bitcoin beurs

Elon Musk jaagt met 7 letters Bitcoin 20% omhoog!

Feb 8, 2021
Aanbieding: 

Elon Musk stuurt niet allen raketten naar de maan maar ook Bitcoin. Hij wijzigde vanochtend zijn Twitter profiel naar enkel de acht tekens #bitcoin plus een bitcoin emoticon, plaatste een Tweet met “Terugkijkend was het onvermijdelijk” en hoppa van een koers van rond 26.500 euro om 8.30 uur vloog het omhoog naar ruim 31.000 euro een uur later.

Eerder deze maand al verraste Musk vriend en vijand door te stellen dat hij nooit zou weigeren in bitcoin betaald te worden. In december gaf hij op Twitter aan wellicht Bitcoin op de balans van Tesla te gaan zetten. Daarmee zou hij dan het voorbeeld van Microstrategy volgen dat sinds 2020 een miljardenvermogen aan Bitcoin bezit. Dit gerucht is bevestigd geworden op 8 februari. Volgens de gegevens van de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, heeft Tesla afgelopen tijd voor 1.5 miljard dollar aan bitcoins gekocht.

wall street bets

Verder is het zo dat Elon Musk inhaakt op de rel rondom GameStop GME. Hedgefondsen probeerden eerder dit bedrijf kapot te traden met short posities, maar vanuit de Reddit community WallStreetBets begonnen hele hordes via de populaire handelsapp Robinhood aandelen GME te kopen. De hedgefonsen verloren miljarden, begonnen te piepen en prompt legden de beurzen inclusief Robinhood de handel stil.

Meteen begon WallStreetBets toen Dogecoin te kopen, misschien niet toevallig de altcoin die Elon Musk als zijn favoriet had aangewezen. De koers van Dogecoin vervijfvoudigde. Lees meer over het Gamestop schandaal hier. Dit schilderij werd van Elon Musk gemaakt als de Doge (staatshoofd) van de crypto memes.

Niettemin, een nep doge…. zijn Dogecoin tweets lijken achter af gezien een bliksemafleidingsmanouvre te zijn geweest van het feit dat zijn bedrijf bitcoin van de markt afhaalde.

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min