DIAMANT KOPEN

Dec 7, 2016
Aanbieding: 

Wil je een diamant kopen? Wil je een miskoop vermijden?

diamanten kopenWaar moet je aan denken bij het kopen van een diamant? Dit zijn belangrijke vragen vooral om een aantal fouten te vermijden bij het kopen van een diamant. Om deze fouten te vermijden moet je beginnen met de volgende denkwijze. Het kopen van een diamant is een belegging. Als het gaat om een echte kwaliteitsdiamand met een diamantcertificaat gaat het om veel geld. Daarom is het verstandig om het als een rationele belegging te zien dan als een emotionele, spontante gebeurtenis. Voor meer info: Waarom en hoe beleg ik in diamanten?

Een van de belangrijkste fouten die we maken als mens is dat we alles op basis van emoties doen, vooral als het gaat om het kopen van een diamant voor een verlovingsring of andere speciale gebeurtenis. Het is jammer wanneer je te snel een diamant koopt die mooi blinkt, maar feitelijk een miskoop is. Dit gebeurt veel te vaak. Een diamant is namelijk een zeer interessante alternatieve beleggingsvorm die kan uitblinken in een belegginssportefeuille. Een diamant kopen is dan niet alleen prachtige gebeurtenis vol emotie, maar ook een slimme zet.

Maar, hoe koop ik dan een kwaliteitsdiamant voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding?

De eerste stap hebben we al gezet. We beschouwen het kopen van een diamant als een belegging en stellen een rationele vraag. Het kopen van een diamant met de juiste kwaliteit voor de beste prijs is de sleutel voor een gelukte aankoop. Kijk, vanuit een beleggingsperspectief vooral voor de doorsnee particulier is de vraag naar de juiste kwaliteit het meest relevant. Het gaat niet om de beste kwaliteit! Wanneer echt voor alleen de beste kwaliteit wilt gaan moet je meteen beleggen in grotere diamanten en deze zijn meteen vele male duurder, terwijl vanuit een beleggingsoptiek het kopen van een klienere diamant met een relatief klein gewicht en de juiste kwaliteit veel verstandiger is.

kwaliteitsdiamanten kopenVraag naar de zogenaamde magic sizes zoals de 0.52ct, 0.77ct, 1.02ct en 1.27ct formaten. Dit is een belangrijk punt om te herhalen aangezien de grote van een diamant niks zegt over de feitelijke kwalitiet. Een grotere diamant kan proportioneel veel duurder zijn dan een magic size daimant terwijl de kwaliteit dezelfde of misschien wel slechter is! De grote van een daimant zegt niks over de kwaliteit nog over de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. De grote en gewicht wordt uitgedrukt in het aantal karaat. Het aantal karaat is een belangrijke opwaartse prijsfactor. Vanuit een beleggingsperspectief wil je geen exta gewicht kopen waardoor je met een veel hogere prijscategorie te maken krijgt en veel meer moet betalen voor dezelfde diamant. Als een richtsnoer is het voor de doorsnee particulier verstandig om te diamanten te kopen in de eerder genoemde magische formaten.

Vraag vervolgens naar de juiste eigenschappen van de diamant, de properties. Als de diamant niet over de juiste properties beschikt dan zal deze niet optimaal schitteren en een doffe indruk maken. Let op dat er geen zwartachtige ‘vlek’ in het midden zit, de zogenaamde ”fish eye”.  Wanneer je een diamant koopt als een belegging ga je minimaal voor de Very Good properties.
diamant kopenJe begrijpt het wel, een diamant kopen moet je doen met een vertrouwde partij op basis van objectieve feiten. Gelukkig kun je deze krijgen. Een kwaliteitsdiamant beschikt over een certificaat. Als belegger koop je alleen een diamant met een certificaat van de meest vertrouwde gemologische laboratoria. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om de diamant waar dan ook in de wereld weer te verkopen voor hopelijk en hogere prijs! Er zijn twee certificaten die internationaal het meeste aanzien genieten. Dit is het certificaat van De Hoge Raad voor Diamant (HRD) te Antwerpen en het certificaat van het Gemological Institute of America (GIA) te Carlsba. Je zult deze certificaten verkrijgen wanneer je deze diamanten koopt van de juiste bron.
Een bron die we kunnen aanbevelen voor het gemakkelijk en goedkoop kunnen kopen van kwaliteitsdiamanten met één van deze certificaten is DiamondPrivilege. Voor meer informatie:
online diamanten kopen met certificaten
Voor meer informatie:

 

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min