Welke beurzen bewaren de meeste bitcoin?

Oct 15, 2020

Volgens Chain.info zijn er op het moment van schrijven (15.10.2020) vijf grote crypto beurzen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van zo’n +10 % van de gehele bitcoin voorraad. Meer dan 1.96 miljoen BTC wordt vastgehouden door Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken. Coinbase toornt hoog als de nummer 1 bewaarder van bitcoin.

beurzen met meeste bitcoin

Maar liefst 944,904 BTC wordt over 4.93 miljoen Bitcoin wallet-adressen door Coinbase opgeslagen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Coinbase een zeer gerespecteerde en gespecialiseerde crypto custody onderneming en dienstverlening heeft opgezet voor derde partijen zoals institutionele beleggers.

crypto beurs met meeste bitcoin

Concreet voorbeeld: de Nederlandse Bitvavo beurs maakt onder andere gebruikt van de gespecialiseerde bewaaroplossing van Coinbase voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoins voor klanten.

grootste bitcoin exchanges

Huobi neemt een tweede positie in met in totaal 323,665 BTC verdeeld over 901,600 unieke bitcoin wallets, vervolgens komt Binance met 289,961 BTC verdeeld over bijn 2.7 miljoen adressen. OKEx beschikt over 276,184 BTC in 339,000 wallets, gevolgd door Kraken met 126,510 BTC in beheer verdeerd over 672,000 adressen.

De volgende zeven crypto exchanges hebben gezamenlijk 210,000 BTC onder beheer: Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io, en Bitstamp. Deze gegevens tonen aan dat nog steeds veel Bitcoin beleggers en traders het beheer uit handen geven.

Ten slotte, zou het percentage eigenlijk flink naar boven moeten worden aangepast naar zo’n 15%. Het is namelijk zo dat volgens een analyse van Chainalysis er meer dan 3.7 miljoen BTC de laatste vijf jaren zich niet heeft verplaatst. Hierbij kan men er vanuit gaan dat het grootste gedeelte van deze bitcoins niet meer toegankelijk is doordat de eigenaars de toegang tot de respectieve private keys hebben verloren. Deze bitcoins zitten voor altijd vast, kunnen niet meer als een monetaire transactie-eenheid worden gebruikt en worden als verloren beschouwd waardoor de totale BTC-voorraad kleiner is.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Cointelegraph

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min