frankfurt

Deutsche Börse neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance AG

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Deutsche Börse Group heeft dit jaar een aantal belangrijke strategische acquisities gedaan in directe competitie met de Börse Stuttgart Group, de SIX group en de Amerikaanse gigant Fidelity. Deze beursgiganten en vermogensbeheerders werken allemaal hard aan het bouwen van een nieuwe generatie digitale infrastructuur en effectenbeurzen voor onder meer het handelen in digitale activa, effecten en valuta zoals bitcoin.

Eerder dit jaar in Maart kwam er een belangrijke samenwerking tot stand tussen Deutsche Börse Group, Swisscom en Sygnum voor het bouwen van een “trusted digital asset ecosystem”. Tokenization van activa op onder meer globaal gedistribueerde (blockchain) netwerken zal de globale kapitaalmarkten hervormen. Deutsche Börse en Sygnum zijn al aandeelhouders van Daura AG. Dit bedrijf maakt gebruik van TLD-technologie om Zwitserse effecten van het midden-en klein bedrijf uit te geven, te registeren en te verhandelen.

Vandaag heeft de Deutsche Börse heeft de acquisitie afgerond van een meerderheidsbelang in het Zwitserse Crypto Finance AG. Dit is een toonaangevend FINMA-gereguleerde crypto custody en beleggingsplatform. Met deze acquisitie wordt het fundament gelegd voor het verder opbouwen van een onafhankelijk, transparant, en schaalbaar ecosysteem voor digitale activa.

Deutsche Börse kan nu haar institutionele klanten en partners direct toegang gaan bieden tot alle mogelijke diensten op het gebied van een gereguleerde uitgave, opslag en handelsactiviteiten voor digitale activa.

Duitsland maakt zich klaar voor de nieuwe digitale transformatie van het financiële systeem op basis van de nieuwe technologische innovaties die de uitvinding van bitcoin mogelijk heeft gemaakt. De benodigde financiële infrastructuur wordt opgetuigd waardoor zowel instituties als particulieren op een gereguleerde manier bitcoin kunnen kopen en digitale activa kunnen uitgeven en verhandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Sparkasse gaat bitcoin aanbieden

Swissquote stapt in crypto

ICCU kredietvereniging Amerika biedt bitcoin aan

Bitcoin adoptie in Duitsland

.

Lees verder

De markten kleuren rood in angst voor de Federal Reserve

Het moge deze dagen weer duidelijk zijn wie de macht heeft over het huidige fragiele financiële piramidesysteem: de Federal Reserve. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, kondigde vorig jaar aan dat de rente in 2022 zal worden verhoogd en het aankoopprogramma zal worden verminderd. Sindsdien zijn de markten nerveus geworden. In combinatie met […]

Jan 21, 2022
3 min

Google Pay flirt met Bitcoin

Betaaldiensten buitelen over elkaar heen tegenwoordig. Niemand wil de boot missen. Ik kan. Jij kunt. Wim Kan. Apple Pay. Google Pay. Wie doet nog meer mee? En makkelijk is het niet. Online bankgigant N26 is net van een koude internationale kermis huis gekomen en met hangende pootjes alsnog in crypto ingestapt. Tal van nieuwe fintech […]

Jan 20, 2022
4 min

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min