bitcoin beurs

Elon Musk jaagt met 7 letters Bitcoin 20% omhoog!

Feb 8, 2021
Aanbieding: 

Elon Musk stuurt niet allen raketten naar de maan maar ook Bitcoin. Hij wijzigde vanochtend zijn Twitter profiel naar enkel de acht tekens #bitcoin plus een bitcoin emoticon, plaatste een Tweet met “Terugkijkend was het onvermijdelijk” en hoppa van een koers van rond 26.500 euro om 8.30 uur vloog het omhoog naar ruim 31.000 euro een uur later.

Eerder deze maand al verraste Musk vriend en vijand door te stellen dat hij nooit zou weigeren in bitcoin betaald te worden. In december gaf hij op Twitter aan wellicht Bitcoin op de balans van Tesla te gaan zetten. Daarmee zou hij dan het voorbeeld van Microstrategy volgen dat sinds 2020 een miljardenvermogen aan Bitcoin bezit. Dit gerucht is bevestigd geworden op 8 februari. Volgens de gegevens van de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, heeft Tesla afgelopen tijd voor 1.5 miljard dollar aan bitcoins gekocht.

wall street bets

Verder is het zo dat Elon Musk inhaakt op de rel rondom GameStop GME. Hedgefondsen probeerden eerder dit bedrijf kapot te traden met short posities, maar vanuit de Reddit community WallStreetBets begonnen hele hordes via de populaire handelsapp Robinhood aandelen GME te kopen. De hedgefonsen verloren miljarden, begonnen te piepen en prompt legden de beurzen inclusief Robinhood de handel stil.

Meteen begon WallStreetBets toen Dogecoin te kopen, misschien niet toevallig de altcoin die Elon Musk als zijn favoriet had aangewezen. De koers van Dogecoin vervijfvoudigde. Lees meer over het Gamestop schandaal hier. Dit schilderij werd van Elon Musk gemaakt als de Doge (staatshoofd) van de crypto memes.

Niettemin, een nep doge…. zijn Dogecoin tweets lijken achter af gezien een bliksemafleidingsmanouvre te zijn geweest van het feit dat zijn bedrijf bitcoin van de markt afhaalde.

Lees verder

Banking on Bitcoin

Er worden steeds meer uitgebreide onderzoeksrapporten gepubliceerd over de waarde propositie van bitcoin. Eerder bespraken we het Understanding Bitcoin rapport van Fidelity Investments. Nu willen we onze lezers wijzen op een ander goed rapport van het investeringsbedrijf Arcane Research met kantoren in Oslo, Londen en Stockholm. Het rapport is opgesteld geworden door een onderzoeksafdeling van […]

Mar 2, 2021
2 min

Understanding Bitcoin

Jurrien Timmer, een zeer gerespecteerde macro-econoom bij de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity, heeft zijn opvatting over bitcoin aangepast. Zijn nieuwe bevindingen over bitcoin heeft hij mooi uiteengezet in een paper genaamd Understanding Bitcoin. Jurrien heeft onder meer het Stock to Flow model van PlanB onder de loep genomen en Metcalfe’s wet toegepast op de ontwikkeling van […]

Mar 1, 2021
2 min

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min