bitcoin & cryptocurrency trading seminars

EOS BLOCKCHAIN

Wat is het EOS blockchain project?

Dan Larrimer is een bekende en erkende blockchain programmeur met reputatie. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Bitshares, Graphene en Steem.

eos blokketen coin

Op dit moment is hij bezig met de ontwikkeling van EOS. EOS is een meer gebruiksvriendelijke variant van Ethereum. Ethereum vereist van iedereen om een bepaalde leerervaring te ondergaan. Er wordt hard gewerkt om iedereen makkelijk toegang te bieden tot het Ethereum netwerk met oplossingen zoals MetaMask en Statis. Niettemin, Ethereum is ook niet echt zo schaalbaar wanneer je miljoenen gebruikers wilt includeren. Dan Larrimer heeft zich bij de lancering van EOS onder andere de volgende vragen gesteld:

Waar kun je eigenlijk naar toe gaan wanneer je decentrale applicaties wilt ontwikkelen op basis van slimme contracten binnen een decentraal netwerk?

  1. Corda en Hyperledger Fabric zijn bedoelt voor privé netwerken en hebben beperkte ondersteuning voor slimme contracten.
  2. Bitcoin loopt achter met betrekking tot smart contracts. Het Rootstock/RSK is onder ontwikkeling. Blockstream is ook nog aan het timmeren om van Bitcoin een sneller betalingsnetwerk te maken met behulp van zijketens en een extra Lightning Netwerk.
  3. Bitshares en Graphene is prima uitgerust, maar te beperkt als het gaat om het programmeren van slimme contracten.
  4. Polkadot loopt achter en wordt niet onderhouden.
  5. NXT, Waves, Lisk, Tezos hebben allemaal beperkingen en komen ook niet in aanmerking volgens Dan.

Inderdaad, Ethereum is op dit moment de beste keuze als het gaat om het werken met slimme contracten voor het opzetten van decentrale autonome applicaties. De meeste Initial Coin Offerings en token sales voor de financiering van deze applicaties gebeuren op basis van de smart contract functionaliteit van Ethereum. Het probleem is dat Ethereum verbonden is met transactiekosten, niet zo toegankelijk is voor de doorsnee internet gebruiker en met het huidige Proof of Work consensus model niet zo schaalbaar is. Ethereum heeft een aantal belangrijke netwerk upgrades nodig (Metropolis) wil het daadwerkelijk interne technologische beperkingen overkomen.

Begin 2018 zal Ethereum beginnen met de overstap naar een PoS-consensus model waardoor er nu nog ruimte is om een nieuwe concurrent voor Ethereum te lanceren: EOS.

EOS tracht de kracht van de Graphene blockchain op basis van een Delegated Proof of Stake algoritme te combineren met de smart contract programmeer kracht van Ethereum. EOS zal op basis van deze twee blokketen technologieën nieuwe deuren openen voor het verwezenlijken van adoptie over de hele wereld. De sleutel is gebruiksgemak. De gebruiker moet het niet eens in de gaten hebben dat hij/zij gebruikt maakt van een blokketen DApp. Alles is een vloeiende ervaring. Het is vergelijkbaar met de manier waarop mensen gebruik maken van Steemit. Je hoeft helemaal geen technische kennis te hebben en je verdient ook nog eens cryptogeld (Steem) wanneer je actief gebruik maakt van Steemit. Steemit is ontwikkeld als een decentraal alternatief voor Facebook en andere centraal gestuurde sociale media bedrijven. EOS wordt in feite in deze zelfde lijn ontwikkeld, als een Steemit voor het op grote schaal ontwikkelen en uitrollen van DApps. Hierdoor zal EOS een veel gemakkelijker toegankelijk decentraal en globale internet economie worden die gegrondvest is in een blokketen. Dit wordt allemaal verwezenlijkt met smart contracts. Je kunt hier bekijken hoe slimme contracten bij EOS er uit zien:

Hieronder kun je de heren zelf aan het woord zien tijdens een Consensus presentatie van het nieuwe EOS project:

De vraag is of de heren het zullen halen. Ethereum heeft een enorme marktkapitalisatie opgebouwd en zelfs een Enterprise Alliance. Ethereum is onder ontwikkeling en zal met de nieuwste Metropolis upgrade veel meer gebruiksvriendelijke worden. Bovendien wordt er gewerkt aan een extensie van Ethereum: Dfinity.

Zal EOS een echte concurrent worden of gewoon een ander complementair alternatief? Of zal het RSK toch lukken om via sidechain-tech een smart contract platform te leveren voor dapps, tokens en ICO’s op de Bitcoin blockchain? We zullen het in de gaten houden!

EOS coins of tokens kopen?

eosIn ieder geval, mocht je alvast EOS tokens willen kopen is dat mogelijk. EOS heeft een ICO gelanceerd die bijna een jaar zal duren waarbij er één miljard EOS tokens zullen worden gedistribueerd. Het is ironisch te noemen dat de EOS tokens gebaseerd zijn op de Ethereum blockchaintechnologie….. en niet op de EOS blockchaintechnologie. Het EOS netwerk staat nog helemaal in de kinderschoentjes en is nog afhankelijk van Ethereum die het wenst te vervangen. Je kunt de EOS tokens of coins makkelijk met Ethers kopen en opslaan in de MyEtherWallet of binnen de Ethereum wallet van Metamask. Het makkelijkste om aan EOS tokens te komen is door deze onmiddellijk bij Changelly te kopen met bitcoins, litecoins of ethers en de EOS tokens te versturen naar de mooie Exodus multi-currency wallet. Hieronder kun je meteen aan de slag:

  1. Installeer Exodus – kopieer het EOS wallet-adres en plak deze in de exchange widget hieronder.
  2. Betaal met de gewenste cryptovaluta of met een Visa-betaalkaart.

cryptocurrency exchange voor eos
Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels: