bitcoin vs goud

Exodus: Chinese Bitcoin-miners flirten met Texas

Jun 17, 2021
Aanbieding: 

De uittocht van Bitcoin-miners uit China neemt toe nu het regime twijfel blijft zaaien en miners in de nek hijgt. Maandag meldde CryptoPotato dat de overheid de grote Bitcoin-miner Yunnan in het vizier had genomen.

Crypto-analisten spreken intussen van “de grote mining migratie”. En de miners kijken steeds vaker naar Texas. Deze staat heeft namelijk de laagste energieprijzen ter wereld en een groeiend aandeel hernieuwbaar. Texas produceert bijvoorbeeld 30% van het totale Amerikaanse vermogen aan windenergie.

Texas heeft een gedereguleerd elektriciteitsnet waar klanten kunnen kiezen tussen energieleveranciers. Politiek en bankwezen zijn erg pro-crypto. Een droombestemming dus voor Bitcoin-miners die op zoek zijn naar een nieuwe veilige thuishaven.

Brandon Arvanaghi, voorheen beveiligingsingenieur bij crypto exchange Gemini, merkte op: “Je gaat de komende maanden een dramatische verschuiving zien. We hebben gouverneurs zoals Greg Abbott in Texas die mining promoten. Het wordt een echte industrie in de Verenigde Staten. Je zult je ogen niet geloven.”

Vice-president van de miningpool Poolin uit Hong Kong, Alejandro De La Torre, plant al een exit: “We willen niet elk jaar geconfronteerd worden met nieuwe verboden in China. Dus proberen we mining hashrate geografisch te spreiden met verhuizingen naar de Verenigde Staten en Canada.”

Bitcoin Hashrate Exodus

Castle Island Ventures-partner Nic Carter stelt dat 50% tot 60% van de totale hashrate van Bitcoin uiteindelijk China zal verlaten. Volgens de huidige schattingen ligt de marktdominantie tussen 55% en 65%, en deze is al aan het dalen. De werkelijke hashrate voor het Bitcoin-netwerk is momenteel 114,5 EH/s, een daling van 33% ten opzichte van de piek van 171,4 EH/s op 13 mei, volgens Bitinfocharts.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min