ewt

Documentaire in de maak over bitcoin en duurzame energie

May 16, 2021
Aanbieding: 

De Tweets van Elon Musk over het stoppen van bitcoin betalingen voor Tesla en de impact van bitcoin mining op het klimaat heeft veel losgemaakt. Het heeft vooral veel onnodige FUD-veroorzaakt, waardoor er een flinke koersduikeling op de cryptovalutamarkten optrad. Er verschijnen allerlei slecht geïnformeerde artikels over de impact van bitcoin op het milieu. De vaste lezers van bestebank.org zijn al op de hoogte over het feit dat juist Bitcoin een positief effect heeft op de ontwikkeling van schone energie en gebruik van duurzame energiebronnen. Lees bijvoorbeeld: Bitcoin is duurzaam!

Galaxy Digital heeft een mooi rapport uitgebracht over het energieverbruik van Bitcoin. Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik voor het delven van bitcoin en beveiligen van het bitcoin netwerk is ongeveer 114 TWh per jaar. Dit is 12.1 keer kleiner dan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van alle stand-by apparaten in de VS. Deze verbruiken passief zo´n 1375 THw. Verder gaat er jaarlijks 2200 TWh van alle opgewekte elektriciteit op aarde 26730 TWh gewoonweg verloren. Dit is meer dan 19 keer zo veel dat bitcoin nu voor haar bestaan als monetair mycelium nodig heeft.

Als haar rol in de wereld als globaal solide geld en decentraal monetair netwerk zou het elektriciteitsverbruik van bitcoin het beste vergeleken worden met die van het bankwezen en goud. Hieronder kun je zien dat bitcoin nog veel minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld het bankwezen die jaarlijks 263 TWh nodig heeft.

bitcoin

Verder stelde Saifedean Ammous de vraag hoeveel energie de instandhouding van het huidige fiat-eurodollarsysteem (petrodollar) niet verspilt met de onvermijdelijke inflatie, vermogensvernietiging en aanverwante imperialistische oorlogsvoering.

Verder is veel elektriciteitsverbruik op zichzelf genomen geen probleem. Het gaat uiteindelijk hoe deze wordt opgewekt en hoe de globale energiesector nieuwe duurzame energie aanboort. Binnen de energiesector en haar belangen is het juist in het belang van de bitcoin mining sector om overtollige en schone energie om te zetten in elektriciteit. Bitcoin miners zijn hier juist innovators en werken al hard aan een transitie naar duurzame energie. 75 % van alle energieverbruik van de bitcoin mining sector is gebaseerd op duurzame en schone energie van vooral goedkopere waterkrachtcentrales met enorme overcapaciteit. Het is een van de redenen waarom het Noorse Aker SA in bitcoin investeert en een apart bitcoinbedrijf Seetee SA heeft opgezet en het Noorse Equinor met bitcoin mining experimenteert.

Om dit verhaal nu eens te visualiseren is er een initiatief op gang gekomen binnen de bitcoin gemeenschap om een professionele documentaire over dit onderwerp te maken. Dit spreekt veel meer tot de verbeelding dan droge onderzoeksrapporten. De filmmaker Jamie King, bekend van van de documentaireserie STEAL THIS FILM, heeft de eer op zich genomen.

Het maken van deze documentaire zal geld kosten. Het doel is om via een fundraiser 50 miljoen sats op te halen. Hier op deze Tallycoin pagina kun je met een kleine donatie bijdrage aan de verwezenlijking van deze documentaire.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Bitcoin vulcano mining en financiële soevereiniteit

Op Twitter is Bitcoin vulcano mining een nieuwe trend geworden nadat de president van El Salvador, Nayib Bukele, bekend maakte dat hij de geothermische energie van vulkanen gaat inzetten om bitcoins te delven. Hij instrueerde de directeur van het staatsbedrijf voor geothermische elektriciteit om een ​​plan uit te voeren voor het bouwen van een bitcoin […]

Jun 11, 2021
3 min

Bitcoin als wettigbetaalmiddel erkend in El Salvador, wat zijn de implicaties?

El Salvador schrijf geschiedenis. Het bitcoin wetsvoorstel dat door de jonge president Bukele is ingediend bij het congres, is met een grote meerderheid aangenomen. 62 van de 84 congresleden zien heil in bitcoin (BTC) en willen het als een wettig betaalmiddel invoeren. Het bitcoin protocol en het lightning netwerk bieden een open-source technologie die El […]

Jun 9, 2021
2,5 min

Twitters Jack Dorsey geeft Elon Musk veeg uit de pan

De Bitcoin 2021 conferentie in Miami schrijft geschiedenis met bevlogen presentaties met verrassende aankondigingen. Een streaker kwam ook al langs en Jack Dorsey van Twitter werd in zijn podiumgesprek vanuit de zaal onderbroken vanwege censuurkwesties. Hij reageert daar vriendelijk en kalm op en heeft ook nog een schalkse toevoeging aan Elon Musk over Bitcoin en […]

Jun 7, 2021
2,5 min