bitcoin vs goud

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen.

Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk de laagste energieprijzen ter wereld en een groeiend aandeel hernieuwbaar. Texas produceert bijvoorbeeld 30% van het totale Amerikaanse vermogen aan windenergie.

Texas heeft een gedereguleerd elektriciteitsnet waar klanten kunnen kiezen tussen energieleveranciers. Politiek en bankwezen zijn erg pro-crypto. Een droombestemming dus voor Bitcoin-miners die op zoek zijn naar een nieuwe veilige thuishaven.

Brandon Arvanaghi, voorheen beveiligingsingenieur bij crypto exchange Gemini, merkte op: “Je gaat de komende maanden een dramatische verschuiving zien. We hebben gouverneurs zoals Greg Abbott in Texas die mining promoten. Het wordt een echte industrie in de Verenigde Staten. Je zult je ogen niet geloven.”

Vice-president van de miningpool Poolin uit Hong Kong, Alejandro De La Torre, plant al een exit: “We willen niet elk jaar geconfronteerd worden met nieuwe verboden in China. Dus proberen we mining hashrate geografisch te spreiden met verhuizingen naar de Verenigde Staten en Canada.”

Bitcoin Hashrate Exodus

Castle Island Ventures-partner Nic Carter stelt dat 50% tot 60% van de totale hashrate van Bitcoin uiteindelijk China zal verlaten. Volgens de huidige schattingen ligt de marktdominantie tussen 55% en 65%, en deze is al aan het dalen. De werkelijke hashrate voor het Bitcoin-netwerk is momenteel 114,5 EH/s, een daling van 33% ten opzichte van de piek van 171,4 EH/s op 13 mei, volgens Bitinfocharts.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min