Zuid-Korea introduceert crypto-wetgeving!

Mar 5, 2020

Het Zuid-Koreaanse parlement voor heeft gestemd voor de introductie van duidelijke crypto-wetgeving in het land. De gewijzigde Special Financial Transactions Information Act, die in november vorig jaar door een financiële commissie van de National Assembly werd goedgekeurd, zal op effectieve wijze een gereguleerd kader creëren voor de Zuid-Koreaanse cryptosector. Het wetsvoorstel werd unaniem aangenomen, met 182 stemmen voor, nul tegen en geen onthoudingen. De Zuid-Koreaanse cryptosector heeft zeer positief gereageerd op het nieuws.

Simon Kim, de CEO van de in Seoul gevestigde blockchain incubator Hashed, vertelde:

“Er is tot nu toe grote onzekerheid geweest over de regelgeving omtrent cryptocurrencies in Zuid-Korea. Met de nieuwe wet zijn cryptocurrencies door de instellingen echter officieel geclassificeerd als virtuele activa. Virtuele valuta beheerders zijn daarom in staat om onder de juiste wetgeving te werken in Korea. Ik geloof dat dit een sterk en positief signaal is van het feit dat Zuid-Korea vooruitgang boekt en zich bewijst als de beste proeftuin voor blockchain en cryptocurrencies over de hele wereld”.

De specifieke gedeelten van het wetsvoorstel die betrekking hebben op cryptocurrency zijn grotendeels gebaseerd op de FATF-richtlijnen van de G7 over de wijze waarop overheden toezicht moeten houden op wat zij als dienstverleners van virtuele activa (VASP’s) beschouwen, namelijk crypto exchanges en makelaars.

Het wetsvoorstel, dat in maart 2021 in werking zal treden, zal voor het eerst in het land ook een systeem van cryptocurrency belasting invoeren en zal de bestaande richtlijnen voor banken die zich bezighouden met cryptocurrency transacties in de wet verankeren. Dit zal waarschijnlijk een einde maken aan de anonieme handel in het land. Het wetsvoorstel benoemt de Financial Intelligence Unit (FIU) als de regelgevende instantie die toezicht zal houden op de sector.

Simon Kim voegde eraan toe dat het wetsvoorstel waarschijnlijk de manier zou veranderen waarop banken zich naar de exchanges gedragen. Hij verklaarde dat de banken vaak hadden geweigerd om met exchanges om te gaan ‘zonder wettelijke redenen,” en voegde toe dat een gebrek aan regelgeving tot knelpunten” voor de handelsplatformen van het land had geleid.

Simon Kim merkte op dat “deze wet cryptocurrency duidelijk definieert als virtuele activa en cryptocurrency exchanges als operatoren voor deze virtuele activa. Het biedt hulp aan exchanges door de voorwaarden van de uitgifte van rekeningen te controleren, zodat meer kleine en middelgrote exchanges en Zuid-Koreaanse sectoren van buitenlandse exchanges in staat zullen zijn om rekeningen te koppelen aan banken in Zuid-Korea.

Simon Kim wees erop dat de exchanges de overgangsperiode van zes maanden waarschijnlijk zeer op prijs zouden stellen. Deze ‘grace period’ zou hen in staat stellen om de protocollen voor de bescherming van informatie uit te voeren en zich aan te passen aan de nieuwe regelgeving. Volgens Simon Kim:

“Ik denk dat de wet kan worden geïnterpreteerd als een industriële promotie, omdat het operatoren van virtuele activa in staat stelt om het beste uit de regelgeving te halen, in plaats van deze roekeloos stop te zetten.”

Deze nieuwe wetgeving is zeer goed nieuws voor de adoptie en ontwikkeling van de crypto sector in Zuid-Korea. Zuid-Korea is een van de belangrijkste cryptovaluta-markten met de grootste handelsvolumes ter wereld.

Lees verder

NFT’s begrijpen met Edward Snowden en Plato

De afbeelding hierboven is een NFT getiteld “Stay free”. Maker? Ene Edward Snowden. Waarde? Wat de gek ervoor geeft. Concreet: gisteren via de veilingsite Foundation.app voor 2224 ETH gekocht door ene @PleasrDAO. Dat is omgerekend meer dan 4,5 miljoen euro. Meer dan de hele jaarbegroting van de Freedom of the Press Foundation naar wie deze […]

Apr 17, 2021
2 min

Komt er snel een rebound van Coinbase aandeel?

Hoe is de beursgang van Coinbase op 14 april jl. nu verlopen? Volgens Samuel Wan van newsbtc.com hebben de media het aandeel overhyped en had men nooit mogen uitgaan van 100 miljoen marktkapitalisatie. Voor zo’n statement is natuurlijk simpel bewijs: de beurshandel oordeelde voor ons allemaal samen en stuurde het aandeel snel na de opening […]

Apr 18, 2021
3 min

Het bondgenootschap van de dollar en bitcoin tegen de Chinese Yuan, goud en de SDR?

Dit artikel is een speculatieve geopolitieke beschouwing over de status van de dollar als wereldreservemunt ten aanzien van de opkomst van China en de digitale Chinese Yuan, de DCEP. De dollar en bitcoin worden als ware in een bondgenootschap gebruikt om de opmars van de Chinese Yuan en de SDR te stuiten en goud verder […]

Apr 16, 2021
7 min