bitcoin vs goud

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen.

Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk de laagste energieprijzen ter wereld en een groeiend aandeel hernieuwbaar. Texas produceert bijvoorbeeld 30% van het totale Amerikaanse vermogen aan windenergie.

Texas heeft een gedereguleerd elektriciteitsnet waar klanten kunnen kiezen tussen energieleveranciers. Politiek en bankwezen zijn erg pro-crypto. Een droombestemming dus voor Bitcoin-miners die op zoek zijn naar een nieuwe veilige thuishaven.

Brandon Arvanaghi, voorheen beveiligingsingenieur bij crypto exchange Gemini, merkte op: “Je gaat de komende maanden een dramatische verschuiving zien. We hebben gouverneurs zoals Greg Abbott in Texas die mining promoten. Het wordt een echte industrie in de Verenigde Staten. Je zult je ogen niet geloven.”

Vice-president van de miningpool Poolin uit Hong Kong, Alejandro De La Torre, plant al een exit: “We willen niet elk jaar geconfronteerd worden met nieuwe verboden in China. Dus proberen we mining hashrate geografisch te spreiden met verhuizingen naar de Verenigde Staten en Canada.”

Bitcoin Hashrate Exodus

Castle Island Ventures-partner Nic Carter stelt dat 50% tot 60% van de totale hashrate van Bitcoin uiteindelijk China zal verlaten. Volgens de huidige schattingen ligt de marktdominantie tussen 55% en 65%, en deze is al aan het dalen. De werkelijke hashrate voor het Bitcoin-netwerk is momenteel 114,5 EH/s, een daling van 33% ten opzichte van de piek van 171,4 EH/s op 13 mei, volgens Bitinfocharts.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min