ETHER WALLET

30 aug. 2016
Aanbieding: 

Wat is de beste Ether wallet?

beste ether walletEthereum in de vorm van digitaal contant geld staat bekend als Ether (ETH). Ethers moeten net als bitcoins worden opgeslagen in een portemonnee of wallet. Aangezien Ethers en Ethereum ook in het vizier staat van hackers, is het van uiterst belang om een veilige Ethereum wallet te kiezen. Vandaar, de beste Ether wallet voor je besparingen bepaal je door te kijken naar de belangrijkste prioriteit die je moet hebben: veiligheid! Een Ether wallet bevat de geheime sleutels voor het kunnen uitvoeren en goedkeuren van een ETH-transactie. Het is deze sleutel die de controle geeft over al je Ethers. Het zijn de geheime sleutels die je moet beschermen aangezien cybercriminelen deze proberen te bemachtigen. Vandaar, de beste Ether wallet moet hacker en malware proof zijn!

ether walletsJe moet zo’ n Ether wallet zelfs kunnen gebruiken op een besmette computer of smartphone. Zo’n Ether wallet kan niet puur online zijn of als een desktop wallet werken. Nee, het veronderstelt dat je gebruik maakt van een versleutelde hardware ether wallet waarbinnen alle transacties worden uitgevoerd. De versleutelde dataverwerking van geheime sleutels en openbare sleutels voor het goedkeuren van een transactie vinden alleen binnen deze hardware wallet plaats. Er zijn niet veel fintech bedrijven die zich specialiseren in het ontwikkelen van goede Ether hardware wallets. Gelukkig ken ik er een! Het franse fintech bedrijf Ledger. Ledger maakt uitstekende cryptocurrency hardware wallets. De beste Ether hardware wallet  voor het veilig opslaan van Ethers is de Ledger Wallet Nano S of de KeepKey!

Hoe werkt een normale Ether wallet?

beste ethereum walletHet is belangrijk dat we even onder de moterkap kijken. Kijk, een Ether wallet is gewoon een digitale portemonnee voor het bewaren van je Ethers. De portemonnee maakt deel uit van het Ethereum p2p netwerk voor het kunnen uitvoeren van Ether (ETH) transacties. Net zoals bij Bitcoin komen er bij Ethereum geen banken  bij te pas die bankrekeningen beheren. Je zou kunnen zeggen dat alle Ether wallets samen de bank vormen. Want wat is het wezenlijke van een bank? Het is in beginsel een derde vertrouwde partij die de financiële boekhouding (het grootboek/ledger) beheert. Het zijn de banken die voor de rekeninghouders de boekhouding voeren; als je geld overboekt naar een bankrekening van iemand anders, dan vertrouw je erop dat de bank deze overboeking correct uitvoert. In het Ethereum netwerk is het grootboek decentraal verspreid over alle gebruikers. Alle portemonees houden automatisch het grootboek gezamenlijk bij van alle ether-transacties met behulp van strikte regels volgens het Ethereum protocol. Het grootboek van alle uitgevoerde transacties ligt vast, kunnen niet meer worden gewijzigd en kan door iedereen worden ingezien. Het grootboek (ledger) is in die zin een enorme inzichtelijk, logisch opgebouwde keten van transactie-datablokjes. Vandaar de term Blockchain.

Dus, jouw ether wallet maakt deeluit van het netwerk en voegt iedere keer iets aan deze teken wanneer een transactie wordt uitvoerd. Een transactie wordt uitgevoerd met behulp van de sleutels die in deze portemonnee zitten. In de portemonnee zitten de geheime privé sleutels en de publieke sleutels voor het kunnen uitvoeren van de Ether transacties met behulp van de Ether-adressen. Elk Ether-adres beschikt over een publieke sleutel en geheime sleutel. Vanuit je Ether wallet kun je nieuwe publieke Ether-adressen aanmaken voor het kunnen ontvangen van Ethers. Voor het versturen van Ethers is de geheime sleutel vereist. De geheime sleutel geeft eigenlijk de eigendomsrechten aan. Wanneer je de controle over deze sleutels verliest, ben je in feite je Ethers kwijt. Cycercriminelen proberen op alle mogelijke manieren deze sleutels te bemachtigen en zullen via hacker attacks en malware proberen de controle over een Ether wallet proberen te krijgen. Daarom is het gebruik van derde partij Ether wallets binnen een beurs niet geschikt voor het opslaan van je besparingen. Bitcoin en andere cryptocurrency beurzen zijn geregeld het slachtoffer van hacker attacks. Het zelfde probleem heb je met standaard online en desktop wallets. Via malware zoals spyware of een rootkit op je computer kan de hacker toegang krijgen tot je Ether desktop of online wallet. Het beste is om gebruik te maken van een versleutelde hardware Ether wallet waarbij de bevesting en goedkeuring van een Ether transacties (de matching van de geheime en de publieke sleutels) buiten de computer en andere webservers om worden verwerkt.

ether walletsVandaar, ik ben tot de conclusie gekomen dat je het beste de officiële Ethereum wallet in combinatie met een malware en hacker proof externe hardware wallet kunt gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar de Ledger Wallet Nano S. Deze hardware wallet is gebouwd op basis van versleutelde smart chip technologie en maakt het mogelijk dat je Ethers zelfs veilig kunt verzenden via een gehackte computer. Dus, in het geval je computer gehackt is en een cybercrimineel je financiële sporen volgt, kun je er zeker van zijn dat deze niet bij je Ethers kan. Een ander plus punt is dat de Ledger Wallet Nano S kan worden gebruikt als een reguliere Bitcoin wallet. Inderdaad, de Ledger Nano S wallet is niet alleen de beste Ethereum wallet, maar ook de beste Bitcoin wallet. De Ledger Wallet Nano S is ook zeer makkelijk in gebruik. Voor meer informatie: Ledger Wallet Products Review.

Als uitstekend alternatief is er de KeepKey:

Vergeet ook niet te kijken naar de volgende zaken:

Aanbevolen artikels:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

20 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min