frankfurt

Deutsche Börse neemt meerderheidsbelang in Crypto Finance AG

Dec 16, 2021
Aanbieding: 

Deutsche Börse Group heeft dit jaar een aantal belangrijke strategische acquisities gedaan in directe competitie met de Börse Stuttgart Group, de SIX group en de Amerikaanse gigant Fidelity. Deze beursgiganten en vermogensbeheerders werken allemaal hard aan het bouwen van een nieuwe generatie digitale infrastructuur en effectenbeurzen voor onder meer het handelen in digitale activa, effecten en valuta zoals bitcoin.

Eerder dit jaar in Maart kwam er een belangrijke samenwerking tot stand tussen Deutsche Börse Group, Swisscom en Sygnum voor het bouwen van een “trusted digital asset ecosystem”. Tokenization van activa op onder meer globaal gedistribueerde (blockchain) netwerken zal de globale kapitaalmarkten hervormen. Deutsche Börse en Sygnum zijn al aandeelhouders van Daura AG. Dit bedrijf maakt gebruik van TLD-technologie om Zwitserse effecten van het midden-en klein bedrijf uit te geven, te registeren en te verhandelen.

Vandaag heeft de Deutsche Börse heeft de acquisitie afgerond van een meerderheidsbelang in het Zwitserse Crypto Finance AG. Dit is een toonaangevend FINMA-gereguleerde crypto custody en beleggingsplatform. Met deze acquisitie wordt het fundament gelegd voor het verder opbouwen van een onafhankelijk, transparant, en schaalbaar ecosysteem voor digitale activa.

Deutsche Börse kan nu haar institutionele klanten en partners direct toegang gaan bieden tot alle mogelijke diensten op het gebied van een gereguleerde uitgave, opslag en handelsactiviteiten voor digitale activa.

Duitsland maakt zich klaar voor de nieuwe digitale transformatie van het financiële systeem op basis van de nieuwe technologische innovaties die de uitvinding van bitcoin mogelijk heeft gemaakt. De benodigde financiële infrastructuur wordt opgetuigd waardoor zowel instituties als particulieren op een gereguleerde manier bitcoin kunnen kopen en digitale activa kunnen uitgeven en verhandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Sparkasse gaat bitcoin aanbieden

Swissquote stapt in crypto

ICCU kredietvereniging Amerika biedt bitcoin aan

Bitcoin adoptie in Duitsland

.

Lees verder

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min

SoftWar boek over oorlogsvoering in het digitale informatietijdperk

Jason Lowery is een Amerikaanse majoor uit de Amerikaanse Space Force en een MIT-medewerker die een spraakmakend nieuw boek heeft uitgebracht met de titel ‘Soft War’: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin. Hij heeft zijn boek en thesis ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de […]

Mar 15, 2023
1,5 min