bitcoin beurs

Elon Musk jaagt met 7 letters Bitcoin 20% omhoog!

8 feb. 2021
Aanbieding: 

Elon Musk stuurt niet allen raketten naar de maan maar ook Bitcoin. Hij wijzigde vanochtend zijn Twitter profiel naar enkel de acht tekens #bitcoin plus een bitcoin emoticon, plaatste een Tweet met “Terugkijkend was het onvermijdelijk” en hoppa van een koers van rond 26.500 euro om 8.30 uur vloog het omhoog naar ruim 31.000 euro een uur later.

Eerder deze maand al verraste Musk vriend en vijand door te stellen dat hij nooit zou weigeren in bitcoin betaald te worden. In december gaf hij op Twitter aan wellicht Bitcoin op de balans van Tesla te gaan zetten. Daarmee zou hij dan het voorbeeld van Microstrategy volgen dat sinds 2020 een miljardenvermogen aan Bitcoin bezit. Dit gerucht is bevestigd geworden op 8 februari. Volgens de gegevens van de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, heeft Tesla afgelopen tijd voor 1.5 miljard dollar aan bitcoins gekocht.

wall street bets

Verder is het zo dat Elon Musk inhaakt op de rel rondom GameStop GME. Hedgefondsen probeerden eerder dit bedrijf kapot te traden met short posities, maar vanuit de Reddit community WallStreetBets begonnen hele hordes via de populaire handelsapp Robinhood aandelen GME te kopen. De hedgefonsen verloren miljarden, begonnen te piepen en prompt legden de beurzen inclusief Robinhood de handel stil.

Meteen begon WallStreetBets toen Dogecoin te kopen, misschien niet toevallig de altcoin die Elon Musk als zijn favoriet had aangewezen. De koers van Dogecoin vervijfvoudigde. Lees meer over het Gamestop schandaal hier. Dit schilderij werd van Elon Musk gemaakt als de Doge (staatshoofd) van de crypto memes.

Niettemin, een nep doge…. zijn Dogecoin tweets lijken achter af gezien een bliksemafleidingsmanouvre te zijn geweest van het feit dat zijn bedrijf bitcoin van de markt afhaalde.

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min