Waarschuwing voor Ledger wallet Oplichters!

Dec 21, 2020

We willen onze lezers die beschikken over een Ledger hardware wallet (Nano S en Nano X) nogmaals waarschuwen over oplichters die via neppe Ledger email- en SMS-berichten Ledger klanten benaderen. Deze berichten zijn in eerste instantie moeilijk te onderscheiden van de echte berichten en ze sturen de klanten naar een nep-website die niet van Ledger is, maar er wel identiek uitziet. Het domeinnaam verschilt wel, maar dat is vaak niet meteen makkelijk te zien.

Waar het om gaat is dat deze oplichters via nep-berichten en nep-websites klanten van Ledger proberen te overtuigen om nep-software te downloaden en te installeren op de computer. Via deze software proberen de oplichters de klanten te overtuigen om het herstelbestand (seed phrase) van de Ledger wallet daar in te voeren. Met dit herstelbestand in handen kunnen de oplichters de Ledger wallet van de klant herstellen en vervolgens de coins stelen. Daarom:

VUL NOOIT DE SEED PHRASE OF PRIVATE KEY IN OP EEN WEBSITE OF EEN SOFTWARE PROGRAMMA. DIT DOE JE ALLEEN OP DE HARDWARE WALLET ZELF, NOOIT OP DE COMPUTER OF EEN ANDER APPARAAT DIE DIRECT AAN HET INTERNET IS VERBONDEN. LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN DOOR ALLERLEI BERICHTEN EN GEEF NOOIT JE HERSTELBESTAND PRIJS. BIJ TWIJFEL DOE NIKS EN ZOEK CONTACT MET DE SUPPORTAFDELING. ZOLANG HET HERSTELBESTAND VEILIG OFFLINE STAAT OPGESLAGEN EN NIET ONLINE WORDT GEDEELD ZIJN DE COINS VEILIG. ZE KUNNEN NIET GESTOLEN WORDEN.

Hoe is dit mogelijk?

Ledger heeft last gehad van datalekken door toedoen van hackers waardoor waarschijnlijk de meeste klantengegevens zijn gelekt. Een hacker heeft verder de klantengegevens gratis vrijgegeven. Oplichters kunnen deze gegevens gebruiken voor het benaderen van klanten. Het is een zeer pijnlijk incident voor Ledger aangezien ze onzorgvuldig zijn omgegaan met deze klantengegevens. Ze zijn niet afdoende beveiligd gebleken.

Wat kan ik doen?

Het belangrijkste is om nooit het herstelbestand in de vorm van 24 woorden te delen met iemand of wat dan ook. Laat je niet door de gek houden. Ledger zou nooit haar klanten om het herstelbestand vragen.

Neem contact op met Ledger en raadpleeg de homepage met updates over de oplichtingspraktijken wanneer je ongerust bent.

Voor meer informatie: Ledger.com Phishing campaigns

Verder kun je overwegen om een andere hardware wallet te gebruiken. Trezor heeft de beste reputatie en bewaart geen klantengegevens. Voor meer informatie:

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min