Fed Coin cbdc

Wat is de Deep State? 

Aanbieding: 

De term ‘ de diepe staat’ wordt in de meest algemene zin meer en meer gebruikt voor het beschrijven van een extreme vorm van corporatisme en nepotisme in de politiek van de Verenigde Staten in samenspraak met de meest belangrijke overheidsorganen.

deep state analyseDe diepe staat heeft zich langzaam binnen de federale staat van de Verenigde Staten als een onafhankelijke machtsfactor ontwikkeld. De ontwikkeling begon in feite met de oprichting van de Federal Reserve en de opbouw van het Militair Industrieel Complex. Op dit moment werkt de diepe staat binnen de federale staat via een web van intieme relaties tussen het militair industrieel complex, de inlichtingendiensten, het bankwezen (Wall Street) en de hoog-technologische bedrijven in Silicon Valley. Silicon Vally aangezien zonder de medewerking van de vele high-tech bedrijven daar een surveillance staat niet mogelijk zou  zijn geweest. Concreet voorbeeld: Google via Google X investeert veel geld in military robotics met het bedrijf Boston Dynamics. Dit bedrijf werkt aan de ontwikkeling van de Spot Military Robot: spot robot.

De huidige Deep State includeert bepaalde Silicon Valley bedrijven en het consolideert de belangen van bankiers, militaire contracten, militaire acties en inlichtingendiensten. De overheidsorganen zoals the Department of Defense, the Department of State, the Department of Homeland Security, the Central Intelligence Agency en the Justice Department smelten meer samen met de Department of the Treasury en belangen van de grootbanken in Wall Street zoals Goldman Sachs en natuurlijk de Federal Reserve. Uit recent uitgelekte documenten van de FBI op Wikileaks wordt een belangrijke kerngroep van de deep state in de Verenigde Staten aangeduid als The 7th Floor group. Deze kerngroep van mensen komen wekelijks op woensdag bij elkaar om belangrijke actuele zaken te bespreken.

wat is de deep stateDus, de belangen van de oorlogsindustrie en de bankiers in Wall Street zijn nauw verweven in de meest belangrijke overheidsorganen. Het erodeert de democratie en implementeert wetgeving die de privacy en rechten van burgers inperkt. Het resulteert in een soort ‘zachte’ totalitaire politiestaat waarbij de democratie op een zijspoor wordt gezet, voor vooral die vragen die indruisen tegen de belangen van de Deep State. De diepe staat parasiteert op de normale overheid en is verantwoordelijke voor de enorme groei van de staatsschuld op rekening van de normale burgers. Inderdaad we hebben te maken met een hybride staat waarbij we een publieke overheid hebben met een Deep State die daar achter opereert en de belangen van de corporaties en banken dient. Het maakt niet meer uit wie de President is. Vele presidenten waaronder Eisenhower en Kennedy hebben expliciet gewaarschuwd voor de complotten van de Deep State.

Mike Lofgren, is lang werkzaam in het Congres geweest schreef na zijn pensioen verschillende boeken over het politieke proces in de V.S.. Hij vertelde o.a. het volgende:

“As long as appropriations bills get passed on time, promotion lists get confirmed, black (i.e., secret) budgets get rubber stamped, special tax subsidies for certain corporations are approved without controversy, as long as too many awkward questions are not asked, the gears of the hybrid state will mesh noiselessly,”

“The senior government officials, ex-generals, and high level intelligence operatives who participate find themselves with multi-million dollar homes in which to spend their retirement years, cushioned by a tidy pile of investments,”

De mainstream media is in handen van een aantal grote bedrijven en werkt als een propaganda eenheid die de agenda’s en belangen van de diepe staat ondersteunt. Inlichtingendiensten zoals de CIA hebben projecten (zoals Operation Mockingbird) om het nieuws te manipuleren. Udo Ulfkotte, voormalig redacteur van de  ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ (een van Duitslands grootste kranten) heeft al openbaar  gemaakt dat er sprake is van corruptie door hemzelf en de rest van de westerse nieuwsmedia. Hij beschrijft de werking van de corruptie en manipulatie van het nieuws door o.a. de CIA in zijn boek: Gekaufte Journalisten (Gekochte Journalisten). De manipulatie werkt behulp van allerlei netwerken en commissies zoals de Atlantik-Brücke, Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Institut für Europäische Politik. Hillary Clinton als een corrupte presidentskandidaat die door de hele Westerse media wordt geprezen past binnen deze context. Hij vindt dat deze uitgebreide corruptie leidt tot het uitlokken van een oorlog met Rusland. Zijn conclusie is dat uiteindelijk de oligarchie van de diepe staat dit gepland heeft. Dus, de Deep State is als term niet alleen voorbehouden voor de Verenigde Staten. Het is ook toepasbaar op de manier waarop de Europese Unie zich heeft ontwikkeld en zich gedraagt tijdens alle Europese Crisissen.

