Wat is een redelijke Ethereum verwachting voor de toekomst?

ethereum verwachtingEthereum heeft beperkingen als het gaat om de adoptie van een massale hoeveelheid van gebruikers. Ethereum werkt prima als er geen miljoenen gebruikers Criptokiddies mee gaan verhandelen. Het is een uiteindelijk een eerste generatie blokketen technologie waarbinnen een nieuwe programmeertaal is geïntegreerd (Solidity) op basis waarvan slimme contracten kunnen worden geschreven. Bovendien kunnen er tokens mee worden uitgegeven dankzij een ERC20 protocol. Dit zijn zeer belangrijke technologische vooruitgangen, maar ze stoten al snel tot bepaalde grenzen en beperkingen wanneer het gaat om het opnemen van miljoenen gebruikers.

Vitalik Buterin zal Ethereum als een lappendeken blijven opwaarderen. De fundamentele, inherente problemen kunnen er niet mee worden opgelost. Een redelijke Ethereum verwachting is dan ook dat deze blockchain ontwikkelingsplatform op den duur zal worden vervangen en dat huidige projecten zullen verhuizen naar superieure derde generatie blokchain ontwikkelingsplatformen.

Natuurlijk, niks staat vast en de vraag is of nieuwe derde ontwikkelingsplatformen van derde generatie blockchain projecten zoals EOS.IO, Cardano en Hashgraph daadwerkelijk een beter alternatief kunnen bieden. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Wie weet komt Vitalik met een geniale oplossing voor Ethereum waardoor het platform zonder moeite naar een derde generatie blokchain technologie kan worden opgewaardeerd. Niets kunnen we uitsluiten. Plasma en Raiden kunnen nog een succes worden. Het is niettemin redelijk om te veronderstellen dat vele verschillende utility token projecten en ICO’s die zoeken naar massa adoptie zullen verhuizen naar o.a. EOS. Het EOS netwerk is volledig gratis in gebruik!

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden en het is natuurlijk aan te raden om zelf de snelle ontwikkelingen op het gebied van blockchain technologieën te volgen om te zien wat een redelijke Ethereum verwachting is voor de toekomst.