Exodus wallet

Het EOS project en EOSIO platform….

Jun 20, 2017
Aanbieding: 

Wat is het EOS blockchain project en de EOSIO software platform?

Het EOS blockchain project is door Dan Larimer gestart. Hij is een bekende en zeer erkende (geniale) blockchain programmeur met reputatie. Hij is de uitvinder en programmeur van de Bitshares en Steemit Graphene blockchain platforms. Steem en Bitshares zijn twee belangrijke successen op basis waarvan hij veel heeft geleerd over hoe het nog beter kan.

eos blokketen coin

Op dit moment werkt hij aan het EOS blockchain project en is hij bezig met de ontwikkeling van de EOSIO DAWN software platform. Hij is al klaar met de vierde versie van DAWN. Dit is de laatste versie voor de lancering van EOSIO 1.0 platform. Het EOS project beoogt de verwezenlijking van een gratis, bliksemsnelle en meer gebruiksvriendelijker variant van Ethereum: EOSIO. Hoe meer je leest over dit project, hoe meer je beseft dat we hier te maken hebben met een potentiële Ethereum killer.  Waarom?  Ethereum blockchain is niet goed schaalbaar, het is niet makkelijker schaalbaar te maken, vereist van iedereen om een bepaalde leerervaring te ondergaan. Bovendien is het niet gratis. Er wordt hard gewerkt om iedereen makkelijk toegang te bieden tot het Ethereum netwerk met oplossingen zoals MetaMask en Statis. Toch, het belangrijkste probleem is dat Ethereum niet schaalbaar is wanneer je miljoenen gebruikers wilt includeren. Mocht Ethereum falen, dan zou EOS en de interne EOS coin of tokens een superieur alternatief van Ethereum en de Ethers kunnen worden. Op 9 juni 2018 is EOSIO 1.0 platform gelanceerd geworden. Mainnet is op 14 juni 2018 live gegaan door een grondig voorwerk en uitstekende coördinatie van de gemeenschap en de betrokken block producers.

EOS en de EOSIO platform zijn gebaseerd op praktijk ervaring en onderzoek:

Dan Larrimer heeft zich bij de ontwikkeling en lancering van EOS onder andere de volgende vragen gesteld bij het onderzoek van de blokketen technologieën:

Waar kun je eigenlijk naar toe gaan wanneer je decentrale applicaties wilt ontwikkelen op basis van slimme contracten binnen een decentraal netwerk?

  1. Corda en Hyperledger Fabric zijn bedoelt voor privé netwerken en hebben beperkte ondersteuning voor slimme contracten.
  2. Bitcoin loopt achter met betrekking tot smart contracts. Het Rootstock/RSK is onder ontwikkeling. Blockstream is ook nog aan het timmeren om van Bitcoin een sneller betalingsnetwerk te maken met behulp van zijketens en een extra Lightning Netwerk. Het is geschikt voor een betalingsnetwerk, niet echt voor het bouwen van decentrale applicaties en organisaties.
  3. Bitshares op basis van Graphene veel beter uitgerust, maar te beperkt als het gaat om het programmeren van slimme contracten en de uitrol van nieuwe updates. Bovendien is het te moeilijk in gebruik voor massa adoptie.
  4. Polkadot loopt achter en wordt niet onderhouden.
  5. NXT, Waves, Lisk, Tezos hebben allemaal beperkingen en komen ook niet in aanmerking volgens Dan.

Inderdaad, Ethereum is op dit moment de beste keuze als het gaat om het werken met slimme contracten voor het opzetten van decentrale autonome applicaties. De meeste Initial Coin Offerings en token sales voor de financiering van deze applicaties gebeuren op basis van de smart contract functionaliteit van Ethereum. Het probleem is dat Ethereum verbonden is met transactiekosten, niet zo toegankelijk is voor de doorsnee internet gebruiker en met het huidige Proof of Work consensus model niet zo schaalbaar is. Ethereum heeft een aantal belangrijke netwerk upgrades nodig (Metropolis) wil het daadwerkelijk interne technologische beperkingen overkomen.

Begin 2018 zal Ethereum beginnen met de overstap naar een PoS-consensus model waardoor er nu nog ruimte is om een nieuwe concurrent voor Ethereum te lanceren: EOS. EOS tracht de kracht van de Graphene blockchain op basis van een Delegated Proof of Stake algoritme te combineren met de smart contract programmeer kracht van Ethereum. EOS zal op basis van deze twee blokketen technologieën nieuwe deuren openen voor het verwezenlijken van adoptie over de hele wereld. De sleutel is gebruiksgemak. De gebruiker moet het niet eens in de gaten hebben dat hij/zij gebruikt maakt van een blokketen DApp. Alles is een vloeiende ervaring die geen geld kost. Het is vergelijkbaar met de manier waarop mensen gebruik maken van Steemit. Je hoeft helemaal geen technische kennis te hebben en je verdient ook nog eens cryptogeld (Steem) wanneer je actief gebruik maakt van Steemit. Steemit is ontwikkeld als een decentraal alternatief voor Facebook en andere centraal gestuurde sociale media bedrijven. EOS wordt in feite in deze zelfde lijn ontwikkeld, als een Steemit voor het op grote schaal ontwikkelen en uitrollen van DApps. Hierdoor zal EOS een veel gemakkelijker toegankelijk decentraal en globale internet economie worden die gegrondvest is in een blokketen. Dit wordt allemaal verwezenlijkt met smart contracts. Je kunt hier bekijken hoe slimme contracten bij EOS er uit zien:

Hieronder kun je de heren zelf aan het woord zien tijdens een Consensus presentatie van het nieuwe EOS project:

eos

De vraag is of de heren het zullen halen. Ethereum heeft een enorme marktkapitalisatie opgebouwd en zelfs een Enterprise Alliance. Ethereum is onder ontwikkeling en zal met de nieuwste Metropolis upgrade veel meer gebruiksvriendelijke worden. Bovendien wordt er gewerkt aan een extensie van Ethereum: Dfinity.

 

Zal EOS een echte concurrent worden of gewoon een ander complementair alternatief? Of zal het RSK toch lukken om via sidechain-tech een smart contract platform te leveren voor dapps, tokens en ICO’s op de Bitcoin blockchain? We zullen het in de gaten houden! Maar een ding staat boven kijf, Dan Larimer heeft altijd succes gehad met zijn technologische blockchain innovaties. De verwachtingen zijn dan ook hoog.

EOS coins of tokens kopen?

Lees onze gids over hoe je het beste EOS kunt kopen:

cryptocurrency exchange voor eos
Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min