Waarschuwing voor Ledger wallet Oplichters!

Dec 21, 2020

We willen onze lezers die beschikken over een Ledger hardware wallet (Nano S en Nano X) nogmaals waarschuwen over oplichters die via neppe Ledger email- en SMS-berichten Ledger klanten benaderen. Deze berichten zijn in eerste instantie moeilijk te onderscheiden van de echte berichten en ze sturen de klanten naar een nep-website die niet van Ledger is, maar er wel identiek uitziet. Het domeinnaam verschilt wel, maar dat is vaak niet meteen makkelijk te zien.

Waar het om gaat is dat deze oplichters via nep-berichten en nep-websites klanten van Ledger proberen te overtuigen om nep-software te downloaden en te installeren op de computer. Via deze software proberen de oplichters de klanten te overtuigen om het herstelbestand (seed phrase) van de Ledger wallet daar in te voeren. Met dit herstelbestand in handen kunnen de oplichters de Ledger wallet van de klant herstellen en vervolgens de coins stelen. Daarom:

VUL NOOIT DE SEED PHRASE OF PRIVATE KEY IN OP EEN WEBSITE OF EEN SOFTWARE PROGRAMMA. DIT DOE JE ALLEEN OP DE HARDWARE WALLET ZELF, NOOIT OP DE COMPUTER OF EEN ANDER APPARAAT DIE DIRECT AAN HET INTERNET IS VERBONDEN. LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN DOOR ALLERLEI BERICHTEN EN GEEF NOOIT JE HERSTELBESTAND PRIJS. BIJ TWIJFEL DOE NIKS EN ZOEK CONTACT MET DE SUPPORTAFDELING. ZOLANG HET HERSTELBESTAND VEILIG OFFLINE STAAT OPGESLAGEN EN NIET ONLINE WORDT GEDEELD ZIJN DE COINS VEILIG. ZE KUNNEN NIET GESTOLEN WORDEN.

Hoe is dit mogelijk?

Ledger heeft last gehad van datalekken door toedoen van hackers waardoor waarschijnlijk de meeste klantengegevens zijn gelekt. Een hacker heeft verder de klantengegevens gratis vrijgegeven. Oplichters kunnen deze gegevens gebruiken voor het benaderen van klanten. Het is een zeer pijnlijk incident voor Ledger aangezien ze onzorgvuldig zijn omgegaan met deze klantengegevens. Ze zijn niet afdoende beveiligd gebleken.

Wat kan ik doen?

Het belangrijkste is om nooit het herstelbestand in de vorm van 24 woorden te delen met iemand of wat dan ook. Laat je niet door de gek houden. Ledger zou nooit haar klanten om het herstelbestand vragen.

Neem contact op met Ledger en raadpleeg de homepage met updates over de oplichtingspraktijken wanneer je ongerust bent.

Voor meer informatie: Ledger.com Phishing campaigns

Verder kun je overwegen om een andere hardware wallet te gebruiken. Trezor heeft de beste reputatie en bewaart geen klantengegevens. Voor meer informatie:

Lees verder

Amerikaanse OCC geeft banken groen licht voor gebruik van blockchain!

Op 4 januari heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals publieke blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten. Bitcoin en andere decentrale betalingsnetwerken kunnen worden geïntegreerd binnen het Amerikaanse […]

Jan 6, 2021
2 min

De Blockstream Jade hardware wallet

Blockstream heeft dit nieuwe jaar 2021 ingeluid met de lancering van een eigen hardware wallet: Jade. Met de Jade hardware wallet kun je er zeker van zijn dat de private key van de bitcoin wallet veilig onafhankelijk wordt opgeslagen van je computer of smartphone. De Jade hardware wallet ondersteunt naast Bitcoin ook de activa op […]

Jan 4, 2021
1,5 min

DBS Digital Exchange

Singapore loopt wereldwijd voorop in de adoptie van digitale activa en munten in dit huidige informatietijdperk. De grootste en beste bank in Zuidoost Azië, de DBS Bank, heeft aangekondigd om in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX) een digitale beurs te lanceren: DBS Digital Exchange. Wat is de DBS Digital Exchange? De DBS Digital […]

Dec 10, 2020
2 min