bitcoin beurs

Elon Musk jaagt met 7 letters Bitcoin 20% omhoog!

Feb 8, 2021
Aanbieding: 

Elon Musk stuurt niet allen raketten naar de maan maar ook Bitcoin. Hij wijzigde vanochtend zijn Twitter profiel naar enkel de acht tekens #bitcoin plus een bitcoin emoticon, plaatste een Tweet met “Terugkijkend was het onvermijdelijk” en hoppa van een koers van rond 26.500 euro om 8.30 uur vloog het omhoog naar ruim 31.000 euro een uur later.

Eerder deze maand al verraste Musk vriend en vijand door te stellen dat hij nooit zou weigeren in bitcoin betaald te worden. In december gaf hij op Twitter aan wellicht Bitcoin op de balans van Tesla te gaan zetten. Daarmee zou hij dan het voorbeeld van Microstrategy volgen dat sinds 2020 een miljardenvermogen aan Bitcoin bezit. Dit gerucht is bevestigd geworden op 8 februari. Volgens de gegevens van de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, heeft Tesla afgelopen tijd voor 1.5 miljard dollar aan bitcoins gekocht.

wall street bets

Verder is het zo dat Elon Musk inhaakt op de rel rondom GameStop GME. Hedgefondsen probeerden eerder dit bedrijf kapot te traden met short posities, maar vanuit de Reddit community WallStreetBets begonnen hele hordes via de populaire handelsapp Robinhood aandelen GME te kopen. De hedgefonsen verloren miljarden, begonnen te piepen en prompt legden de beurzen inclusief Robinhood de handel stil.

Meteen begon WallStreetBets toen Dogecoin te kopen, misschien niet toevallig de altcoin die Elon Musk als zijn favoriet had aangewezen. De koers van Dogecoin vervijfvoudigde. Lees meer over het Gamestop schandaal hier. Dit schilderij werd van Elon Musk gemaakt als de Doge (staatshoofd) van de crypto memes.

Niettemin, een nep doge…. zijn Dogecoin tweets lijken achter af gezien een bliksemafleidingsmanouvre te zijn geweest van het feit dat zijn bedrijf bitcoin van de markt afhaalde.

Lees verder

Bitcoin vulcano mining en financiële soevereiniteit

Op Twitter is Bitcoin vulcano mining een nieuwe trend geworden nadat de president van El Salvador, Nayib Bukele, bekend maakte dat hij de geothermische energie van vulkanen gaat inzetten om bitcoins te delven. Hij instrueerde de directeur van het staatsbedrijf voor geothermische elektriciteit om een ​​plan uit te voeren voor het bouwen van een bitcoin […]

Jun 11, 2021
3 min

Bitcoin als wettigbetaalmiddel erkend in El Salvador, wat zijn de implicaties?

El Salvador schrijf geschiedenis. Het bitcoin wetsvoorstel dat door de jonge president Bukele is ingediend bij het congres, is met een grote meerderheid aangenomen. 62 van de 84 congresleden zien heil in bitcoin (BTC) en willen het als een wettig betaalmiddel invoeren. Het bitcoin protocol en het lightning netwerk bieden een open-source technologie die El […]

Jun 9, 2021
2,5 min

Twitters Jack Dorsey geeft Elon Musk veeg uit de pan

De Bitcoin 2021 conferentie in Miami schrijft geschiedenis met bevlogen presentaties met verrassende aankondigingen. Een streaker kwam ook al langs en Jack Dorsey van Twitter werd in zijn podiumgesprek vanuit de zaal onderbroken vanwege censuurkwesties. Hij reageert daar vriendelijk en kalm op en heeft ook nog een schalkse toevoeging aan Elon Musk over Bitcoin en […]

Jun 7, 2021
2,5 min