frankfurt

Eurex lanceert Bitcoin-ETN futures

Aug 26, 2021
Aanbieding: 

Belangrijk nieuws aangaande de verdere aankomende institutionele adoptie van Bitcoin in Europa. Eurex is één van de grote drie derivatenbeurzen op deze aardbol. Het is het handelsplatform voor professionele en institutionele beleggers in Europa die willen handelen in termijncontracten (futures en opties).

Eurex heeft nu in een persbericht aangekondigd dat ze een Bitcoin-futuresproduct gaan noteren op 13 september 2021. Inderdaad, vanaf 13 september kunnen institutionele beleggers op een gereguleerde manier handelen in bitcoin futures. Dit contract wordt genoteerd onder de ticker BTCE en wordt verhandeld in euro’s waarbij er fysiek bitcoin kan worden geleverd! De termijncontracten worden 100% afgedekt door bitcoin. Elke belegger heeft de mogelijkheid om de contracten uit te oefenen en de onderliggende bitcoins geleverd te krijgen. Het is een belangrijke doorbraak voor de verdere adoptie van bitcoin door institutionele beleggers.

Volgens Eurex is er een groeiende institutionele vraag naar een veilige blootstelling aan Bitcoin op de gereguleerde handels- en clearing infrastructuur van Eurex. Eurex heeft in samenwerking met de ETC Group een nieuw uniek bitcoin futures product ontwikkeld. Financieel technisch gezien gaat het om Bitcoin ETN-futures; en specifiek de BTCE van de ETC Group die in de zomer van 2020 al op de Duitse Xetra-aandelenbeurs werd genoteerd. Even ter zijde, maar de Xetra-beurs heeft al verschillende bitcoin beleggingsproducten genoteerd: de Bitcoin ETN VanEck, de Bitcoin ETP van 21 Shares, de Bitcoin ETP van Iconic en natuurlijk de Bitcoin ETN van de ETC Group (BTCE).

De lancering van een BTCE-termijncontract in samenwerking met de ETC Group is een belangrijke nieuwe stap voor vooral de Duitse institutionele handel in bitcoin.

De gevolgen van de lancering van deze Bitcoin ETN-termijncontracten?

De handel in de BTCE Bitcoin ETN-futures zullen in de loop van het volgende kwartaal en het volgende jaar 2022 in populariteit toenemen. Duitsland gaat gebukt onder negatieve rente en stijgende inflatiecijfers. Er staat enorm veel kapitaal aan de zijlijn die zullen moeten kijken naar inflatiehedges. Bitcoin is hier een nieuwe activaklasse die uitkomst biedt. Bitcoin representeert absoluut digitale schaarste en is ontworpen als een verbeterde digitale iteratie van goud. Institutionele beleggers zullen zich meer verdiepen in de werking en de waardepropositie van bitcoin waardoor er steeds meer kapitaal zal vloeien naar onder meer deze nieuwe BTCE-termijncontracten. Als de vraag naar deze contracten toeneemt, zal de ETC Group deze van de markt moeten halen. Elk contract moet immers 100% afgedekt zijn door bitcoin.

Verder beschikken nu de Duitse Spezialfonds over de optie om in bitcoin te beleggen. De vraag is hoelang het zal duren voordat de Duitse vermogensbeheerders en institutionele partijen daadwerkelijk grote stappen gaan maken met het toevoegen van bitcoin in de beleggingsportefeuille als een hedge tegen de monetaire politiek van de ECB en het desastreuze rentebeleid voor het spaarkapitaal van de Duitsers.

Voor meer informatie bezoek de volgende Eurex en ETC Group pagina’s: BTCE Bitcoin ETN-futures & ETC Group press release.

Waar kan ik als belegger het beste Bitcoin (BTC) verhandelen?

Tegenwoordig is het voor Nederlandse beleggers mogelijk om gereguleerd, veilig en goedkoop bitcoins te verhandelen in Nederland. De aangekochte bitcoin worden verzekerd opgeslagen en beheerd door een institutionele custodian. Waar is dit mogelijk? Op de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam.

Gerelateerde artikels.

Photo credentials: Jonas Tebbe on Unsplash

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min