frankfurt

Deutsche Börse neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance AG

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Deutsche Börse Group heeft dit jaar een aantal belangrijke strategische acquisities gedaan in directe competitie met de Börse Stuttgart Group, de SIX group en de Amerikaanse gigant Fidelity. Deze beursgiganten en vermogensbeheerders werken allemaal hard aan het bouwen van een nieuwe generatie digitale infrastructuur en effectenbeurzen voor onder meer het handelen in digitale activa, effecten en valuta zoals bitcoin.

Eerder dit jaar in Maart kwam er een belangrijke samenwerking tot stand tussen Deutsche Börse Group, Swisscom en Sygnum voor het bouwen van een “trusted digital asset ecosystem”. Tokenization van activa op onder meer globaal gedistribueerde (blockchain) netwerken zal de globale kapitaalmarkten hervormen. Deutsche Börse en Sygnum zijn al aandeelhouders van Daura AG. Dit bedrijf maakt gebruik van TLD-technologie om Zwitserse effecten van het midden-en klein bedrijf uit te geven, te registeren en te verhandelen.

Vandaag heeft de Deutsche Börse heeft de acquisitie afgerond van een meerderheidsbelang in het Zwitserse Crypto Finance AG. Dit is een toonaangevend FINMA-gereguleerde crypto custody en beleggingsplatform. Met deze acquisitie wordt het fundament gelegd voor het verder opbouwen van een onafhankelijk, transparant, en schaalbaar ecosysteem voor digitale activa.

Deutsche Börse kan nu haar institutionele klanten en partners direct toegang gaan bieden tot alle mogelijke diensten op het gebied van een gereguleerde uitgave, opslag en handelsactiviteiten voor digitale activa.

Duitsland maakt zich klaar voor de nieuwe digitale transformatie van het financiële systeem op basis van de nieuwe technologische innovaties die de uitvinding van bitcoin mogelijk heeft gemaakt. De benodigde financiële infrastructuur wordt opgetuigd waardoor zowel instituties als particulieren op een gereguleerde manier bitcoin kunnen kopen en digitale activa kunnen uitgeven en verhandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Sparkasse gaat bitcoin aanbieden

Swissquote stapt in crypto

ICCU kredietvereniging Amerika biedt bitcoin aan

Bitcoin adoptie in Duitsland

.

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min