Wat zit er achter de kortstondige prijsdaling van Bitcoin?

Apr 21, 2021

In de nacht op zondag kreeg Bitcoin te maken met een heftige verkoopgolf. De cryptomunt daalde 15 procent in waarde. Watskebeurt?

Marcel Burger, Chief Investment Officer bij het Nederlandse handelshuis AMDAX over de dip: “Dit is gewoon part of the story. In de afgelopen 12 jaar is het meer dan 85 keer voorgekomen dat de koers van bitcoin in korte tijd met meer dan 10 procent daalde. Er zijn veel speculanten in de markt gekomen die vlak onder hun instapniveau een stop loss-order inzetten. Daarmee dekken ze het risico af dat hun inleg door koersdaling verdampt. Zo staat er eigenlijk een hele rij dominostenen klaar en gaat het goed mis als de eerste omvalt.”

Er is altijd wel een eerste aanleiding voor zo’n correctie. De gebruikelijke FUD die toeslaat bij negatief nieuws. Dit keer zijn er berichten over ongevallen in kolencentrales in de Chinese regio Xinjiang. Uitgebreide veiligheidsinspecties zorgen voor onderbreking van de stroomvoorziening. Hierdoor daalde de hashrate van het Bitcoin netwerk met maar liefst 21,56%!

Dan was er nog een mysterieuze tweet van een anonieme commentator over op handen zijnde actie van het Amerikaanse ministerie van Financiën tegen witwassen met Bitcoin, die nu verwijderd is.

Nog een dingetje weet Burger: “In het weekend is de markt wat minder liquide dan doordeweeks. Dat komt omdat professionele partijen dan niet of in kleinere getalen aan het werk zijn. Mede daardoor kon de markt zo ver weg zakken.”

De website lekkercryptisch.nl heeft een en ander verder uitgezocht aan de hand van een serie tweets van marktanalist Willy Woo.

Een Chinese whale ging over tot verkoop van 9000 BTC vermoedelijk door inside info. Woo noemt ook de verkoop van driemaandelijkse futures-contracten, waardoor sinds 13 april het aanbod is verhoogd.

Het domino-effect dus. Hoe nu verder? Volgens Willy Woo moeten we deze koersdaling plaatsen in de context van ijzersterke fundamentals. “De afgelopen twee tot drie weken zijn er grote hoeveelheden nieuwe bitcoingebruikers bij gekomen. Deze dip wordt opgekocht door partijen met diepe zakken en sterke handen”, schrijft Woo, die daarmee bedoelt dat die bitcoins waarschijnlijk voor langere tijd van de markt gehaald zijn.

De mooiste uitspraak van Woo: “De validatie van bitcoin als trillion dollar asset is groot”.

Woo is zeer bullish dus.

Heb jij de dip gekocht?

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min