Enquête: 63% van Amerikaanse nocoiners nieuwsgierig naar crypto!

Apr 22, 2021
Aanbieding: 

Gemini, een wereldwijd uitbreidende crypto-beurs en crypto-educator uit New York, heeft een enquête gehouden onder 3000 Amerikaanse volwassenen en vastgesteld dat maar liefst 63% van de nocoiners onder hen ‘crypto curious’ zijn! Vrouwen maken meer dan de helft van deze nieuwsgierige groep uit.

Gemini enquête

Uit het onderzoek komt naar voren dat de gemiddelde investeerder die al digitale activa bezit een 38-jarige man is met een jaarinkomen van ongeveer $111.000. Spoedig echter krijgt dit archetype vrouwelijk gezelschap: 53% van de ondervraagden die nieuwsgierig zijn is vrouw en 25% een “oudere vrouw die met pensioen gaat”. Op dit moment is maar 25% van de Amerikaanse bezitters van Bitcoin of altcoins vrouw. In het VK is dit al 41,6% bleek uit het rapport “State of UK Crypto” dat Gemini in maart publiceerde.

“Dit nieuwe onderzoek wijst op een welkome diversificatie van de groep cryptobeleggers. Hoe breder de adoptie hoe positiever de markt op lange termijn gaat evolueren”, aldus Noah Perlman, COO van Gemini.

Crypto-bezitters gaan verdubbelen
Wat betreft al actieve crypto-bezitters waren de cijfers ongeveer hetzelfde voor zowel de VS als het VK: ongeveer 14% van de respondenten gaf aan cryptomunten te bezitten. Bijna hetzelfde aantal ondervraagden – 13% – zei van plan te zijn om in de komende 12 maanden bitcoin te kopen of altcoins. Wat dat betreft kan het totale aantal cryptobzitters snel verdubbelen.

Deze nieuwe golf van crypto-investeerders is gemiddeld 44 en verdient $107.000 per jaar. Iets jonger en iets minder salaris dus dan de bestaande groep.

Gemini enquête

Qua etniciteit is crypto het populairst onder blanken: 71%. Hispanics zijn tweede met 13% van de cryptobezitters. Aziaten zijn de derde groep met 10% op de voet gevolgd door African Americans met 9%.

Bekendheid van cryptomunten – Gemini enquête

Bijna alle ondervraagden kennen Bitcoin. Bij de altcoins ligt die bekendheid een stuk lager. 60% van de crypto-nieuwsgierigen gaf aan niet erg goed geïnformeerd te zijn over crypto. Gemini stelt: “Educatie is belangrijk om crypto-nieuwsgierige consumenten om te zetten in daadwerkelijke cryptohouders”.

Gemini investeert dan ook als geen andere cryptobeurs in crypto-educatie. Dat varieert van algemene bekendheid bijvoorbeeld met immense advertentieschilderingen op blinde muren in steden. Het bedrijf onderhoud en eigen crypto-encyclopedie: de Gemini cryptopedia. En het door de Winklevoss broers gesteunde bedrijf bedrijf werkt samen met de Learn & Earn app om jongeren te leren beleggen in crypto.

Links:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min