Waarschuwing voor Ledger wallet Oplichters!

Dec 21, 2020

We willen onze lezers die beschikken over een Ledger hardware wallet (Nano S en Nano X) nogmaals waarschuwen over oplichters die via neppe Ledger email- en SMS-berichten Ledger klanten benaderen. Deze berichten zijn in eerste instantie moeilijk te onderscheiden van de echte berichten en ze sturen de klanten naar een nep-website die niet van Ledger is, maar er wel identiek uitziet. Het domeinnaam verschilt wel, maar dat is vaak niet meteen makkelijk te zien.

Waar het om gaat is dat deze oplichters via nep-berichten en nep-websites klanten van Ledger proberen te overtuigen om nep-software te downloaden en te installeren op de computer. Via deze software proberen de oplichters de klanten te overtuigen om het herstelbestand (seed phrase) van de Ledger wallet daar in te voeren. Met dit herstelbestand in handen kunnen de oplichters de Ledger wallet van de klant herstellen en vervolgens de coins stelen. Daarom:

VUL NOOIT DE SEED PHRASE OF PRIVATE KEY IN OP EEN WEBSITE OF EEN SOFTWARE PROGRAMMA. DIT DOE JE ALLEEN OP DE HARDWARE WALLET ZELF, NOOIT OP DE COMPUTER OF EEN ANDER APPARAAT DIE DIRECT AAN HET INTERNET IS VERBONDEN. LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN DOOR ALLERLEI BERICHTEN EN GEEF NOOIT JE HERSTELBESTAND PRIJS. BIJ TWIJFEL DOE NIKS EN ZOEK CONTACT MET DE SUPPORTAFDELING. ZOLANG HET HERSTELBESTAND VEILIG OFFLINE STAAT OPGESLAGEN EN NIET ONLINE WORDT GEDEELD ZIJN DE COINS VEILIG. ZE KUNNEN NIET GESTOLEN WORDEN.

Hoe is dit mogelijk?

Ledger heeft last gehad van datalekken door toedoen van hackers waardoor waarschijnlijk de meeste klantengegevens zijn gelekt. Een hacker heeft verder de klantengegevens gratis vrijgegeven. Oplichters kunnen deze gegevens gebruiken voor het benaderen van klanten. Het is een zeer pijnlijk incident voor Ledger aangezien ze onzorgvuldig zijn omgegaan met deze klantengegevens. Ze zijn niet afdoende beveiligd gebleken.

Wat kan ik doen?

Het belangrijkste is om nooit het herstelbestand in de vorm van 24 woorden te delen met iemand of wat dan ook. Laat je niet door de gek houden. Ledger zou nooit haar klanten om het herstelbestand vragen.

Neem contact op met Ledger en raadpleeg de homepage met updates over de oplichtingspraktijken wanneer je ongerust bent.

Voor meer informatie: Ledger.com Phishing campaigns

Verder kun je overwegen om een andere hardware wallet te gebruiken. Trezor heeft de beste reputatie en bewaart geen klantengegevens. Voor meer informatie:

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min