Paul Craig Roberts over de Amerikaanse media en oligarchie:

De Deep State, globalisatie en oorlog

deep state staat in een staatDe buitenlandse politiek en oorlogspolitiek wordt door allerlei netwerken  van de Deep State aangestuurd. Je kunt hier denken aan allerlei lobby groepen, ThinkTanks en adviesraden zoals de CFR. De ideologie is gebaseerd op een Amerikaans Expectionalism met een globalistische, imperialistische agenda op basis van een corporate ideologie voor het dereguleren van de wereld economie, de financiële sectors en het vervagen van grenzen en wetgeving voor het makkelijker kunnen veroveren, opkopen en controleren van de wereld onder het mom van een War on Terror. Een oorlogsideologie die natuurlijk makkelijk bewust een derde wereldoorlog kan uitlokken in het geval de Deep State implodeert door o.a. de ontmanteling van de PetroDollar en de US Dollar als wereldreservemunt. Catherine Austin Fitts heeft, in de video interview met Gregg Hunter hieronder, een verhelderend perspectief te bieden over de manier waarop de Deep State voor zichzelf via black budgets enorme bedragen plundert uit de begroting van de federale staat en hoe dit moet worden gezien in de context van een (langzame) economische ineenstorting, de ontmanteling van de wereldreservemunt en het mogelijk uitbreken van een oorlog.

Is de deep state hetzelfde als een schaduw ‘overheid’ of de dubbele overheid? 

NWO - deep state - secret society Een andere term die gebruikt kan worden is schaduw overheid of regering. Toch, deze term is niet geheel correct aangezien de diepe staat gewoon zichtbaar is in de uitbreiding van de macht van de overheid over haar burgers en het opzetten van allerlei nieuwe overheidsorganen. De schaduw overheid refereert meer naar het proces waarop de meest belangrijke overheidsbeslissingen worden genomen…. in de wandelgangen en de loges van geheime broederschappen en genootschappen. Het is jammer dat historici deze vraag niet echt kunnen onderzoeken. Er zijn waarschijnlijk vele koppelingen te maken met allerlei geheime genootschappen, vriendenclubjes en broederschappen en de diepe staat. In hoeverre worden belangrijke politieke beslissingen genomen in belangrijke knooppunten van een internationaal netwerk van genootschappen en broederschappen? Carroll Quigley is een van de weinige historici die inzicht heeft gehad in de werking van dit netwerk van organisaties en heeft dit beschreven in zijn boek Tragedy and Hope. Hierin figureert ook de CFR. Het is een zwaar boek geschreven voor historici om door heen te worstelen. Een gemakkelijkere versie die ik iedereen kan aanraden is Tragedy & Hope 101, een vereenvoudigd ebook van Jospeh Plummer over de originele boeken van Carroll Quigley.

De deep state kun je in deze vergelijking zien als de buitenkant van de schaduwoverheid. De vraag is of de term ‘overheid’ nog van toepassing is. Het is beter om te spreken van de particuliere belangen van de elite, de oligarchie van de diepe staat. De deep state is het machtig wapen in handen van deze elite om de samenleving te controleren en het vermogen zo veel mogelijk te vergroten voor zichzelf.  De term New World Order kan verder worden geïntroduceerd, maar deze term is eigenlijk een vereenvoudigde voorstelling van zaken over het complexe netwerk van relaties en machtsverhoudingen van de oligarchie binnen de diepe staat. Ten slotte, de term ‘state’ is in feite niet correct, aangezien de macht van de diepe staat uiteindelijk geconcentreerd is in 147 Trans Nationale Corporaties en de betreffende grootaandeelhouders van deze transnationale, globale megabedrijven. ‘State’ refereert in feite alleen naar de overheidsinstellingen die gestuurd worden door de commerciële belangen, het grote geld en puur egoïsme.

Het gegeven dat de Deep State verwijst naar een netwerk van globale controle is geen complottheorie maar een feit gebaseerd op computerwetenschap en het werk van verschillende onderzoekers. Een recent Zwitsers onderzoeksrapport van een groep systeem wetenschappers kun je hier op de Cornell Universty raadplegen: Network of Global Control Control. De volgende grootbanken worden hier genoemd: Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America, Morgan Stanley, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS, Merrill Lynch. Het zijn deze banken die ook verantwoordelijk zijn voor alle financiële en monetaire schandalen zoals het manipuleren van de LIBOR-rente en natuurlijk de goudprijs. Too big to fail, too big to jail. 

De Harvard onderzoeker Michael J. Glennon spreekt in het geval van de Amerikaanse Federale overheid over de aanwezigheid van een dubbele overheid: double government. Een president en het congres kan weinig veranderen aan het buitenlandse beleid dat door deze ‘dubbele overheid’ wordt voorgeschreven.

Binnen de Europese Unie zien we dezelfde ontwikkeling van een diepe staat en dubbele overheid met o.a. de oprichting van het ESM. De Europese Unie heeft alleen maar geleid dat de diepe staat meer controle heeft gekregen over nationale democratieën. Daarom moeten we uit de NAVO stappen en het verdrag van Lissabon van de Europese Unie ongedaan maken. We moeten de EU volledig hervormen of er gewoon volledig uit stappen. We moeten ook het financiële systeem hervormen en kijken naar alternatieven zoals internettechnologieën zoals de Blockchain, fintech diensten en cryptogeld ons aanbieden. We moeten ook weer teruggrijpen naar de oude vertrouwde nutsbedrijven zoals een nutsspaarbank of een 100 % reserve depositobank!

Voor meer informatie:

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min