CASH-ETH

Wat is CASH ETH?

Cash ETH is een nieuwe Ethereum altcoin ontwikkeld door de bank Santander op basis van tokenization. CASH-ETH wekt als online digitaal contant geld waarbij gebruik wordt gemaakt van de Ethereum blockchain.

cash ethCASH-ETH is een innovatief altcoin project waarbij de bank als visie heeft om haar klanten in staat te stellen om geld op een bankrekening direct om te wisselen in een ‘tokenized’ online valuta dat op dit moment ‘Cash ETH’ wordt genoemd. Cash ETH wordt geplaatst in een specifieke Ethereum brain wallet en gedekt door fiatgeld (US Dollars) en kan op elk moment weer worden ingewisseld bij de bank voor US Dollars.

Santander wil graag samenwerking met andere bank partners en vooral kijken hoe Cash ETH kan worden ingezet voor het verrichten van microbetalingen. Cash ETH zal werken als een nieuwe dienst dat wordt ingebouwd in een bankrekening voor het verrichten van overboekingen via Ethereum.

Het is een zeer uniek en bijzonder project waarbij een directe verbinding wordt gelegd met fiatgeld op een bankrekening van een bank (centralized private ledger) met een gedistribueerde publieke blockchain waarbij het fiatgeld op de bankrekening door middel van tokenization via en binnen Ethereum kan worden gebruikt voor het verrichten van betalingen.

Voor meer informatie: