Boerse Stuttgart exchange

ARGENTA BANK

Apr 25, 2013
Aanbieding: 
Waarom is de Argenta Bank een goede bank?
argenta bankDe Argenta Bank heeft sinds haar begin in 1956 een goede conservatieve bankgeschiedenis opgebouwd onder leiding van haar oprichter Karel van Rompuy. De bank is relatief klein in Nederland, maar heeft in totaal 520 kantoren en 1,4 miljoen klanten in de Benelux. Hierbij staan de volgende zaken voorop:
  • Argenta vaart een eigen koers als het gaat om het aantrekken van geld. Argenta trekt geen geld aan op de kapitaalmarkten en heeft een conservatief risicobeleid. Het vermogen is gebaseerd op de spaargelden van haar klanten. Argenta herbelegt de spaargelden voornamelijk in gezonde hypotheekleningen aan gezinnen in de Benelux.
  • Argenta heeft niet belegd in ‘rommel-hypotheken’, de zogenaamde subprime hypotheken, noch in de Verenigde Staten, noch elders in de wereld.
  • Argenta heeft geen kredieten verstrekt aan de Griekse overheid.
  • Argenta verstrekt geen kredieten aan ondernemingen. Hierdoor is de kwetsbaarheid voor een economische recessie minder.
  • Tijdens deze financiële crisis heeft Argenta zeer goede resultaten geboekt en geen staatsteun aangevraagd en nodig gehad. In tegenstelling tot vele grootbanken die behoorlijke verliezen maakten.  De Argenta bank beschikt over een sterke buffer van 1,35 miljard Euro.
  • De nettowinst van Argenta in 2011 bedroeg 93 euro en gebruikt haar winst vooral voor het aansterken van haar eigen reserves. Winst wordt in beperkte maten uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Is de Argenta Bank de beste bank?

Deze feiten en instelling maken Argenta tot een goede bank die tegen een storm is opgewassen. Het zijn andere banken die veel zouden kunnen leren van het beleid van Argenta. Het hoofdkantoor van de Argenta bank is gelegen in Breda.

beste bank argenta bankHet kiezen voor deze bank is verstandig, maar het is niet de beste bank in het licht van alle kriteria en risico’s die we op dit moment hebben. Als u een behoorlijk vermogen heeft, kunt u het beste een gedeelte wegzetten op een off-shore private 100 % reserve bank, die u ook de mogelijkheid geeft om te beschikken over goud gebaseerde rekeningen. Zover hebben we er maar 1 gevonden. Deze bank is door Euro Pacific Capital management opgezet geworden en heet de Euro Pacific Bank. We raden u aan om het aanbod van deze bank is door te nemen aangezien deze betrouwbare bank u een unieke manier biedt om uw vermogen veilig te stellen buiten de Europese Monetaire Unie zonder dat u het veel moeite en geld kost. Dit is tegenwoordig wel anders met een traditionele Zwitserse bank.

We hopen dat de Argenta bank ook in de toekomst de mogelijkheid zal bieden om goud gebaseerde rekeningen te openen. Dit in het licht van de ontwikkelingen waarbij het economische zwaartepunt verder zal verschuiven naar het Oosten waarbij goud als monetair middel weer een expliciet prominente rol zal gaan spelen. Het zou mooi zijn als banken in het Westen zoals de Argenta bank  zouden inspelen op deze belangrijke economische trend die de geo-politieke machtsverhoudingen zal veranderen.

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min