frankfurt

Eurex lanceert Bitcoin-ETN futures

Aug 26, 2021
Aanbieding: 

Belangrijk nieuws aangaande de verdere aankomende institutionele adoptie van Bitcoin in Europa. Eurex is één van de grote drie derivatenbeurzen op deze aardbol. Het is het handelsplatform voor professionele en institutionele beleggers in Europa die willen handelen in termijncontracten (futures en opties).

Eurex heeft nu in een persbericht aangekondigd dat ze een Bitcoin-futuresproduct gaan noteren op 13 september 2021. Inderdaad, vanaf 13 september kunnen institutionele beleggers op een gereguleerde manier handelen in bitcoin futures. Dit contract wordt genoteerd onder de ticker BTCE en wordt verhandeld in euro’s waarbij er fysiek bitcoin kan worden geleverd! De termijncontracten worden 100% afgedekt door bitcoin. Elke belegger heeft de mogelijkheid om de contracten uit te oefenen en de onderliggende bitcoins geleverd te krijgen. Het is een belangrijke doorbraak voor de verdere adoptie van bitcoin door institutionele beleggers.

Volgens Eurex is er een groeiende institutionele vraag naar een veilige blootstelling aan Bitcoin op de gereguleerde handels- en clearing infrastructuur van Eurex. Eurex heeft in samenwerking met de ETC Group een nieuw uniek bitcoin futures product ontwikkeld. Financieel technisch gezien gaat het om Bitcoin ETN-futures; en specifiek de BTCE van de ETC Group die in de zomer van 2020 al op de Duitse Xetra-aandelenbeurs werd genoteerd. Even ter zijde, maar de Xetra-beurs heeft al verschillende bitcoin beleggingsproducten genoteerd: de Bitcoin ETN VanEck, de Bitcoin ETP van 21 Shares, de Bitcoin ETP van Iconic en natuurlijk de Bitcoin ETN van de ETC Group (BTCE).

De lancering van een BTCE-termijncontract in samenwerking met de ETC Group is een belangrijke nieuwe stap voor vooral de Duitse institutionele handel in bitcoin.

De gevolgen van de lancering van deze Bitcoin ETN-termijncontracten?

De handel in de BTCE Bitcoin ETN-futures zullen in de loop van het volgende kwartaal en het volgende jaar 2022 in populariteit toenemen. Duitsland gaat gebukt onder negatieve rente en stijgende inflatiecijfers. Er staat enorm veel kapitaal aan de zijlijn die zullen moeten kijken naar inflatiehedges. Bitcoin is hier een nieuwe activaklasse die uitkomst biedt. Bitcoin representeert absoluut digitale schaarste en is ontworpen als een verbeterde digitale iteratie van goud. Institutionele beleggers zullen zich meer verdiepen in de werking en de waardepropositie van bitcoin waardoor er steeds meer kapitaal zal vloeien naar onder meer deze nieuwe BTCE-termijncontracten. Als de vraag naar deze contracten toeneemt, zal de ETC Group deze van de markt moeten halen. Elk contract moet immers 100% afgedekt zijn door bitcoin.

Verder beschikken nu de Duitse Spezialfonds over de optie om in bitcoin te beleggen. De vraag is hoelang het zal duren voordat de Duitse vermogensbeheerders en institutionele partijen daadwerkelijk grote stappen gaan maken met het toevoegen van bitcoin in de beleggingsportefeuille als een hedge tegen de monetaire politiek van de ECB en het desastreuze rentebeleid voor het spaarkapitaal van de Duitsers.

Voor meer informatie bezoek de volgende Eurex en ETC Group pagina’s: BTCE Bitcoin ETN-futures & ETC Group press release.

Waar kan ik als belegger het beste Bitcoin (BTC) verhandelen?

Tegenwoordig is het voor Nederlandse beleggers mogelijk om gereguleerd, veilig en goedkoop bitcoins te verhandelen in Nederland. De aangekochte bitcoin worden verzekerd opgeslagen en beheerd door een institutionele custodian. Waar is dit mogelijk? Op de Nederlandse handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam.

Gerelateerde artikels.

Photo credentials: Jonas Tebbe on Unsplash

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min