frankfurt

Deutsche Börse neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance AG

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Deutsche Börse Group heeft dit jaar een aantal belangrijke strategische acquisities gedaan in directe competitie met de Börse Stuttgart Group, de SIX group en de Amerikaanse gigant Fidelity. Deze beursgiganten en vermogensbeheerders werken allemaal hard aan het bouwen van een nieuwe generatie digitale infrastructuur en effectenbeurzen voor onder meer het handelen in digitale activa, effecten en valuta zoals bitcoin.

Eerder dit jaar in Maart kwam er een belangrijke samenwerking tot stand tussen Deutsche Börse Group, Swisscom en Sygnum voor het bouwen van een “trusted digital asset ecosystem”. Tokenization van activa op onder meer globaal gedistribueerde (blockchain) netwerken zal de globale kapitaalmarkten hervormen. Deutsche Börse en Sygnum zijn al aandeelhouders van Daura AG. Dit bedrijf maakt gebruik van TLD-technologie om Zwitserse effecten van het midden-en klein bedrijf uit te geven, te registeren en te verhandelen.

Vandaag heeft de Deutsche Börse heeft de acquisitie afgerond van een meerderheidsbelang in het Zwitserse Crypto Finance AG. Dit is een toonaangevend FINMA-gereguleerde crypto custody en beleggingsplatform. Met deze acquisitie wordt het fundament gelegd voor het verder opbouwen van een onafhankelijk, transparant, en schaalbaar ecosysteem voor digitale activa.

Deutsche Börse kan nu haar institutionele klanten en partners direct toegang gaan bieden tot alle mogelijke diensten op het gebied van een gereguleerde uitgave, opslag en handelsactiviteiten voor digitale activa.

Duitsland maakt zich klaar voor de nieuwe digitale transformatie van het financiële systeem op basis van de nieuwe technologische innovaties die de uitvinding van bitcoin mogelijk heeft gemaakt. De benodigde financiële infrastructuur wordt opgetuigd waardoor zowel instituties als particulieren op een gereguleerde manier bitcoin kunnen kopen en digitale activa kunnen uitgeven en verhandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Sparkasse gaat bitcoin aanbieden

Swissquote stapt in crypto

ICCU kredietvereniging Amerika biedt bitcoin aan

Bitcoin adoptie in Duitsland

.

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min