Enquête: 63% van Amerikaanse nocoiners nieuwsgierig naar crypto!

Apr 22, 2021
Aanbieding: 

Gemini, een wereldwijd uitbreidende crypto-beurs en crypto-educator uit New York, heeft een enquête gehouden onder 3000 Amerikaanse volwassenen en vastgesteld dat maar liefst 63% van de nocoiners onder hen ‘crypto curious’ zijn! Vrouwen maken meer dan de helft van deze nieuwsgierige groep uit.

Gemini enquête

Uit het onderzoek komt naar voren dat de gemiddelde investeerder die al digitale activa bezit een 38-jarige man is met een jaarinkomen van ongeveer $111.000. Spoedig echter krijgt dit archetype vrouwelijk gezelschap: 53% van de ondervraagden die nieuwsgierig zijn is vrouw en 25% een “oudere vrouw die met pensioen gaat”. Op dit moment is maar 25% van de Amerikaanse bezitters van Bitcoin of altcoins vrouw. In het VK is dit al 41,6% bleek uit het rapport “State of UK Crypto” dat Gemini in maart publiceerde.

“Dit nieuwe onderzoek wijst op een welkome diversificatie van de groep cryptobeleggers. Hoe breder de adoptie hoe positiever de markt op lange termijn gaat evolueren”, aldus Noah Perlman, COO van Gemini.

Crypto-bezitters gaan verdubbelen
Wat betreft al actieve crypto-bezitters waren de cijfers ongeveer hetzelfde voor zowel de VS als het VK: ongeveer 14% van de respondenten gaf aan cryptomunten te bezitten. Bijna hetzelfde aantal ondervraagden – 13% – zei van plan te zijn om in de komende 12 maanden bitcoin te kopen of altcoins. Wat dat betreft kan het totale aantal cryptobzitters snel verdubbelen.

Deze nieuwe golf van crypto-investeerders is gemiddeld 44 en verdient $107.000 per jaar. Iets jonger en iets minder salaris dus dan de bestaande groep.

Gemini enquête

Qua etniciteit is crypto het populairst onder blanken: 71%. Hispanics zijn tweede met 13% van de cryptobezitters. Aziaten zijn de derde groep met 10% op de voet gevolgd door African Americans met 9%.

Bekendheid van cryptomunten – Gemini enquête

Bijna alle ondervraagden kennen Bitcoin. Bij de altcoins ligt die bekendheid een stuk lager. 60% van de crypto-nieuwsgierigen gaf aan niet erg goed geïnformeerd te zijn over crypto. Gemini stelt: “Educatie is belangrijk om crypto-nieuwsgierige consumenten om te zetten in daadwerkelijke cryptohouders”.

Gemini investeert dan ook als geen andere cryptobeurs in crypto-educatie. Dat varieert van algemene bekendheid bijvoorbeeld met immense advertentieschilderingen op blinde muren in steden. Het bedrijf onderhoud en eigen crypto-encyclopedie: de Gemini cryptopedia. En het door de Winklevoss broers gesteunde bedrijf bedrijf werkt samen met de Learn & Earn app om jongeren te leren beleggen in crypto.

Links:

Lees verder

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min

Duitsland pro Bitcoin: 4.000 Duitse Spezialfonds mogen vanaf 1 juli 20% cryptovaluta aanhouden

Belangrijk nieuws uit Duitsland. Vanaf 1 juli kan maximaal een vijfde van in totaal 1,8 biljoen euro aan beheerd vermogen van 4.000 Duitse “Spezialfonds” overvloeien naar de nieuwe bitcoin/crypto-activaklasse. Afgelopen donderdag keurde de Bondsdag een nieuw Fondsstandortgesetz goed, dat deze Spezialfonds voortaan toestaat tot 20 % van het beheerde vermogen in bitcoin en crypto te […]

Apr 29, 2021
4,5 min