eos exchange

EOSIO

Apr 8, 2018
Aanbieding: 

eosio kopen

De naam EOSIO verwijst naar de open source blokketen software van het EOS project dat door Block One op dit moment wordt ontwikkeld en op 1 juni 2018 wordt vrijgegeven aan de EOS gemeenschap. De EOS tokens geven een stemrecht, maar zijn zoals we eerder al hebben besproken, eerder te beschouwen als blockchain ontwikkelingsvastgoed met gebruikersrechten. Deze gebruikersrechten gaan over de systeembronnen die mogen worden geconsumeerd voor het ontwikkelen en draaien van applicaties.

Volgens de white paper:

The EOS.IO software allows each account to consume a percentage of the available capacity proportional to the amount of tokens held in a 3-day staking contract. For example, if a blockchain based on the EOS.IO software is launched and if an account holds 1% of the total tokens distributable pursuant to that blockchain, then that account has the potential to utilize 1% of the state storage capacity.

Een EOS stake geeft het recht om een bepaalde hoeveelheid systeembronnen te gebruiken in termen van:

  1. Bandwidth and Log Storage (Disk);
  2. Computation and Computational Backlog (CPU); en
  3. State Storage (RAM).

EOS.IO zal in de eerste plaats gebruikt en EOS gekocht worden door bedrijven die decentrale applicaties willen ontwikkelen; of net zoals bij Ethereum EOS.IO willen gebruiken voor het uitgeven van effecten (security tokens) of utility tokens. Het kopen van EOS is in feite het kopen van een gebruiksrecht van het EOS.IO ontwikkelingsplatform. Belangrijk is te beseffen dat het gebruik van EOS door normale gebruikers van de betreffende applicaties gratis is. Er zijn geen transactiekosten. Hieronder kun je de uitvinder, Dan Larimer en ook de directeur van Blockone aan het woord zien over wat het belang van EOS.io is:

EOSIO 1.0 is beschikbaar op de Github pagina. De software is gelanceerd op 9 Juni 2018 en het platform (mainnet) is op 14 juni 2018 live gegaan.  Het is waarschijnlijk dat de naam EOS uiteindelijk zal vervallen voor EOSIO. Hieronder kun je een videopresentatie zien over de EOS.IO community meetup in Hong Kong. Dit geeft een duidelijk beeld over welke voortgang het project heeft gemaakt en hoe EOS.IO werkt.

Introductie tot EOSIO Dawn en de verdere ontwikkeling van EOSIO 1.0:

De vorige Dawn 3.0 en huidige Dawn 4.0 versie hebben een aantal belangrijk features die niet voorzien waren en zeker verder worden uitgewerkt voor de EOSIO 1.0 versie. De belangrijkste is de mogelijkheid tot een effectieve manier van inter-blokketen communicatie. Dit is een van de heilige graal voor ook het verwezenlijken van de ultieme schaalbaarheid waarbij er onder andere tussen verschillende slimme contracten kan worden gecommuniceerd die op andere blokketens zijn gebouwd! De EOSIO blokketen software zal ook met Bitcoin blokketen kunnen communiceren en met de slimme contracten die met RSK zijn ontwikkeld.

Dawn 3.0 zal ook gebruik maken van parallelle computatie op basis van een nieuwe BIOS architectuur voor het verwezenlijken van software updates zonder dat er harde vork updates nodig zijn.

EOSIO Dawn 3.0 maakt het ook mogelijk om token te gebruiken in private en permissioned blockchains met een 0.5 seconde blok interval in plaats van een interval van 3 secondes. Het idee is ook dat het EOSIO publieke gedistribueerde netwerk meerde verschillende type blokketens kunnen worden gelanceerd.  EOSIO zal een crypto ecosysteem van blokketens kunnen hanteren zoals de Phantom BlockDAG ontwikkeld door DAGlabs.

Wat ook zeer interessant is om te volgen is hoe het hacker waarschuwingssysteem zal werken. Gebruikers kunnen transacties beheren en vertraagd laten uitvoeren waardoor het mogelijk zal zijn dat een gebruiker weet dat zijn account is gehackt en op tijd kan ingrijpen voordat een hacker transactie volledig is uitgevoerd.

De accounts zullen in plaats van cijfers en nummers kunnen worden vervangen door menselijk te lezen en makkelijk te gebruiken namen. De accounts kunnen ook veel makkelijker te herstellen zijn bij een incident.

Hoe wordt dit mogelijk gemaakt?

Het geheim zit in het unieke Dpos-algoritme ontwerp dat EOSIO heeft voor het bereiken van consensus over het netwerk waarbij de beveiliging en het onderhoud van de blokketen is gedelegeerd aan een gespecialiseerde groep van 21 gekozen (gedelegeerde) EOS blok producenten. Er zijn al meer dan 130 kandidaten van waaruit de EOS gemeenschap kan kiezen. Deze blok producenten werken zo goed mogelijk voor de gemeenschap om verkozen te worden. Ze doen dan ook meer dan alleen maar het toevoegen van blokken en willen graag een extra toegevoegde waarde leveren. Een concreet voorbeeld, de meest gevestigde Bitcoin exchange Bitfinex, zal als EOS block producer werken aan de ontwikkeling van EOSfinex, een decentrale cryptobeurs met een nieuw EOS wallet ontwerp.  Voor meer informatie: Wat zijn EOS.IO block producers?

EOSIO samenwerkingsverbanden en durfkapitaal:

Block One heeft op dit moment een samenwerking met FinLab AG, een Duitse fintech incubator waarbij er een ontwikkelingsfonds van 100 miljoen dollars beschikbaar is. Er is ook een samenwerking met een aantal zeer rijke blockhain investeerders, Michael Cao en Winnie Liu. Ze zullen 200 miljoen Amerikaanse dollars investeren in EOS Global. Dit is een join venture fund met Block One waarbij strategische investeringen worden gemaakt in Asia gebaseerde EOSIO projecten. EOS Venture Partners is een durfkapitalist die zal investeren in verzekeringsprojecten en applicaties die op EOSIO worden gebouwd. Dit is maar een kleine greep van samenwerkingsverbanden en durfkapitaal dat ter beschikking komt voor de ontwikkeling van EOSIO en het opleiden van ontwikkelaars.

Inderdaad, er worden op dit moment al vele EOS software ontwikkelaars klaargestoomd om te kunnen werken op het EOSIO 1.0 platform.  Programmeren met EOSIO zal gemakkelijk te leren zijn wanneer je over een basis kennis van C++ beschikt. De zogenaamde learning curve is beduidend minder dan bij Ethereum en het leren van Solidity.

EOSIO symbool en symboliek:

De EOSIO maakt gebruik van een chestahedron als een symbool en is een bijzondere geometrische constellatie van een heptahedron. Het representeert het menselijke hart, vandaar de naam. Hieronder in de video kun je een uitgebreide uitleg zien:

EOSIO conclusie:

Het moge duidelijk zijn dat EOSIO een nieuwe fase inluidt voor de ontwikkeling van de blokketen technologie, decentrale applicaties en organisaties. Het zal geen problemen kennen met betrekking tot snelheid en schaalbaarheid. Adoptie is makkelijker doordat gebruikers gratis gebruik kunnen maken van de EOS blockchain. Er zijn geen transactiekosten en de software is veel gebruikersvriendelijker voor de leek dan bij alle andere blokketen projecten. Er is een enorme hoeveelheid startkapitaal verzameld die geïnvesteerd kan worden in de ontwikkeling van het EOS.IO ontwikkelingsplatform en de EOS gemeenschap.

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden!

Voor meer informatie:

Lees verder

Alan Greenspan over goud en economische vrijheid

Alan Greenspan (New York 1926) is een zeer invloedrijke voorzitter geweest van de Federal Reserve. Hij werkte hier meer dan 19 jaar tussen 11 augustus 1987 tot en met 31 januari 2006. Hij zag onder zijn bewind vier verschillende presidenten voorbij zien komen: Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, en George W. Bush. Alan […]

May 26, 2020
11,5 min

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min