7 % van de totaal uitstaande aandelen van het fonds. Vandaar, Three Arrows Capital is een van de belangrijkste klanten waarvoor Grayscale op de markt bitcoin inkoopt.

Grayscale pusht de koers van Bitcoin naar nieuwe hoogtes

grayscale

Grayscale is dan ook een van de belangrijkste koper op de markt die daadwerkelijk een groeiende impact heeft op de koersontwikkeling. Het is immers Grayscale Investments die op de markt voor haar klanten de benodigde bitcoins opkoopt en daarvoor de GBTC-aandelen uitgeeft. 1 GBTC aandeel staat voor 0,001 bitcoin; echter de honger naar hele bitcoins van haar klanten is niet te stillen. Grayscale Bitcoin Trust beheert ruim 572.000 BTC voor haar klanten en dat is bijna 3 % van alle bitcoins in omloop.

In de grafiek hieronder kun je zien dat er een correlatie is tussen de kooplust van Grayscale (blauwe balken) en de stijgende bitcoin koers (gele lijn).

Deze ontwikkeling geeft verder aan dat er een grote behoefte is vanuit de beleggerswereld om via een Bitcoin ETF blootstelling te kunnen krijgen tot bitcoin’s opmars. Voor maar informatie:

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min