gresham's law Bitcoin

ECONOMISCHE CRISIS

Jun 23, 2020
Aanbieding: 

De economisch crisis en het verval van het Westen

De economische crisis en het verval van het Westen door een verrot banksysteem en torenhoge schulden is gaande. De Verenigde Staten heeft sinds 1971 een beroerd monetair beleid gevoerd en heeft de grote investeringsbanken volledig de vrije hand gegeven om snelle winsten te boeken met fraudulente financiële instrumenten.

economische crisisDe officiële staatschuld van de Verenigde Staten is nu meer dan 16+ triljoen US Dollars. Vele economen en analysten zoals Peter Schiff , Mike Maloney en James Turk waarschuwden de Verenigde Staten voor de crisis in 2008. Helaas, sinds deze acute economische crisis heeft niemand wat geleerd van het verleden en de Wall-Street heren die de crisis medeveroorzaakten (zoals o.a. Ook Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve) zitten nog steeds op hun plaats. De enigste politiek die nu voorkomt dat het Westen in een ergere economische crisis en chaos vervalt, is de geldprinter van Draghi en Bernanke. De Nederlandse staatsschuld is sinds 2008 met 180 miljard opgelopen. Zie hier een videodemonstratie van Mike Maloney over deze problematiek:

De Nederlandse huizenzeepbel is ingestort. Meer Nederlanders zijn gebonden aan een restschuld, de lasten nemen toe en de koopkracht gaat achteruit. De economische crisis is nog steeds gaande, van een economisch herstel is nog geen sprake. De vooruitzichten zijn weinig hoopgevend. De Euro lijkt langzaam elke land in een economisch dwangbuis te leggen.

De economische crisis in Cyprus hebben vele mensen met vermogen nerveus gemaakt. Wat is op dit moment slim vermogensbeheer? Wat is de beste bank om mijn spaartegoeden te parkeren? Waar kan ik mijn zuur verdiende geld nog in beleggen? De hoogste spaarrente lijkt niet zo hoog. Banksparen zit verbonden aan risico’s en regeltjes. De aandelen markt en de obligatiemarkt is ook verbonden met grote risico’s. In hoeverre zijn obligaties nog wel veilig met zoveel landen die economisch in elkaar storten?

economische crisis 2008In dit economisch klimaat van economische crisis en onzekerheid, lijkt zilver en goud de beste bescherming te bieden tegen de geldontwaarding en een mogelijke versterkende inflatiedruk door het blijven printen van geld en het opkopen van staatschulden door de centrale banken. De vooruitzichten en economische overwegingen lijken het voordeel van de twijfel te geven aan goud en zilver, ondanks het feit dat de zilverprijs en ook de goudprijs gemanipuleerd is. De prijzen worden kunstmatig laag gehouden. Niettemin, zilver kopen en ook goud kopen met het spaargeld dat iemand heeft, lijkt een verstandigere keuze dan deze te verliezen in de casino van Wall-Street. Alle waardepapieren genomineerd in fait geld, zal uiteindelijk terugvallen naar de absolute intrinsieke waarde van fiat geld, niks dan een valse belofte voor welvaart. Het verval van het Westen zal de herrijzenis van het Oosten bezegelen.

bescherming economische crisisChina investeert haar overtollige US Dollars in Afrika om de toegang tot waardevolle goederen en grondstoffen te verzekeren. China koopt veel landbouwgrond in Nieuw Zeeland. China exporteert als de grootste goud exporteur geen goud meer. In plaats daarvan importeert China heel, veel goud. De geruchten zijn er dat China een plan B heeft waarbij de Chinese Yuan wordt gekoppeld aan goud om een volledige instorting van haar munteenheid te voorkomen en de handelsbetrekkingen in stand kan houden met vooral landen als Rusland en de BRIC landen. Misschien is het een goed idee om goud te kopen? De Duitse Bundesbank heeft gevraagd voor levering van haar goud die nu ligt opgeslagen in de Verenigde Staten. Goud kopen en/of zilver kopen lijkt een goede strategie te zijn voor de bescherming van ons vermogen in deze tijd van economische crisis en het verval van de Westerse hegemonie. Voor meer informatie: waarom zou ik investeren in goud?

bitcoin investment planEen ander alternatief is om te kijken naar Bitcoin. Bitcoin werkt als een digitaal, virtueel equivalent van goud. Het is in feite als digital gold veel schaarser dan goud en voert automatisch een deflatoir monetair  beleid uit. Voor meer informatie: waarom zou ik investeren in Bitcoin?

Wat zijn de oorzaken van de economische crisis van 2008?

In deze Youtube van de GoldMoney Foundation verklaart door Professor Heurta de Soto de oorzaken van de economische crisis in 2008:

Deze Caspian Report video geeft een andere goede invalshoek op de economische crisis in het licht van de Irak-oorlog en de noodzaak van goedkoop geld. Deze analyse geeft een goede inblik in alle factoren die de economische crisis hebben veroorzaakt. Dit artikel What caused the financial crisis of 2008 geeft ook een goede overblik van alle factoreren die op dit moment de economische crisis nog steeds laten doorsudderen.

Is de economische crisis over?

Nee, de economische crisis is nog steeds gaande en verhalen over een herstel zijn sprookjes die constant worden bijgesteld door de media. De Europese crisis woekert nog steeds voort. Alle spelers die de crisis hebben veroorzaakt, spelen nog steeds mee als de redders in nood, zoals Ben Bernanke en ook het bankiersgenootschap van Goldman Sachs. Mooie vooruitzichten worden altijd teruggetrokken, belastingvoordelen ingetrokken. Maar goed, zolang de beurzen winsten boeken met derivaten zoals optiesCFD’s en binaire opties en de geldpersen van de centrale banken blijven draaien lijkt alles gewoon als normaal doorgaan.

Volgens vele experts en investeerders zoals Peter Schiff, Mike Maloney, Dough Casey, James Turk, Jim Rogers, Marc Faber en vele, vele anderen, komt er nog een enorme economische crisis aan. We modderen nu gewoon door en de volgende economische crisis staat op ons te wachten. Een goede documentaire Overdose over dit vooruitzicht kunt u hieronder zien:

P.S. De economische crisis heeft trouwens het innovatieve vermogen van vele mensen getest en geduwd in de groeiende peer-to-peer economie en de mogelijkheden die er zijn om zelfstandig online geld te verdienen. Online geld verdienen is tegenwoordig voor velen een uitweg uit een eigen financiële crisis.

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min