Chicago defi alliance

Ethereum Istanbul hard fork

Dec 8, 2019
Aanbieding: 
ethereum istanbul

Op 8 december 2019 blok 9,069,000 is de belangrijke Istanbul network upgrade (hard fork) voor Ethereum met succes uitgevoerd geworden. Het is de derde belangrijke opwaardering voor Ethereum dit jaar. Eerder dit jaar 2019 zijn de St. Petersburg en Constantinople opwaarderingen al uitgevoerd geworden in het kader van de uiteindelijke verwezenlijking van een nieuw Ethereum 2.0 ontwikkelingsplatform. Dit ambitieus project om Ethereum tot een derde generatie blockchain tech om te bouwen staat ook bekend als Ethereum ‘Serenity’.

Het is de bedoeling dat Ethereum Serenity in de loop van 2021 volledig verwezenlijkt zal zijn. Ethereum heeft net zoals Bitcoin een trage blockchain. Bij Bitcoin is dit een veiligheidsmaatregel. Bij Ethereum is dit een probleem aangezien een trage blockchain niet geschikt is voor het ondersteunen van decentrale applicaties die massaal worden gebruikt op onder meer miljoenen smartphones.

Waarom is Ethereum Istanbul belangrijk?

De Istanbul upgrade is een belangrijke stap op weg naar Serenity en behelst de implementatie van de volgende zes Ethereum Improvement Proposals (EIPs): 152, 1108, 1344, 1844, 2028 en 2200. Volgens deze blog post van ConsenSys zullen deze Ethereum codewijzigingen de volgende belangrijke zaken aanpakken:

  • Betere bestendigheid tegen Denial-of-service (DDoS) aanvallen (EIP 1344).
  • Interoperabiliteit met equihash type proof-of-work (PoW) cryptovaluta zoals zcash (EIP 152).
  • Lagere Gas transactiekosten (EIPs 1108, 2028, 2200). Dit zal meer bandbreedte leveren waardoor het netwerk wordt ontlast. Verder zal het de bouwstenen leveren voor het ondersteunen van zk-Snarks privacy technologie.

Vooral het feit dat Istanbul meer bandbreedte en ruimte schept op de blockchain van Ethereum is van uiterst belang. Volgens Vitalik Buterin zal de Ethereum blockchain nu 3000 transacties per seconde aankunnen. Ethereum is nog steeds het meest populaire blockchain-ontwikkelingsplatform voor o.a. DeFi en was voor de Istanbul harde vork praktisch vol.

Voor meer informatie:

Bron:

Hoe kan ik de Ethers (ETH) van Ethereum kopen?

Lees verder

Is Bitcoin een piramidespel?

Lezers vragen wel eens of Bitcoin een piramidespel is. Hier zullen we dieper op ingaan en refereren naar een mooi geschreven verdiend artikel over waarom Bitcoin geen piramidespel is. Critici proberen doorgaans Bitcoin (BTC) op allerlei manieren in diskrediet te brengen. Een daarvan is door te zeggen dat het een piramidespel is, en die onflatteuze […]

May 25, 2020
2,5 min

Is Bitcoin betrouwbaar?

Is Bitcoin betrouwbaar, staat Bitcoin niet op losse schroeven? Bitcoin-sceptici zeggen maar al te graag dat Bitcoin niet betrouwbaar is en door niets wordt gedekt, zoals sommige valuta’s voorheen door goud werden gedekt. Ze beschouwen het als een digitale droom, een illusie die op niets gebaseerd is. Als we echter de fundamentele principes van Bitcoin […]

May 19, 2020
4,5 min

Wat is een Debt Jubilee?

Een debt jubilee is een schuldenjubileum waarbij de bestaande schulden worden kwijtgescholden. Volgens steeds meer economen moet er onderzocht worden hoe een schuldenjubileum in onze tijd kan worden toegepast, nu niet eens een keer voor de banken, maar voor het volk. Professor Micheal Hudson heeft in zijn werk en een recente boek in detail beschreven […]

May 15, 2020
6,5 min