Welke beurzen bewaren de meeste bitcoin?

Oct 15, 2020

Volgens Chain.info zijn er op het moment van schrijven (15.10.2020) vijf grote crypto beurzen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van zo’n +10 % van de gehele bitcoin voorraad. Meer dan 1.96 miljoen BTC wordt vastgehouden door Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken. Coinbase toornt hoog als de nummer 1 bewaarder van bitcoin.

beurzen met meeste bitcoin

Maar liefst 944,904 BTC wordt over 4.93 miljoen Bitcoin wallet-adressen door Coinbase opgeslagen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Coinbase een zeer gerespecteerde en gespecialiseerde crypto custody onderneming en dienstverlening heeft opgezet voor derde partijen zoals institutionele beleggers.

crypto beurs met meeste bitcoin

Concreet voorbeeld: de Nederlandse Bitvavo beurs maakt onder andere gebruikt van de gespecialiseerde bewaaroplossing van Coinbase voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoins voor klanten.

grootste bitcoin exchanges

Huobi neemt een tweede positie in met in totaal 323,665 BTC verdeeld over 901,600 unieke bitcoin wallets, vervolgens komt Binance met 289,961 BTC verdeeld over bijn 2.7 miljoen adressen. OKEx beschikt over 276,184 BTC in 339,000 wallets, gevolgd door Kraken met 126,510 BTC in beheer verdeerd over 672,000 adressen.

De volgende zeven crypto exchanges hebben gezamenlijk 210,000 BTC onder beheer: Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io, en Bitstamp. Deze gegevens tonen aan dat nog steeds veel Bitcoin beleggers en traders het beheer uit handen geven.

Ten slotte, zou het percentage eigenlijk flink naar boven moeten worden aangepast naar zo’n 15%. Het is namelijk zo dat volgens een analyse van Chainalysis er meer dan 3.7 miljoen BTC de laatste vijf jaren zich niet heeft verplaatst. Hierbij kan men er vanuit gaan dat het grootste gedeelte van deze bitcoins niet meer toegankelijk is doordat de eigenaars de toegang tot de respectieve private keys hebben verloren. Deze bitcoins zitten voor altijd vast, kunnen niet meer als een monetaire transactie-eenheid worden gebruikt en worden als verloren beschouwd waardoor de totale BTC-voorraad kleiner is.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Cointelegraph

Lees verder

Van een Bretton Woods 1.0 naar 2.0 systeem?

Wat wordt er bedoelt met Bretton Woods 2.0? Met Bretton Woods 2.0 wordt er aanspraak gemaakt op een aankomend nieuw akkoord over een monetaire reset en implementatie van een financieel-economisch valutasysteem. Een systeem dat teruggrijpt naar het originele Bretton Woods systeem van 1944. Bretton Woods 1.0 Akkoord Voor een goed begrip van Bretton Woods 2.0 […]

Oct 23, 2020
9,5 min

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 23, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min