Welke beurzen bewaren de meeste bitcoin?

15 okt. 2020

Volgens Chain.info zijn er op het moment van schrijven (15.10.2020) vijf grote crypto beurzen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van zo’n +10 % van de gehele bitcoin voorraad. Meer dan 1.96 miljoen BTC wordt vastgehouden door Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken. Coinbase toornt hoog als de nummer 1 bewaarder van bitcoin.

beurzen met meeste bitcoin

Maar liefst 944,904 BTC wordt over 4.93 miljoen Bitcoin wallet-adressen door Coinbase opgeslagen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Coinbase een zeer gerespecteerde en gespecialiseerde crypto custody onderneming en dienstverlening heeft opgezet voor derde partijen zoals institutionele beleggers.

crypto beurs met meeste bitcoin

Concreet voorbeeld: de Nederlandse Bitvavo beurs maakt onder andere gebruikt van de gespecialiseerde bewaaroplossing van Coinbase voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoins voor klanten.

grootste bitcoin exchanges

Huobi neemt een tweede positie in met in totaal 323,665 BTC verdeeld over 901,600 unieke bitcoin wallets, vervolgens komt Binance met 289,961 BTC verdeeld over bijn 2.7 miljoen adressen. OKEx beschikt over 276,184 BTC in 339,000 wallets, gevolgd door Kraken met 126,510 BTC in beheer verdeerd over 672,000 adressen.

De volgende zeven crypto exchanges hebben gezamenlijk 210,000 BTC onder beheer: Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io, en Bitstamp. Deze gegevens tonen aan dat nog steeds veel Bitcoin beleggers en traders het beheer uit handen geven.

Ten slotte, zou het percentage eigenlijk flink naar boven moeten worden aangepast naar zo’n 15%. Het is namelijk zo dat volgens een analyse van Chainalysis er meer dan 3.7 miljoen BTC de laatste vijf jaren zich niet heeft verplaatst. Hierbij kan men er vanuit gaan dat het grootste gedeelte van deze bitcoins niet meer toegankelijk is doordat de eigenaars de toegang tot de respectieve private keys hebben verloren. Deze bitcoins zitten voor altijd vast, kunnen niet meer als een monetaire transactie-eenheid worden gebruikt en worden als verloren beschouwd waardoor de totale BTC-voorraad kleiner is.

Gerelateerde onderwerpen:

Bron: Cointelegraph

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min