Welke beurzen bewaren de meeste bitcoin?

Oct 15, 2020

Volgens Chain.info zijn er op het moment van schrijven (15.10.2020) vijf grote crypto beurzen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van zo’n +10 % van de gehele bitcoin voorraad. Meer dan 1.96 miljoen BTC wordt vastgehouden door Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken. Coinbase toornt hoog als de nummer 1 bewaarder van bitcoin.

beurzen met meeste bitcoin

Maar liefst 944,904 BTC wordt over 4.93 miljoen Bitcoin wallet-adressen door Coinbase opgeslagen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Coinbase een zeer gerespecteerde en gespecialiseerde crypto custody onderneming en dienstverlening heeft opgezet voor derde partijen zoals institutionele beleggers.

crypto beurs met meeste bitcoin

Concreet voorbeeld: de Nederlandse Bitvavo beurs maakt onder andere gebruikt van de gespecialiseerde bewaaroplossing van Coinbase voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoins voor klanten.

grootste bitcoin exchanges

Huobi neemt een tweede positie in met in totaal 323,665 BTC verdeeld over 901,600 unieke bitcoin wallets, vervolgens komt Binance met 289,961 BTC verdeeld over bijn 2.7 miljoen adressen. OKEx beschikt over 276,184 BTC in 339,000 wallets, gevolgd door Kraken met 126,510 BTC in beheer verdeerd over 672,000 adressen.

De volgende zeven crypto exchanges hebben gezamenlijk 210,000 BTC onder beheer: Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io, en Bitstamp. Deze gegevens tonen aan dat nog steeds veel Bitcoin beleggers en traders het beheer uit handen geven.

Ten slotte, zou het percentage eigenlijk flink naar boven moeten worden aangepast naar zo’n 15%. Het is namelijk zo dat volgens een analyse van Chainalysis er meer dan 3.7 miljoen BTC de laatste vijf jaren zich niet heeft verplaatst. Hierbij kan men er vanuit gaan dat het grootste gedeelte van deze bitcoins niet meer toegankelijk is doordat de eigenaars de toegang tot de respectieve private keys hebben verloren. Deze bitcoins zitten voor altijd vast, kunnen niet meer als een monetaire transactie-eenheid worden gebruikt en worden als verloren beschouwd waardoor de totale BTC-voorraad kleiner is.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Cointelegraph

Lees verder

Bitcoin is nu “Made in USA”

China exit. De Verenigde Staten zijn nu de Bitcoin mining hotspot. Het is bijna niet te geloven wat China beweegt om zijn complete Bitcoin industrie om zeep te helpen. Het is grappig om te lezen dat MacDonalds in China iets met NFT’s gaat doen in China, maar bijna op een Soviet achtige manier spant China […]

Oct 14, 2021
2 min

Nieuwe brug tussen klassieke aandelenhandel en Bitcoin met Liquid Network

In een wereld met teruglopende omzetten op de aandelenbeurzen springt een vrij nieuwe aandelenbeurs eruit en dat is de Sychellen Stock Exchange (MERJ). In 2020 was het met 325% groei de snelst groeiende aandelenbeurs ter wereld en in 2021 was er nog eens 16% groei. Nu kondigt Blockstream aan dat deze beurs met zijn handelstechnologieprovider […]

Oct 13, 2021
2,5 min

El Salvador meteen ook proeftuin DeFi

Dit is altijd al wat werd gezegd door Bitcoiners als antwoord op de vraag of Bitcoin niet kapot gereguleerd kan worden: ja dat kan als een land of een groep landen dat wil, maar dan creëer je meteen ook de perfecte springplank voor een ander land of groep landen om de hele innovatie rond bitcoin […]

Oct 9, 2021
5,5 min