Ripple euro exim bank

De Euro Exim Bank heeft bekend gemaakt om actief gebruik te maken van de technologie van Ripple. Deze ‘offshore’ bank zal actief gebruik maken van de xRapid software en ook XRP. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Ripple en het geeft aan dat de offshore wereld van belastingparadijsjes binnen de Cariben en uiteindelijk het Gemenebest van het Verenigd Koninkrijk zeker heil ziet in een betere financiële infrastructuur. Waarom maakt de Euro Exim Bank actief gebruik van Ripple’s technologie?

De Euro Exim Bank heeft haar hoofdkantoor in het belastingparadijs St. Lucia. De bancaire infrastructuur aldaar is gebaseerd op SWIFT en is verouderd, duur, verwarrend en super langzaam. Bij grensoverschrijdende overboekingen moeten er meestal gebruik worden gemaakt van een bemiddelende bank die over de benodigde nostro accounts beschikt om de betaling te kunnen afwikkelen op St. Lucia. Het RippleNet en de xRapid software zal een belangrijke zet zijn om de Euro Exim Bank te integreren met andere ‘onshore’ banken die samenwerken met Ripple en de technologie implementeren. De bank zal zeer veel kosten, tijd en frictie besparen aangezien de rompslomp met nostro/vostro rekeningen en bemiddelende banken worden vermeden.

De Euro Exim Bank is geen kleine speler en beschikt over een kantoor en vestiging in Londen. De bank beschikt over een “Class A” international banking licentie van de financiële toezichthouder op St. Lucia (FSRA). Verder is de bank lid van de Caribische Associatie van Bankiers (CAB). Als lid zal de bank haar ervaringen met alle leden delen. Het is goed mogelijk dat op termijn meerdere banken op de Caraïbische eilanden zullen volgen en zich aansluiten op het RippleNet als een alternatief voor SWIFT. De Euro Exim Bank heeft klanten verspreid over meer dan 80 landen. Met behulp van Ripple’s technologie zal het een koud kunstje worden om grensoverschrijdende betalingen te verrichten en in feite iedereen bijna onmiddellijk te kunnen betalen.

Hoe wordt XRP door de Euro Exim Bank gebruikt?

XRP wordt als een brug tussen landen gebruikt: de bank kan een lokale valuta gebruiken om XRP te kopen (bijvoorbeeld USD). Vervolgens wordt XRP omgewisseld voor de valuta van bestemming (bijvoorbeeld EUR). Vervolgens wordt het bedrag in EUR gestort op de bankrekening van bestemming. Beide partijen vertrouwen erop dat de XRP ledger deze transactie beveiligt, vastlegt en afwikkelt. Wanneer XRP wordt gebruikt is het niet nodig om het geld van de bank te verspreiden over verschillende buitenlandse bankrekeningen van andere banken over de hele wereld. Alles blijft onder de controle van de bank zelf. Dit is beter voor de kredietwaardigheid en stabiliteit van de bank. De Exim Euro bank kan nu dankzij Ripple binnen 2 minuten Amerikaanse Dollars omzetten in Braziliaanse Reals en deze storten op de bankrekening van bestemming. Het is dankzij deze zet dat de Euro Exim Bank ook een brug kan slaan met de wereld van crypto finance en crypto assets. Het is een gedurfde zet die door vele banken gevolg zal worden. Hieronder in de video kun je de aankondiging zien:

Voor meer informatie:

Bronvermelding: