bitcoin vs goud

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen.

Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk de laagste energieprijzen ter wereld en een groeiend aandeel hernieuwbaar. Texas produceert bijvoorbeeld 30% van het totale Amerikaanse vermogen aan windenergie.

Texas heeft een gedereguleerd elektriciteitsnet waar klanten kunnen kiezen tussen energieleveranciers. Politiek en bankwezen zijn erg pro-crypto. Een droombestemming dus voor Bitcoin-miners die op zoek zijn naar een nieuwe veilige thuishaven.

Brandon Arvanaghi, voorheen beveiligingsingenieur bij crypto exchange Gemini, merkte op: “Je gaat de komende maanden een dramatische verschuiving zien. We hebben gouverneurs zoals Greg Abbott in Texas die mining promoten. Het wordt een echte industrie in de Verenigde Staten. Je zult je ogen niet geloven.”

Vice-president van de miningpool Poolin uit Hong Kong, Alejandro De La Torre, plant al een exit: “We willen niet elk jaar geconfronteerd worden met nieuwe verboden in China. Dus proberen we mining hashrate geografisch te spreiden met verhuizingen naar de Verenigde Staten en Canada.”

Bitcoin Hashrate Exodus

Castle Island Ventures-partner Nic Carter stelt dat 50% tot 60% van de totale hashrate van Bitcoin uiteindelijk China zal verlaten. Volgens de huidige schattingen ligt de marktdominantie tussen 55% en 65%, en deze is al aan het dalen. De werkelijke hashrate voor het Bitcoin-netwerk is momenteel 114,5 EH/s, een daling van 33% ten opzichte van de piek van 171,4 EH/s op 13 mei, volgens Bitinfocharts.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min