Welke beurzen bewaren de meeste bitcoin?

Oct 15, 2020

Volgens Chain.info zijn er op het moment van schrijven (15.10.2020) vijf grote crypto beurzen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van zo’n +10 % van de gehele bitcoin voorraad. Meer dan 1.96 miljoen BTC wordt vastgehouden door Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken. Coinbase toornt hoog als de nummer 1 bewaarder van bitcoin.

beurzen met meeste bitcoin

Maar liefst 944,904 BTC wordt over 4.93 miljoen Bitcoin wallet-adressen door Coinbase opgeslagen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Coinbase een zeer gerespecteerde en gespecialiseerde crypto custody onderneming en dienstverlening heeft opgezet voor derde partijen zoals institutionele beleggers.

crypto beurs met meeste bitcoin

Concreet voorbeeld: de Nederlandse Bitvavo beurs maakt onder andere gebruikt van de gespecialiseerde bewaaroplossing van Coinbase voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoins voor klanten.

grootste bitcoin exchanges

Huobi neemt een tweede positie in met in totaal 323,665 BTC verdeeld over 901,600 unieke bitcoin wallets, vervolgens komt Binance met 289,961 BTC verdeeld over bijn 2.7 miljoen adressen. OKEx beschikt over 276,184 BTC in 339,000 wallets, gevolgd door Kraken met 126,510 BTC in beheer verdeerd over 672,000 adressen.

De volgende zeven crypto exchanges hebben gezamenlijk 210,000 BTC onder beheer: Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io, en Bitstamp. Deze gegevens tonen aan dat nog steeds veel Bitcoin beleggers en traders het beheer uit handen geven.

Ten slotte, zou het percentage eigenlijk flink naar boven moeten worden aangepast naar zo’n 15%. Het is namelijk zo dat volgens een analyse van Chainalysis er meer dan 3.7 miljoen BTC de laatste vijf jaren zich niet heeft verplaatst. Hierbij kan men er vanuit gaan dat het grootste gedeelte van deze bitcoins niet meer toegankelijk is doordat de eigenaars de toegang tot de respectieve private keys hebben verloren. Deze bitcoins zitten voor altijd vast, kunnen niet meer als een monetaire transactie-eenheid worden gebruikt en worden als verloren beschouwd waardoor de totale BTC-voorraad kleiner is.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Cointelegraph

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min