bitcoin vs goud

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen.

Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk de laagste energieprijzen ter wereld en een groeiend aandeel hernieuwbaar. Texas produceert bijvoorbeeld 30% van het totale Amerikaanse vermogen aan windenergie.

Texas heeft een gedereguleerd elektriciteitsnet waar klanten kunnen kiezen tussen energieleveranciers. Politiek en bankwezen zijn erg pro-crypto. Een droombestemming dus voor Bitcoin-miners die op zoek zijn naar een nieuwe veilige thuishaven.

Brandon Arvanaghi, voorheen beveiligingsingenieur bij crypto exchange Gemini, merkte op: “Je gaat de komende maanden een dramatische verschuiving zien. We hebben gouverneurs zoals Greg Abbott in Texas die mining promoten. Het wordt een echte industrie in de Verenigde Staten. Je zult je ogen niet geloven.”

Vice-president van de miningpool Poolin uit Hong Kong, Alejandro De La Torre, plant al een exit: “We willen niet elk jaar geconfronteerd worden met nieuwe verboden in China. Dus proberen we mining hashrate geografisch te spreiden met verhuizingen naar de Verenigde Staten en Canada.”

Bitcoin Hashrate Exodus

Castle Island Ventures-partner Nic Carter stelt dat 50% tot 60% van de totale hashrate van Bitcoin uiteindelijk China zal verlaten. Volgens de huidige schattingen ligt de marktdominantie tussen 55% en 65%, en deze is al aan het dalen. De werkelijke hashrate voor het Bitcoin-netwerk is momenteel 114,5 EH/s, een daling van 33% ten opzichte van de piek van 171,4 EH/s op 13 mei, volgens Bitinfocharts.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Gratis Bitcoin mining bij Starbucks of op politiekantoor

Bitcoin mining is lucratiever dan ooit: de moeilijkheidsgraad is met de koersval van de grote cryptomunt stevig verlaagd en met de Bitcoins die je wint kun je nog eindeloos mee terug omhoog surfen. Het probleem blijft: hoe kom ik aan betaalbare stroom of zelfs gratis stroom. Twee nieuwsberichten over “free mining” oplossingen maken ons fors […]

Aug 2, 2021
1,5 min

Vanaf maandag 2 augustus investeren Duitse “Spezialfonds” in Bitcoin

In april rapporteerde bestebank.org over de nieuwe Duitse fondsenwet die Spezialfonds toestaat om vanaf 1 juli Bitcoin en crypto te kopen. Maar op die datum trad de wet pas in werking. Bitcoin kopen mogen de fondsen pas vanaf morgen, maandag 2 augustus. Het aandeel toegestane crypto in het totale beheerde kapitaal schiet omhoog van 0 […]

Aug 1, 2021
1,5 min

Geen stunt Amazon met Bitcoin maar wel pump

Tja, het gerucht ging dat nu Amazon het voorbeeld van Tesla zou gaan volgen met een grote aankoop van Bitcoin en de betaalmogelijkheid voor klanten met crypto. Als dat was gebeurd zou het werkelijk een knaller zijn geweest want een Tesla reken je toch minder snel af met Bitcoin dan snel een boek of staafmixer […]

Jul 27, 2021
1 min